Εκλογες 2012???

158 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
vassilis1982
Εικόνα: vassilis1982
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/02/2009

Έτσι ακριβώς είναι. Κι εγώ παρέλαβα διορισμό μίας φίληςδικηγόρου ΔΣΑ -που είναι εκτός Αθηνών αυτές τις μ΄ρες. Με μία εξουσιοδότηση απλή με τη σφραγίδα της παρέλαβα τον διορισμό της από τον 2ο όροφο του κτ. 16. Εν συνεχεία έβγαλα 2 φωτοτυπίες από το υπόγειο και ανέβηκα στο 1ο όροφο που είναι οι διατακτικές. Έκαν την επικύρωση του αντιγράφου με δική μου σφραγίδα και έγραψα τα στοιχεία που απιτούν του διορισθέντος (ΑΦΜ, ΔΟΥ και τηλέφωνο). Μου είπαν ότι παραλαμβάνω την Δευτέρα στο κτ. 16 γρ. 105, αλλά θα χρειαστεί εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομία (΄΄κανονική εξουσιοδότηση'' μου λέει :D). Tο πρόβλημα είναι πως θα σταλούν οι πρωτότυπες εξουσιοδοτήσεις με coyrier εν μέσω Κυριακής και Πρωτομαγιάς. Δεν ξέρω εάν το φαξ θα το δεχτούν. Επιπλέον τον διορισμό σου πρέπει να τον έχεις μαζί σου για να παραλάβεις σάκκους κλπ. Άρα θα πρέπει να σου το στείλει ο συνάδελφος που θα σε εξυπηρετήσει το αργότερο μέχρι Πέμπτη-Παρασκευή, όπως θα κάνω κι εγώ στην φίλη-συνάδελφο.Δεν ρώτησα μόνο εάν μπορούν να παραληφθούν οι διατακτικές και μετά την 6η Μαίου (λογικά θα γίνεται) και από ποιο γραφείο της Εισαγγελίας.Εάν υπάρχει αυτή η λύση δεν υπάρχει θέμα βιασύνης. Σου στέλνει τον διορισμό σου και όλα τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές.Ελπίζω να σε βοήθησα.

koralia
Εικόνα: koralia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2012

ευχαριστώ πολύ συνάδελφε τον ίδιο προβληματισμό έχω και εγώ αν παραλαμβάνεται η διατακτική μετά  θα δούμε αύριο θα στείλω συνάδελφο να ρωτήσει

mra
Εικόνα: mra
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/01/2012

Παιδιά, έχωκάποιες απορίες. Καταρχάς, είναι βέβαιο ότι όσοι πάμε επαρχία θα πάρουμε την αποζημίωση και για τις 7 ημέρες? Ή αυτό εξαρτάται και από άλλα στοιχεία, π.χ. την απόσταση και απλά το "7" είναι το ανώτατο όριο? 

Δεύτερον, όσον αφορά τα οδοιπορικά, αυτά υπολογίζονται διαφορετικά, ανάλογα αν θα μετακινηθείς με Ι.Χ. ή  π.χ.τρένο. Αυτοί στην εισαγγελία πως θα ξέρουν πώς θα αποφασίσουμε εμείς να μετακινηθούμε? Το δηλώνουμε εμείς με την παραλαβή του διορισμού? Και μετά τις εκλογές προσκομίζουμε κάποιο αποδεικτικό ότι πράγματι π.χ. ταξιδέψαμε με λεωφορείο ή αυτοκίνητο? Δεδομένου κιόλας ότι τα χρήματα αυτά μας προκαταβάλλονται..

Τρίτον, ποιά είναι η διαδικασία για την έκδοση διατακτικής? Παραλαμβάνω τον διορισμό από την εισαγγελία και μετά τι?

