Εκλογές 2014
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Καλησπέρα,μια ερώτηση για τις εκλογές:Αν καποιος αφού παραλάβει το διορισμό, τελευταία στιγμή δεν μπορέσει να πάει στις εκλογές ειδοποιεί τον έφορο τηλεφωνικώς?Πρέπει να προσκομίσει και κάποιο χαρτί δικαιολογητικό ή όχι?
Επίσης ξέρει κανείς πόσο θα είναι το ποσό της αποζημίωσης?
Έχω διοριστεί σαν τακτική στην Πάτρα. Αν κάποιος έχει διοριστεί Αττική και επιθυμεί αμοιβαία ανταλλαγή διορισμών ας επικοινωνήσει μαζι μου για να κάνουμε τη διαδικασία στον έφορο.
Καλησπέρα,
Δεν διορίστηκα αλλά κάτι πήρε το αυτί μου σήμερα για δεύτερη κλήρωση. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά;
Συνάδελφοι καλησπέρα!
Διορίστηκα τακτική στην Ωλένη Ηλείας. Αν τυχόν κάποιος που διορίστηκε στην Αθήνα επιθυμεί αμοιβαία ανταλλαγή διορισμών ας επικοινωνήσει μαζί μου!
Καλημέρα συνάδελφοι! Διορίστηκα δικ. αντιπρόσωπος αλλά για οικογενειακούς λόγους (έχω μωρό και το άτομο που επρόκειτο να μου το κρατήσει εκείνες τις μέρες έχει θέμα υγείας) δεν θα μπορέσω να πάω. Μου είπαν από τον Άρειο Πάγο ότι θα πρέπει να παραλάβω τον διορισμό και αμέσως να κάνω αποποίηση αυτού. Πιστεύετε ότι θα μου κάνουν δεκτή την αποποίηση εφόσον δεν υπάρχει δικό μου προσωπικό θέμα υγείας? Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν να προσκομίσω βεβαίωση γιατρού από τρίτο άτομο?
Εχω την αίσθηση οτι και καθόλου να μην πας να παραλάβεις δε θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα.
Ουτως ή αλλώς το σύνηθες είναι να γίνεται και 2η κλήρωση, για όσους δεν αποδέχτηκαν
Με μικρή επιφύλαξη ειδοποιείς τον έφορο της περιφέρειας σου σχετικά με το κώλυμα. Για το δικαιολογητικό δεν γνωρίζω.
Ναι, τον έφορο πρέπει να ειδοποιήσεις και συνήθως ζητούν δικαιολογητικά...απλά δεν γνωρίζω εάν δέχονται μόνο λόγους υγείας και άρα ζητούν αν δικαιολογητικά μόνο από γιατρό... Φοβάμαι όμως ρε παιδιά να μη πάω καν να παραλάβω τον διορισμό! Γνωρίζετε περιπτώσεις που να έχει γίνει αυτό? Και δεν υπήρχαν κυρώσεις?
Διορίστηκα στο Ηράκλειο Κρήτης είναι κάποιος συνάδερφος που διορίστηκε στην Αθήνα και επιθυμεί ανταλλαγή.
Επίσης, συνάδερφοι, ήθελα να ρωτήσω αν είναι επιτρεπτές αυτές οι αμοιβαίες ανταλλαγές. Γίνονται? Πρέπει να ειδοποιήσεις τον έφορο?
ευχαριστώ
Καλησπέρα!
Η δική μου απορία είναι η εξής: δημιουργείται κάποιο πρόβλημα αν ένας νέος δικηγόρος δεν έχει σφραγίδα και δεν έχει κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος; Με την πληρωμή ίσως;
Συνάδελφοι με συγχωρείτε, αλλά επειδή είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουμε κληρωθεί και ανυπομονούμε για την επαναληπτική κλήρωση, αν είστε σχεδόν βέβαιοι πως δε θα μπορέσετε να παρουσιαστείτε, καλύτερα να μην παραλάβετε από την αρχή τον διορισμό... :-P
Επιπλέον -σοβαρά τώρα- απ' όσο γνωρίζω, όταν δεν παραλαμβάνουμε τους διορισμούς, απλά επιστρέφονται στον Άρειο Πάγο και καλύπτουν τα κενά με επαναληπτική κλήρωση. Στην πράξη δεν το ελεγχει κάποιος. Ο έλεγχος και η κατάθεση αποδείξεων ζητείται όταν παραλαμβάνεις διορισμό και μετά δηλώνεις κώλυμμα, διότι σε αυτή την περίπτωση καλούνατι να καλύψουν το κενό μόνο οι αναπληρωματικοί που έχουν ήδη διοριστεί. Τότε μπορεί να υπάρξει πρόβλημα...