ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

12 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
_Georgia_
Εικόνα: _Georgia_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2011

 Καλημέρα,

σε λίγες μέρες συζητείται μία αίτηση για διορισμό επιτρόπου ανηλίκου λόγω προσβολής της πατρότητας..εχει κατατεθεί και η σχετική αγωγή...πλην δεν εχει κοινοποιηθεί ακόμα...είναι απαραίτητο να εχει κοινοποιηθεί και η αγωγή;;η δε αίτηση για τον επίτροπο εχει κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα και στον τεκμαιρόμενο πατέρα - ασκείται από την μητέρα-...ξέρετε τι σχετικά έγγραφα πρεπει να καταθεσω με τις προτασεις;;ποιον να εχω για μάρτυρα;;ειναι απαραίτητη η παρουσια του επιτροπου που έχει διοριστεί με προσ.διαταγή;

pepi12
Εικόνα: pepi12
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/02/2013

 

1) Η κοινοποίηση της αγωγής για προσβολή πατρότητας δεν είναι απαραίτητη για την εκδίκαση της αίτησης για τον διορισμό επιτρόπου . 

2) Η αίτηση για τον διορισμό επιτρόπου κοινοποείται

  • στον τεκμαιρόμενο πατέρα
  • στον προτεινόμενο επίτροπο
  • στον Εισαγγελέα
  • στην Κοινωνική Υπηρεσία

3) Με τις προτάσεις προσάγεις όλα τα σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση των μερών , π.χ. πισ/κο οικογενειακής κατάστασης , διαζευκτήριο (και ενδεχομένως πιστοποιητικό τελεσιδικίας, αναλόγως πότε δημοσιεύτηκε η απόφασή σου περί διαζυγίου) , ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού , αν υπάρχει πράξη εκούσιας αναγνώρισης από τον βιολογικό πατέρα 

4) Εφ' όσον δεν έχεις κοινοποιήσει την αίτηση για διορισμό επιτρόπου στον προτεινόμενο επίτροπο , η έλλειψη αυτή καλύπτεται μόνο με την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του προτεινόμενου επιτρόπου στο ακροατήριο. Μην ρισκάρεις να μην έρθει , μόνο και μόνο επειδή έχεις την προσωρινή διαταγή, δεν παίζει ρόλο. 

5) Αν δεν έχεις κοινοποιήσει στην Κοινωνική Υπηρεσία και δεν σου φτάνουν οι μέρες , καλύτερα να ζητήσεις αναβολή. Η μη κοινοποίηση στην Κοιν.Υπ. , γεννά απαράδεκτο για την συζήτηση . 

6) Επίσης χρειάζεται απαραιτήτως γνωμοδότηση Ειρηνοδίκη για την καταλληλότητα του προτεινόμενου ειδικού επιτρόπου.Γεννά ομοίως απαράδεκτο για τη συζήτηση (στον Βαθρακοκοίλη το βρήκα και ισχύει) . Αν δουλεύεις Αθήνα , με είχαν ενημερώσει ότι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν έτοιμη αίτηση για να ζητήσεις τη γνωμοδότηση Ειρηνοδίκη. 

Βάλε το ψαχτήρι εδώ στο eanda , έχω ποστάρει λεπτομερώς για τη γνωμοδότηση Ειρηνοδίκη σε άλλη συζήτηση σχετική με το θέμα

dalia78
Εικόνα: dalia78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/02/2011

 Απο που προβλέπεται ότι η αίτηση κοινοποιείται και στο μη γνησιο πατέρα???

 

_Georgia_
Εικόνα: _Georgia_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2011

 Πέπη, σ'ευχαριστώ πολυ..μία ερώτηση ακόμα ...εμενα η αίτηση μου κατατεθηκε στο Μονομελές καθότι κατέθεσα πέρυσι τον Οκτώβριο...πρέπει και πάλι να ζητήσω γνωμοδότηση Ειρηνοδίκη....άσε που εκδικάζεται στις 17/9 που έχουμε αποχή...αν αναβληθεί θέλω δικασιμο πριν το Μαρτιο που συζητειται η αγωγή μου...ή να πάρω άδεια από το συλλογο;;τι με συμβουλεύετε;;;

_Georgia_
Εικόνα: _Georgia_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2011

 πέπη και κάτι ακόμα ... η γνωμοδότηση εφόσον χρειάζεται και στην περίπτωσή μου έχει κάποιο χρονικό περιθώριο ή αρκει να γίνει πριν τη συζητηση της αίτησης;

pepi12
Εικόνα: pepi12
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/02/2013

 

Καλησπέρα . 