Ευχαριστώ!

koralia
Εκτός σύνδεσης

απο όσο ξέρω μέχρι τώρα τα οδοιπορικά είναι στάνταρ ποσό και υπολογίζονται νομίζω χιλιομετρικώς δεν ελέγχει κανείς το πως ταξίδεψες

για την έκδοση διατακτικής κατεβαίνεις στο υπόγειο της Εισαγγελείας σου φωτοτυπούν εις διπλούν το πρωτότυπο του διορισμού ανεβαίνεις ξανά στον 2ο   και στις δύο φωτοτυπίες γράφεις ακριβές αντίγραφο κτλ εκ του πρωτοτύπου  ημερομηνία υπογραφή σφραγίδα και πας στο γραφείο που αντιστοιχεί στην εκλογική περιφέρεια που διορίστηκες και κατά τα λοιπά ασχολούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι

για την αποζημίωση πάντα Αθήνα Θεσσαλονίκη Πειραιάς δικαιολογούσαν νομίζω μία μέρα περισσότερου αποζημίωσης οπότε λογικά για την υπόλοιπη Ελλάδα πρέπει να είναι 7 ημέρες

koralia
Εκτός σύνδεσης

συγνώμη συνάδελφε στον πρώτο όροφο είναι οι διατακτικές όχι στον δεύτερο

summer
Εικόνα: summer
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/02/2009

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

themida
Εικόνα: themida
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/07/2009

Έχει βγει ανακοίνωση στο ΔΣΑ με τις ώρες λειτουργίας για παραλαβή για όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη.

Γνωριζεί κανείς σίγουρα αν δικαιούμαστε δεύτερο γραμματέα ή όχι όσοι είναι στην Αθήνα;

koralia
Εκτός σύνδεσης

νομίζω ότι μόνο στις δημοτικές δικαιούμαστε και δεύτερο γραμματέα και στην Αθήνα

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

Οι διορισμοί παραλαμβάνονται σήμερα εως 21.00,το ίδιο και αύριο και την Τρίτη μέχρι μεσημέρι,Κοιτάξτε και site ΔΣΑ στα νέα -ανακοινώσεις.Ξέρει κανένας αν δικαιούμαστε και δεύτερο γραμματέα και ποιά είναι η αμοιβή τους?Λογικά 50Ε,όπως και στις προηγούμενες.

koralia
Εκτός σύνδεσης

νομίζω οτι στις βουλευτικές δεν δικαιολογούσαν την απασχόληση δεύτερου γραμματέα

η αμοιβή του όπως το είπες 50 ευρώ χ2 ημέρες

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

Και γω έτσι ξέρω koralia αλλά αν σκεφτείς οτι πολλά εκλογικά τμήματα έχουνε συγχωνευτεί χρειάζεται και δεύτερος γραμματέας!

koralia
Εκτός σύνδεσης

συμφωνώ ότι χρειάζεται αλλά δεν εξαρτάται απο εμάς

Niki103
Εικόνα: Niki103
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/10/2011

Καλησπέρα συνάδελφοι! Να κάνω μια ερώτηση: επειδή πρώτη φορά γίνομαι δικαστικός αντιπρόσωπος και δεν έχω ιδέα από την όλη διαδικασία, τώρα που πήρα από Ευελπίδων το διοριστήριό μου τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια (πρέπει να ενημερώσω κάποιον κλπ)? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Οταν παραλαβεις τον σακο ειδοποιεις εισαγ,εφορο και περιφερεια.

Niki103
Εκτός σύνδεσης

Τον οποίο σάκο θα τον παραλάβω Παρασκευή-Σάββατο? Άρα μέχρι τότε δεν χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο?

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

πρωτα πας εισαγγελεια, εφορο, και δηλωνεις ετοιμοπολεμος απο οπου παιρνεις τα τηλεφωνα απο περιφερειαρχη, δημο, και μετα επικοινωνεις με το δημο για το ποτε θα παραλαβεις το σακο.

gpot
Εκτός σύνδεσης

Παρασκευη τον σακο

gpot
Εκτός σύνδεσης

Δεν ειχα προσεξει οτι απαντησε ο συναδελφος πριν...τον σακο νομιζω οτι μεχρι το μεσημερι του σαββατου το παιρνουμε.

Niki103
Εκτός σύνδεσης

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!!

gpot
Εκτός σύνδεσης

Τιποτα...ο οδηγος σε καθοδηγει βημα βημα

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

κι αν χρειζεσαι περαιτεω βοηθεια, στη διαθεση σου

Amelie_
Εικόνα: Amelie_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/11/2010

Καλησπέρα!!Έχω διοριστεί αναπληρώτρια στα Γρεβενά και έχω 3 ερωτήσεις για όποιον ξέρει:

1) Θα πρέπει να είμαι εκεί από Παρασκευή ή μπορώ να στείλω τηλεγραφήματα κλπ κ να πάω Σάββατο..; ΓΙατί με τόσο μικρή αποζημίωση για τους αναπληρωτές και τα 50-60 ευρώ λιγότερα που θα είναι μια διανυκτέρευση λιγότερη σε ξενοδοχείο είναι μεγάλο ζήτημα...

