ΕΔΡΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΗ

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Βίκυ Π.
Εικόνα: Βίκυ Π.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/07/2007

Συνάδελφοι γνωρίζετε αν στην περίπτωση χρησιμοποίησης του σπιτιού ως έδρα παίζει ρόλο ως μισθωτής να αναφερόμαστε εμείς? Ρωτάω γιατί στην περίπτωσή μου στο μισθωτήριο ως μισθωτές εμφανίζονται οι γονείς μου. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!! !help !quesexclaim

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Αν θυμάμαι καλά και με κάθε επιφύλαξη, δεν παίζει ρόλο για τη δήλωση της επαγγελματικής έδρας, αλλά η σχετική δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση των μισθωτών ότι σου παραχωρούν αντίστοιχο χώρο για την άσκηση της επαγγελματικής σου δραστηριότητας.

Είμαι, ωστόσο, σχεδόν σίγουρος ότι παίζει ρόλο για τα προγράμματα επιδότησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών / νέων επιστημόνων του Ο.Α.Ε.Δ., για τα οποία συνήθως απαιτείται μισθωτήριο θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ ή τίτλος ιδιοκτησίας (ενν. προφανώς στο όνομα του δικαιούχου) ή παραχωρητήριο θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ όταν ο ιδιοκτήτης είναι συγγενής α' βαθμού ή σύζυγος. Οπότε στην περίπτωση αυτή, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη παραχωρητήριο ούτε από γονείς (συγγενείς α' βαθμού) όταν οι τελευταίοι είναι απλώς μισθωτές και όχι ιδιοκτήτες.

Βίκυ Π.
Εικόνα: Βίκυ Π.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/07/2007

Οπότε αν κατάλαβα καλά, στην περίπτωση μίσθωσης, όσον αφορά την Δ.Ο.Υ αρκεί το παραχωρητήριο να γίνει από τον μισθωτή προς εμένα τον τρίτο και όχι από τον εκμισθωτη [color=#ff0000][u][b](έστω και αν δεν υπάρχει σχετικός όρος στο μισθωτήριο???)[/b][/u][/color] ενώ για το πρόγραμμα επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ απαιτείται, εφόσον δεν υπάρχει σχετικός όρος στο μισθωτήριο, παραχωρητήριο από τον εκμισθωτή και μόνο προς τον μισθωτή του (οπότε εγώ δεν επιδοτούμαι για φέτος ή συντάσσουμε νέο μισθωτήριο!). Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Όχι ακριβώς. Για τα σχετικά προγράμματα επιδότησης συνήθως απαιτείται μισθωτήριο συμβόλαιο ενώ το παραχωρητήριο αρκεί μόνο εφόσον ο ιδιοκτήτης είναι συγγενής α' βαθμού. Με άλλα λόγια, έχω την αίσθηση ότι παραχωρητήριο από τρίτο πρόσωπο δεν γίνεται δεκτό. Σε κάθε περίπτωση, και δεδομένου ότι οι όροι αλλάζουν από έτος σε έτος και από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, φρόντισε να μελετάς πάντοτε προσεκτικά τους συγκεκριμένους όρους της εκάστοτε προκήρυξης (γιατί έχουν υπάρξει και "τραγικές" περιπτώσεις - π.χ. έχει τύχει σε συναδέλφους να πάρουν την προέγκριση, να ξοδέψουν χρήματα είτε δικά τους είτε τα οποία είχαν δανειστεί από αλλού... και στο τέλος να μην γίνουν δεκτοί στο πρόγραμμα, ακριβώς επειδή είχαν παραχωρητήριο από τρίτους και όχι μισθωτήριο συμβόλαιο στο όνομά τους).

Βίκυ Π.
Εικόνα: Βίκυ Π.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/07/2007

Κατάλαβα... Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια!!Ήταν πολύτιμη!!