Η γνωμοδότηση ειρηνοδίκη χρειάζεται σε κάθε περίπτωση , άσχετα από την μεταφορά ύλης στο Ειρηνοδικείο. 

Προσωπικά δραστηριοποιούμαι στην επαρχία και υπήρχαν δικαστές , οι οποίοι δεν την ζητούσαν, κάνοντας τα στραβά μάτια στην ουσία.

Πλέον, απ' ό,τι έχω καταλάβει, την ζητούν όλοι , οπότε θεωρώ ότι δεν πρέπει να ρισκάρεις να σου απορριφθεί για αυτόν τον λόγο. 

Δεν έχει προθεσμία για να καταθέσεις την  αίτηση και να έχεις τη γνωμοδότηση στο χέρι σου πριν τη συζήτηση της αίτησης για τον διορισμό επιτρόπου. 

Τουλάχιστον στο Ειρηνοδικείο Κορίνθου , την ίδια ημέρα που έκανα την αίτηση , είχα και την γνωμοδότηση ανά χείρας . 

Νομίζω ότι στην περίπτωση σου είναι προτιμότερη έως επιβεβλημένη η αναβολή , λόγω του ότι δεν έχεις κοινοποιήσει και στην Κοινωνική Υπηρεσία. 

_Georgia_
Εικόνα: _Georgia_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2011

καλησπέρα!για καλή μου τύχη ειναι στις 17 το δικαστήριο που έτσι κι αλλιώς έχουμε αποχή...την κοινοποίηση μπορώ να την κάνω,ελπίζω μόνο να πάρω αυθημερόν και τη γνωμοδότηση έως τέλος της βδομάδας..σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή και τη βοήθειά σου!

_Georgia_
Εικόνα: _Georgia_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2011

τελικά αν μια υπόθεση ξεκιν'ησει στραβά...θα πάει στραβά...ο προτεινόμενος επίτροπος έχει εξαφανιστεί .... θα αφήσω να ματαιωθεί η συζήτηση της αιτήσεως και εκ των πραγμάτων και η αγωγή προσβολής...μετά την ματαίωση της αίτησης μπορώ να καταθέσω νέα προτείνοντας άλλο πρόσωπο πλέον και νέα αγωγή στη συνέχεια, έτσι;;; πλέον και τα 2 υπάγονται στο Ειρηνοδικείο, σωστά;;; πρέπει να αναφέρω στα νέα δικόγραφα τα παλιά και τις ματαιώσεις ή δεν είναι απαραίτητο;;; ευχαριστώ και πάλι..

theodz
Εικόνα: theodz
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/09/2013

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι, εάν την αγωγή προσβολής την κάνει ο αληθινός πατέρας, ποιος πρέπει να κάνει την αίτηση διορισμού επιτρόπου; Από κοινού με τη μητέρα (και) τον τεκμαιρόμενο πατέρα;

pepi12
Εικόνα: pepi12
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/02/2013

 

Georgia, δεν χρειάζεται αναφορά στα παλιά, αφού κινείς εκ νέου την διαδικασία . Διορισμός ειδικού επιτρόπου στο Ειρηνοδικείο και αγωγή προσβολής πατρότητας στο Μονομελές. 

 

theodz, βάλε τη μητέρα μόνο να υποβάλει την αίτηση για τον διορισμό ειδικού επιτρόπου. Τύποις η μητέρα και ο τεκμαιρόμενος πατέρας ασκούν την γονική μέριμνα και άρα εκπροσωπούν το ανήλικο, αλλά και με το υποβληθεί η αίτηση μόνο από τη μητέρα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Καλύπτεσαι πλήρως. 

dalia78
Εικόνα: dalia78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/02/2011

 Την αίτηση θα την κάνουν μητέρα και βιολογικός πατέρας μαζί???Πως γίνεται??? Αφού στη δίκη που θα ανοιξει για την προσβολή πατρότητας, θα είναι ενάγων και εναγομενη.

theodz
Εικόνα: theodz
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/09/2013

 Σ' ευχαριστώ πολύ! Έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει διαζύγιο και την επιμέλεια την έχει βέβαια η μητέρα... Το μόνο μου θέμα ήταν ότι την αγωγή θα την ασκήσει ο βιολογικός πατέρας, ώστε να γίνει και δικαστική αναγνώριση.

evaki08
Εικόνα: evaki08
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/09/2008

Pepi αυτό που αναφέρεις παραπάνω για την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του προσωρινώς διορισμένου επιτρόπου ισχύει κατά την εκδίκαση της αγωγής προσβολής της πατρότητας;;