Εξετασεις ΔΣΑ α περιοδου 2008

13 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
stardust
Εικόνα: stardust
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/10/2007

Διαβασα σε εναν αλλο πινακα συζητησεων την αγωνια μιας συναδελφου να μαθει ποτε θα γινουν οι εξετασεις
To θεμα δεν ειναι ποτε γινονται οι εξετασεις αλλα αν χρειαζεται σοβαρο διαβασμα γι αυτες.Απολυθηκα πριν 4 μηνες απο τον ΕΣ και εως τωρα προσπαθω να εγκληματιστω στην δικηγορικη πραγματικοτητα,δηλαδη να μαθω που καταθετεις,τι καταθετεις ,τι ειναι οι ουριτσες,που κοβω γραμματεια κλπ, αφηνοντας σε δευτερη μοιρα το ξεσκονισμα των παμπολων σημειωσεων μου.Εχω ακουσει πολλες και διαφορετικες γνωμες γι αυτες τις εξετασεις.Αλλοι τις χαρακτηριζουν ως ευκολες με μονη προυποθεση τον αερα που θα πας,αλλοι ισχυριζονται οτι στον ΔΣΑ χρειαζεται πραγματικα ενα καλο διαβασμα.Μπορει καποιος να μας πει που βρισκεται η αληθεια?Ο καιρος εφτασε ή οπως λεει και ο συγγραφεας Λιακοπουλος <ο καιρος γαρ εγγυς>

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Στοιχειώδεις γνώσεις νομικής χρειάζονται (...ή, ίσως, ούτε καν αυτό). !wink

mike80
Εικόνα: mike80
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 11/03/2008

Αν ειναι ευκολο θα θελα να ρωτησω κατι για τις εξετασεις του ΔΣΑ...ετοιμαζομαι να δωσω αυτη την περιοδο και απ οτι εχω ακουσει τα γραπτα ειναι ευκολα και μονο στα προφορικα μπορει να κοπει καποιος.αυτο ισχυει η υπαρχει περιπτωση να κοπεις και στα γραπτα?

almos
Εκτός σύνδεσης

Ενδεικτικό είναι το ότι στις τελευταίες εξεταστικούς περιόδους κάποιες φορές δεν ανακοινώθηκαν ούτε καν αναλυτικά αποτελέσματα (βαθμολογίες μαθημάτων) των γραπτών εξετάσεων. Υπήρξε μόνο μία ανακοίνωση που έλεγε απλώς ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι επιτυχόντες! !wink

mike80
Εκτός σύνδεσης

χιλια ευχαριστω..! πολυ χαιρομαι που το ακουω γιατι ημουν ετοιμος
απο τον πανικο για τις εξετασεις να να σκασω!!

Auf der anderen...
Εικόνα: Auf der anderen Seite
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2008

Yπάρχει κάποια ιδέα ή και υποψία αναφορικά με την ημερομηνία των εξετάσεων??...........

ilya
Εικόνα: ilya
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/03/2008

19 - 20 Απριλίου.
Καλή δύναμη
!workout

kk
Εικόνα: kk
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/04/2007

sigoura 19-20?

Auf der anderen...
Εικόνα: Auf der anderen Seite
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2008

ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Αν και εγώ με βλέπω να πηγαίνω τουριστικά, να χαζεύω τα θέματα σαν να πρόκειται να τα βγάλω φωτογραφίες! ! ! !quesexclaim !2gun

veronianne
Εικόνα: veronianne
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/02/2008

Να σας ρωτήσω κι εγώ μια απορία...
Από εμπορικό τι θα διαβάσετε?
Γενικό, ή να πιάσω και βιομηχανική ιδιοκτηρία, εταιρίες, πτωχευτικό κλπκλπ;;;

almos
Εκτός σύνδεσης

Ψυχραιμία...
...τέτοιο άγχος ούτε για τις εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστών! !banana

vivh
Εικόνα: vivh
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/03/2008

Σχετικά με την ερώτηση που τέθηκε για το τι πρέπει να διαβάσουμε στο εμπορικό...εγώ πάντως διάβασα αξιόγραφα (συναλλαγματική ,επιταγή) , εταιρίες και πτωχευτικό.Τα πολύ βασικά όμως και κυρίως για να θυμηθώ που βρίσκονται τα άρθρα στον κώδικα!!!σε γενικές γραμμές όμως αυτό που ακούω ειδικά για τις γραπτές εξετάσεις, είναι ότι πέφτει πολύ συνεργασία και γενικά έχουν καθαρά τυπικό χαρακτήρα..νομίζω ότι η δυσκολία του πράγματος έγκειται στο ότι είναι πολύωρες οι εξετάσεις..άσε που χάνουμε το σαβ/κο μας!!κρίμα, γιατί έχει τέλειο καιρό και σίγουρα δεν ενδείκνυται για διάβασμα!!! !greenjumpers

mike80
Εκτός σύνδεσης

μηπως γνωριζει καποιος αν οι βαθμοι στα γραπτα
συμψηφιζονται?

almos
Εκτός σύνδεσης

!arrow Σχετικά με την βαθμολογία των γραπτών και των προφορικών εξετάσεων, το άρθρο 14 του Ν.Δ. 3026/1954 (Κώδικας περί Δικηγόρων), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 11 του Ν. 723/1977, ορίζει ότι [i]"η ικανότης του υποψηφίου κατα την γραπτήν και προφορικήν εξέτασιν βαθμολογείται δι'αριθμών από 0-10. Εκαστος εξεταστής βαθμολογεί την επίδοσιν του υποψηφίου εις άπαντα τα μαθήματα. Επιτυχών κατά την γραπτήν εξέτασιν θεωρείται ο υποψήφιος, όστις εις το θέμα του Αστικού Δικαίου και τη Πολιτικής δικονομίας, κεχωρισμένως, έλαβε βαθμόν επιτυχίας τουλάχιστον 6, μέσον δε όρον βαθμολογίας εις άπαντα τα μαθήματα τουλάχιστον 6. Επιτυχών κατά την προφορικήν εξέτασιν θεωρείται ο υποψήφιος, όστις έλαβε μέσον όρον βαθμολογίας εις άπαντα τα μαθήματα τουλάχιστον 6. Η βαθμολογία εκάστου εξεταστού δεν δύναται να διαφέρη της βαθμολογίας του εισηγητού πέραν των τριών μονάδων δι’ έκαστον μάθημα. Πάσα αμφισβήτησις περί την βαθμολογίαν επιλύεται υπο της Επιτροπής.[/i]