Δημοσίευση Απόφασης Διαταγής Πληρωμής. Μετά ?

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
anastasis
Εικόνα: anastasis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/11/2007

Συνάδελφοι καλημέρα. Καθώς μετεγγράφηκα πρόσφατα στον ΔΣΑ από άλλο Σύλλογο και εν όψει του ότι νομίζω ότι σε κάποια συγκεκριμένα πρακτικά ζητήματα οι διαδικασίες διαφέρουν από Δικαστήριο σε Δικαστήριο, ήθελα να ζητήσω την εμπειρία κάποιου σχετικά με τα πρακτικά θέματα μετά τη δημοσίευση της απόφασης για τη Διαταγή Πληρωμής.

Συγκεκριμένα, τι ακριβώς πρέπει να πράξω και σε ποιο γραφείο πρέπει να απευθυνθώ, ώστε να μου χορηγηθεί ο εκτελεστός τύπος, θα πρέπει να τους προσκομίσω συγκεκριμέα έγγραφα, από που παίρνω το απόγραφο για να προχωρήσω τη διαδικασία της εκτέλεσης, τυχόν τέλος απογράφου που το πληρώνω και πότε πρέπει να το προσκομίσω, γενικότερα τη διαδικασία ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Αν κάποιος συνάδελφος έχει το χρόνο και τη διάθεση να με ενημερώσει σχετικά, τον ευχαριστώ προκαταβολικά.

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

"Καθώς μετεγγράφηκα πρόσφατα στον ΔΣΑ από άλλο Σύλλογο και εν όψει του ότι νομίζω ότι σε κάποια συγκεκριμένα πρακτικά ζητήματα οι διαδικασίες διαφέρουν από Δικαστήριο σε Δικαστήριο"

Προφανώς θα θέλεις να μάθεις κτίρια και γραφεία γιατί η διαδικασία είναι η ίδια σε όλη την Ελλάδα.
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών για διαταγές πληρωμής θα πας στο κτίριο 11 πρώτο όροφο αριστερά στο βάθος (νούμερο δεν θυμάμαι)
Από τα τετράδια (η εκ των προτέρων από το σαιτ του ΔΣΑ) βρίσκεις νούμερο διαταγής. Αν είσαι ο παραστάς δικηγόρος δεν χρειάζεσαι τίποτα για να πάρεις αντίγραφο της διαταγής. Αφήνεις ταυτότητα, παίρνεις από τον υπάλληλο το απόγραφο και κατεβαίνεις στις φωτοτυπίες. Κοιτάς αν απαιτείται τέλος απογράφου και αν ναι το αγοράζεις από τον παππού στο ισόγειο (δίπλα στις φωτοτυπίες αλλιώς στο κτίριο 2 1ο όροφο στις προεισπράξεις ή κτίριο 5 υπόγειο) το συμπληρώνεις και το δίνεις στον υπάλληλο για να το βάλει στον φάκελλο. Η απόφαση που εκδίδεται επί αιτήσεως διαταγής πληρωμής περιβάλλεται του εκτελεστού τύπου και συνεπώς δεν κάνεις τίποτα επιπλέον (γιαυτό πληρώνεις τέλος απογράφου).
Αν δεν είσαι ο παραστάς δικηγόρος απαιτείται εξουσιοδότηση.
Μην ξεχάσεις να πάρεις τα σχετικά σου.
Στη συνέχεια φωτοτυπείς το απόγραφο Α΄εκτελεστό, το επικυρώνεις και συντάσσεις κάτωθι αυτής επιταγή προς εκτέλεση.
Επιδίδεις και στο 3ημερο, αν θέλεις εκτελείς, διαφορετικά περιμένεις δεκαπέντε εργάσιμες. Αν δεν σου ασκηθεί ανακοπή και αναστολή εκτελέσεως, δίνεις εντολή στο δικαστικό επιμελητή και του παραδίδεις το απόγραφο για να προχωρήσει.
Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα.

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Σε συμπλήρωση των άνω όταν μετά την παρέλευση του 15νθήμερου δεν ασκηθεί ανακοπή-ξαναεπίδωσε προς γνώση για τελεσιδικία

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[quote1272019520=law868]
[...]Επιδίδεις και στο 3ημερο, αν θέλεις εκτελείς, διαφορετικά περιμένεις δεκαπέντε εργάσιμες. Αν δεν σου ασκηθεί ανακοπή και αναστολή εκτελέσεως, δίνεις εντολή στο δικαστικό επιμελητή και του παραδίδεις το απόγραφο για να προχωρήσει.[...]
[/quote1272019520]
[size=14]Υπάρχουν περιπτώσεις που προτιμάται η επίδοση στο 3μερο σε περίπτωση που ο οφειλέτης είναι πολύ αφερέγγυος και υπάρχει κίνδυνος να "χαθεί" το πράγμα που πρόκειται να κατασχεθεί. !ciggy [/size]

anastasis
Εικόνα: anastasis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/11/2007

Καταρχάς, ευχαριστώ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις.

Να συνεχίσω, ζητώντας μια ακόμη διευκρίνηση...Στην περίπτωσή μου η διαταγή πληρωμής έχει εκδοθεί για δύο επιταγές, που για την μεν πρώτη στρέφομαι κατά του εκδότη και του οπισθογράφου, για τη δε δεύτερη στρέφομαι μόνο κατά του εκδότη. Ακολούθως η απόφαση διατάσσει την εις ολόκληρον αποπληρωμή της πρώτης επιταγής από τους δύο οφειλέτες και η δεύτερη από τον οφειλέτη που εξέδωσε την εν λόγω επιταγή. Αντίστοιχα και ξεχωριστά δικαστικά έξοδα για τον καθένα. Να σημειώσω ότι ο οπισθογράφος στην πρώτη επιταγή και ο εκδότης στη δεύτερη είναι το ίδιο πρόσωπο.

Το ερώτημά μου είναι, πόσες επιταγές προς εκτέλεση θα επισυνάψω στο άντίγραφο του απογράφου? Θα πρέπει να συντάξω δύο διαφορετικές επιταγές προς εκτέλεση? Ανάλογα με την κάθε επιταγή ή ανάλογα με τους οφειλέτες της καθεμιάς? Σε σχέση με το πρόσωπο δηλαδή που εμπλέκεται και στις δύο επιταγές, πως θα στραφώ κατά αυτού? Με μια επιταγή που θα στρέφεται και κατά του εκδότη της πρώτης και θα τους ζητώ την εις ολόκληρον καταβολή ή μήπως θα πρέπει να συντάξω δύο ξεχωριστές επιταγές, μία για κάθε οφειλέτη? Θεωρώ πως η τελευταία περίπτωση είναι και η σωστή, όμως θα με βοηθούσε η σχετική εμπειρία κάποιου, μια και δε μοθ έχει ξανατύχει.

Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη για το περίπλοκο του ερωτήματος!

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις έχω δει 2 διαφορετικές ΄διαταγές, αν κια αυτό που λες δεν είναι λάθος. Οπότε στην επιταγή που θα συντάξεις θα ζητάς από τον κάθε οφειλέτη ότι τον διέταξε η διαταγή, δηλαδή θα συντάξεις διαφορετική επιταγη για τον κάθε οφειλέτη