ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Newbi
Εικόνα: Newbi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/10/2017

Καλησπέρα συνάδελφοι. Τα φώτα σας παρακαλώ. :) Εχω μισθωτή ,με μίσθωση που λήγει τον Αυγουστο εξαφανισμένο. Εχει πληρώσει κανονικά τα μισθώματα ομως.  Δεν εχει πληρωσει κοινόχρηστα και ΕΥΔΑΠ καθώς η ΔΕΗ ειναι στο όνομά του οπότε δεν μας αφορά. Εχει δικηγόρο ο οποίος λέει οτι ο μισθωτής είναι Σουηδία και δεν απαντά πουθενά. Τι να κάνω με το μίσθιο? Ο ιδιοκτήτης θέλει να μπει να κλείσει διακόπτες κτλ. Να περιμένω λήξη σύμβασης και να σκάσει μύτη με κλειδαρά ή και εκεί πρέπει να κάνω αγωγή απόδοσης μισθίου? Αλλες λύσεις??

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος βλάβης του ακινήτου ή της οικοδομής ή κατά μείζονα λόγο της σωματικής ακεραιότητας των ενοίκων της οικοδομής ;

Αν κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όπως φαίνεται από το ποστ, τότε νομίζω ότι οποιαδήποτε αυθαίρετη είσοδος του εκμισθωτή στο διαμέρισμα θα είναι, όχι μόνο αντισυμβατική, αλλά ενδεχόμενα και αξιόποινη    ( αυτοδικία,διατάραξη οικιακής ειρήνης ).

Στην περίπτωση λοιπόν αυτή, ο μόνος, νομίζω, νόμιμος τρόπος δράσης είναι η δικαστική διαδικασία ( είτε αγωγή είτε διαταγή απόδοσης) και περαιτέρω, εφόσον ο μισθωτής συνεχίζει να μην αποδίδει οικειοθελώς το μίσθιο,  η  άμεση εκτέλεση, με βίαιη αποβολή, του τίτλου που θα εκδοθεί ( είτε απόφασης είτε διαταγής ).  

Η αγωγή ή η αίτηση διαταγής απόδοσης θα έχει ως βάση, εκτός από τη λήξη σύμβασης μίσθωσης ορισμένου χρόνου ( που μπορεί να ακηθεί και πρόωρα κατά το 69 ΚΠολΔ ), τη μη πληρωμή των εξοιμοιούμενων με μίσθωμα δαπανών, δηλ. κοινοχρήστων, νερού ( ακόμη και ρεύματος, κατά τη γνώμη μου, εφόσον έχει αναλάβει  την υποχρέωση απέναντι στον εκμισθωτή με τη σύμβαση μίσθωσης να πληρώνει και το ρεύμα, ασχέτως εάν είναι η ΔΕΗ στο όνομα του μισθωτη ). 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Ακριβως οπως τα λεει ο Συμεων.Δεν σκάμε με κλειδαρά οταν λήξει η μίσθωση.Ειναι αυτοδικία τουλάχιστον και ο πελάτης σας αν κανει το οτιδήποτε χωρίς διαταγή απόδοσης ή απόφασης θα βρεθεί αντιμέτωπος με αγωγές και ποινικες διώξεις.Θέλει προσοχή.