Δωρεάν παροχή υπηρεσίας και φπα

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
κωστας1091
Εικόνα: κωστας1091
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/01/2011

Αγαπητοί συνάδελφοι  καλησπέρα 

Πρόσφατα παραστάθηκα σε συμβόλαιο αγοραπωλησίας για λογαριασμό συγγενούς μου.Γιαυτό αφού δήλωσα στο σύλλογο τη συγγενική μου σχέση δεν χρειάστηκε να εκδοθεί γραμμάτιο .Γνωρίζω πως όταν παρέχουμε δωρεαν υπηρεσίες σε συγγενείς ,είμαστε υποχρεωμένοι να εκδίδουμε απυ μη θεωρήμένη από την εφορία με την ονομασία "απόδειξη αυτοπαράδοσης".και να υπολογίσουμε το φπα στο κόστος των υπηρεσιών.

Αναρωτιέμαι ,αφού το μοναδικό κόστος σε ένα συμβόλαιο είναι το "επικυρώσιμο" των 10 ευρώ στο προσχέδιο πρέπει να υπολογίσω το 23% στα 10 ευρώ ήτοι 2,30 ευρώ και να τα καταβάλω στην περιοδική δήλωση του φπα !

Γενικό το ερώτημα :αν κάνουμε κάποιο συμβόλαιο ή κάποια παράσταση για τον εαυτό μας, πρέπει να κόβουμε την απόδειξη αυτοπαράδοσης και να υπολογίζουμε το 23 %του φπα στο κόστος των υπηρεσιών. Όμως τι εννοείται κόστος των υπηρεσιών τα ένσημα για παράδειγμα ή η παράσταση που κολλάμε σε μια αγωγή,πως θα υπολογισθεί ; τα έντυπα που μας έχουν μοιράσει δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο στο τι γίνεται .

 

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Συνάδελφε, βρήκες καμία άκρη σε αυτό το θέμα;

sofianaxos
Εικόνα: sofianaxos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/04/2010

Καλημέρα! Εγώ όταν είχα κόψει ΑΠΥ για συγγενικό πρόσωπο ήταν μηδενική. Ούτε ΦΠΑ ούτε τίποτα δεν υπολόγισα.

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Πρόκειται να υπογράψω σε συμβόλαιο χωρίς αμοιβή και θέλω να ξέρω.. Μηδενική λοιπόν.. Θα το επιβεβαιώσω και με το λογιστή μου και θα ενημερώσω το forum..