Εισφορές εργαζομένων με μπλοκάκι

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

Αν κατάλαβα καλά η εγκύκλιος της 20ης Ιανουαρίου απαλλάσει τους εργοδότες - δικηγόρους από την καταβολή των 2/3 των εισφορών των εργαζομένων με μπλοκάκι όπως υποχρεώνει τους εργοδότες γιατρών, μηχανικών κλπ. σύμφωνα με το άρθρο 39 παρ.9 του ν. 4387/2016  παρότι όλοι ξέρουμε ότι ο "συνεργάτης δικηγόρος" έχει αποκλειστική και μόνιμη συνεργασία με το γραφείο στο οποίο δουλεύει (ωράριο, διευθυντικό δικαίωμα κλπ)!

Γιατί εξαιρούνται μόνο οι δικηγόροι;

Ο φοβερός μας σύλλογος που είναι τώρα; Ο "συνεργάτης δικηγόρος" δεν είναι δικηγόρος;

theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

Προφανως το ζήτημα δεν αγγίζει τους επισκέπτες αυτού του site. Κανείς δεν δουλεύει με μπλοκακι σε δικηγορικη εταιρεια...

elawyer
Εικόνα: elawyer
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/02/2017

Δεν συμφωνώ συνάδελφε. Γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους που αμείβονται με μπλοκάκι σε δικηγορική εταιρεία.

Πέραν αυτού όμως, όταν γίνονται νομοθετικές διακρίσεις  αναφορικά με τον κλάδο μας, είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους τους συναδέλφους. 

Συμφωνώ ότι ο Σύλλογός μας θα έπρεπε να κινητοποιηθεί ενεργά ώστε να μην επιτρέπονται τέτοιου είδους διακρίσεις.

theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

Προφανώς και ηταν ειρωνικό το σχόλιό μου συνάδελφε. Και ο λόγος είναι ότι οταν ο νέος ασφαλιστικός νόμος επιβαρύνει με, ακόμα βαρύτερες από τις ήδη δυσβάστακτες, εισφορές τους δικηγόρους ανάλογα με το εισόδημά τους, ο Σύλλογός μας έσπευσε σε αποχή και διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση. Πολύ καλά έκανε αλλά όλοι όσοι γνωρίζουμε απλά μαθηματικά αντιλαμβανόμαστε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των εισφορών δεν επιβαρύνει τον συνάδελφο των 800 και των 1000 ευρώ! Τώρα όμως που από τον "συνεργάτη δικηγόρο" των 800, των 1000, των 1200 ευρώ αφαιρείται με μία εγκύκλιο το δικαίωμα να απαιτήσει από τον εργοδότη τα 2/3 των εισφορών του, όπως ισχύει για όλα τα άλλα "μπλοκάκια", ο Σύλλογός μας απλά αδιαφορεί!

TheSuits
Εικόνα: TheSuits

     Καλημέρα συνάδελφοι. Αναμένω όπως και πολλοί συνάδελφοι από το Σύλλογο κάλεσμα σε  μαζική κινητοποίηση...οτιδήποτε λιγότερο είναι τουλάχιστον εθελοτυφλία..

theplan
Εικόνα: theplan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/04/2012

"Aναστάσιος Πετρόπουλος & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία". Αρκεί ως απάντηση συνάδελφε;