ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΖΕΝΙΑ
Εικόνα: ΖΕΝΙΑ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 29/05/2011

Αγαπητοί συνάδελφοι ενδιαφέρομαι να δώσω εξετάσεις για τον διαγωνισμό των συμβολαιογράφων .Μήπως κάποιος από εσας έχει σχετική εμπειρία? Θα ήθελα να μάθω ποια φροντιστήρια στην Αθήνα συνιστώνται για αυτή την προετοιμασία και πόσος καιρός διαβάσματος μπορεί να θεωρηθεί επαρκής , αν και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι λιγάκι σχετικό .Ευχαριστώ  εκ των προτέρων 

 

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Καλησπέρα συνάδελφε! Ως προς το σκέλος του ερωτήματός σου για τα φροντιστήρια: Το φροντιστήριο στη Δελφών, στο Κολωνάκι, που εξειδικευόταν στο διαγωνισμό των συμβολαιογράφων και θεωρείτο το καλύτερο (ήταν, όμως, και το πιο ακριβό), δεν υπάρχει εδώ και 2 χρόνια λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη του. Τώρα θα μπορούσες να ρωτήσεις στον Παναγιώτου ή και στον Κολλίντζα.

Σχετικά με το πόσος χρόνος διαβάσματος θεωρείται επαρκής, πολύ σωστά ανέφερες και μόνη σου ότι αυτό είναι σχετικό. Εξαρτάται από το αν και πόσο καλά θυμάσαι τις βασικές έννοιες της εξεταζόμενης ύλης, από το πόσα κενά έχεις να καλύψεις, από το πόσο γρήγορα διαβάζεις, αντιλαμβάνεσαι και εξοικειώνεσαι με τον τρόπο που ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απαιτεί να διαβάσεις, από το αν έχεις σχετική συμβολαιογραφική εμπειρία κλπ.

Θα έχεις σίγουρα αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου για διάβασμα, γιατί διαγωνισμός για την ώρα δε φαίνεται στον ορίζοντα. Ο τελευταίος, όπως ίσως γνωρίζεις, έγινε το Μάιο του 2013 και ήταν ο διαγωνισμός του 2012. Έκτοτε δεν έχει γίνει διαγωνισμός των ετών 2013, 2014, 2015 λόγω της υπ' αριθμ. 959/2015 απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ, που έκρινε τον τρόπο που γινόταν ως τώρα ο διαγωνισμός αντισυνταγματικό.

Γενικά, ο διαγωνισμός αυτός είναι μνημείο ανοργανωσιάς και -χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να σε επηρεάσω, απλώς σου μεταδίδω την προσωπική μου εμπειρία- ίσως αυτό θα πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου, πριν αποφασίσεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία, να αφιερώσεις πολύτιμο χρόνο και να υποβληθείς σε έξοδα.

Μπορείς να δεις και σχετική συζήτηση που έχει γίνει στο παρόν forum:

http://www.eanda.gr/forum/diagonismos-symbolaiografon-2013-2014-2015

Και να παρακολουθείς και τη σχετική συζήτηση, που γίνεται στο forum του site diorismos,gr (Γραπτοί διαγωνισμοί - Διαγωνισμός συμβολαιογράφων), για να πάρεις μια γεύση για το τι συμβαίνει γύρω από το διαγωνισμό αυτό.

Και πάλι σου τονίζω, ότι δεν έχω πρόθεση να σε επηρεάσω προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Φιλικά