έγκληση για υφαίρεση

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Έχω τον κατηγορούμενο σύζυγο. Η εν διαστάσει σύζυγός του υπέβαλε έγκληση για υφαίρεση για αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας της, που πληρώνει δόσεις ο σύζυγος με δάνειο από τράπεζα (άρα έχει παρακράτηση κυριότητας). Στέκει η έγκληση αυτή? Πώς θα αντιμετωπισθεί στο ακροατήριο?

x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Συγκεκριμένα,η άδεια είναι στο όνομα της εγκαλούσας και το οδηγεί αποκλειστικά ο σύζυγος που πληρώνει και τα έξοδα του αυτοκινήτου. Επειδή δεν πλήρωνε το ασφαλιστήριο για το αμάξι ο σύζυγος, η σύζυγος υπέβαλε την έγκληση για υφαίρεση. Στέκει αυτό, αφού υπάρχει παρακράτηση κυριότητας?

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

γενικα θα ελεγα οτι, το αυτοκινητο δεν χρειαζεται να ειναι στην κυριοτητα της γυναικος, αρκει να μην ειναι στην αποκλειστικη κυριοτητα του εγκαλουμενου δηλ. συζυγου της. εδω εχουμε παρακρατηση κυριοτητας επι του αυτοκινητου απο την τράπεζα αρα λογικα η τράπεζα θα μπορουσε να νομιμοποιηθεί να υποβάλει την εγκληση ως παθουσα. απο την άλλη η γυναικα ειναι (και ως κατοχος αδειας κυκλοφοριας) νομιμη κατοχος του αμαξιου και νομεας του αυτοκινητου. αρα κοιταξε τις διαταξεις περι προσβολης της νομης 984 ΑΚ επ. και να στηριξεις ισως την εγλκησή σου σε αυτες.