2) Από όσους ίσως έχουν πάρει διατακτική, σχετικά με τα οδοιπορικά είναι 0,15€ x χιλιόμετρα για το πήγαινε και άλλα τόσα για το έλα ή μόνο μία φορά; γιατί αν είναι μόνο μία φορά το ποσό που βγαίνει για γρεβενά είναι κοντά στα 65 ευρώ που αν πάω με αμάξι δεν φτάνουν ούτε για τις βενίζνες και τα διόδια του πήγαινε, πόσο μάλλον του έλα..

3) Ξέρει κάποιος που μπορούμε να βρούμε τα τηλ. εφόρων της επαρχίας για να συνεννοηθούμε;

Ευχαριστώ πολύ!! 

nefili
Εικόνα: nefili
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2009

Εγώ έλαβα σήμερα την διατακτική για Ιωάννινα και είναι 115 επί 7 ημέρες...Οδοιπορικά 35 ευρώ για πήγαινε και 35 για έλα...Και να σκεφτεί κανείς πως το εισιτήριο του κτελ κοστίζει 40 ευρώ! Δεν έχουν λάβει τα μεγέθη της αγοράς υπόψη τους φαίνεται! Α! Έχει και την επιλογή να πάω πεζή ή με ζώο!!!Αλλά θα χαλάσω ένα σωρό λεφτά στο σανό! Δεν γκρινιάζω. Είμαι ευγνώμων που διορίστηκα.Απλά γελάω.

nassia
Εικόνα: nassia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/09/2009

Καλησπέρα 

Υπάρχει η δυνατότητα εισπράξης με βάση τη διατακτική μετα τις εκλογές ή σε οποιαδήποτε άλλη ΔΟΥ από αυτή της έδρας μας δεδομένου ότι διορίστηκα εκτός Αθηνών αλλά δεν πρόκειται να μεταβώ στην Αθήνα μέχρι τις εκλογές;

Ευχαριστώ!!!! 

nefili
Εικόνα: nefili
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2009

Μπορείς να εισπράξεις μόνο στη δου που αναφέρει η διατακτική και μετά τις εκλογές.

emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

Συνάδελφοι, 

η αποζημίωση φορολογείται? ξέρετε????

manti
Εικόνα: manti
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Καλό μήνα συνάδελφοι!

Έλαβα τη διατακτική μου!Τι χαρά!Μετά τα 500 που φημολογούνταν, δυσκολεύομαι να το πιστέψω!

Ξέρει κανείς αν φορολογούνται?

vassilis1982
Εικόνα: vassilis1982
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/02/2009

εσυ θα μας πεις συναδελφε που θα πας αυριο ΔΟΥ. :D

Παντως με το γραμμα του νομου υπάρχουν 2 αντιφατικά αρθρα που λενε οτι φορολογουνται και όχι. Διαλεξε και παρε..

Ενώ με τα τελευταία νομοθετήματα 4051 και 4071 τροποποιήθηκε δις το άρθρο 131 με τίτλο ''Ειδικές αποζημιώσεις'', έμεινε ως είχε το άρθρο 108 με τίτλο ''Αποζημιώσεις αντιπροσώπων δικαστικής αρχής''.Και τα δύο άρθρα αναφέρονται στην αποζημίωση των δικ. αντιπροσώπων. Το αντιφατικό είναι ότι στο άρθρο 108 ορίζεται ρητά ότι η αποζημίωση απαλλάσσεται από οιοδήποτε φόρο και εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτου ενώ ακριβώς το αντίθετο ορίζεται στο άρθρο 131.Παραθέτω και τα δύο άρθρα και τα συμπεράσματα δικά σας...

Άρθρο 108

(Άρθρο 108 π.δ. 351/2003)

Αποζημιώσεις των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής κλπ.

1. Σε όσους διορίζονται κατά τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών έφοροι αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, γραμματείς εφορευτικών επιτροπών, διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας, χορηγείται ειδική αποζημίωση, που καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, 
Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομίας και Οικονομικών, κατά παρέκκλιση από κάθε γενική ή ειδική διάταξη.

Με όμοια απόφαση μπορεί να καθορίζεται ειδική αποζημίωση και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

2. Με την ίδια απόφαση καθορίζονται υπέρ των παραπάνω προσώπων τα οδοιπορικά 

έξοδα, τα σχετικά με την πληρωμή αυτών και της ειδικής αποζημίωσης της προηγούμενης παραγράφου, καθώς και οι υποχρεώσεις όλων των προσώπων, στα οποία καταβάλλονται τα οδοιπορικά έξοδα και η ειδική αποζημίωση.

3. Οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων του άρθρου αυτού απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε φόρου, εισφοράς ή κράτησης υπέρ τρίτων κλπ.,για τα ποσά που τους καταβάλλονται για τις αποζημιώσεις αυτές.

4. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού εφαρμόζονται και σε κάθε άλλη περίπτωση προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.'

`Αρθρο 131

"1. Στους λειτουργούς και υπαλλήλους των Υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Εθνικού Τυπογραφείου, του γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Κράτους στο Υπουργείο Εσωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου, της 
Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του ΕΤΑΑ, των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Περιφερειών και των δήμων, καθώς και στους εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής, τους 
αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και στους γραμματείς και διερμηνείς των εφορευτικών επιτροπών, που αποδεδειγμένα απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε 
άλλης εκδήλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας, τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των σχετικών αποτελεσμάτων, χορηγείται ειδική εκλογική αποζημίωση, το ύψος και ο τρόπος καταβολής της 
οποίας, καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών. Η ανωτέρω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος. Με την ίδια 
απόφαση ορίζεται και ο αριθμός των ανωτέρω λειτουργών και υπαλλήλων που απασχολούνται κάθε φορά.

Η συνολική κάθε φορά δαπάνη, για όλους τους ανωτέρω με εξαίρεση τους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πενήντα εκατομμύρια (50.000.000) ευρώ και η συνολική δαπάνη για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα εκατομμύρια (10.000.000) ευρώ."

***Η παρ.1 αντικαταστάθηκε ως άνω με τη παρ.10 του άρθρου 19 του Ν.4071.2012 (ΦΕΚ Α΄ 
85/11.04.2012)

2. Οι διατάξεις των παραγράφων 3 και 9 του άρθρου 20 του ν. 2386/1996 (Α` 43), καθώς και κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη κατά το μέρος που αντίκειται στις διατάξεις του παρόντος άρθρου ή κατά το μέρος που ρυθμίζει θέματα που διέπονται από αυτό, καταργούνται.

3. Πέραν των ανωτέρω ρητά αναφερομένων δικαιούχων, δεν επιτρέπεται η χορήγηση της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης σε άλλες κατηγορίες λειτουργών ή υπαλλήλων. Επίσης, δεν επιτρέπεται η 
διπλή καταβολή της ανωτέρω αποζημίωσης στον ίδιο λειτουργό ή υπάλληλο.»

*** Το άρθρο 131 αντικαταστάθηκε ως άνω με την παράγραφο 2 άρθρου 3 Ν.4051/2012,ΦΕΚ Α 40,29.2.2012.

anniezz
Εικόνα: anniezz
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/11/2010

Συγγνώμη δηλαδή ο καθένας θα ερμηνεύσει ως θέλει τις αντιφατικες διατάξεις??Τι γελοιότητες Θεέ μου για ακόμη μια φορα!!Δηλαδη και τα 100 Ε των γραμματέων υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος!!??

JohnnyK.
Εικόνα: JohnnyK.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/10/2009

Μπορεί κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει εκ πείρας να μου πει πώς γίνεται η επιλογή μεταξύ των αναπληρωματικών δικαστ. αντιπρ. σε περίπτωση που κάποιος τακτικός δεν παρουσιαστεί; Υπάρχει πάγια διαδικασία ή είναι στην κρίση του εφόρου το πώς θα γίνει η αντικατάσταση; Το ρωτώ γιατί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να αναπληρώσεις κάποιον την τελευταία στιγμή και χωρίς καμία προετοιμασία. Ευχαριστώ.