ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ (ΒΕΝΖΙΝΗ)

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

Συνάδελφοι θα ηθελα να σας ρωτησω αν εσεις βαζετε στο βιβλίο εξόδων σας τα τιμολογια απο τις βενζίνες σας.Εμένα η λογίστρια μου μου ειπε οτι δεν μπορω να τα περναω στο βιβλίο γιατί αν και η εδρα μου ειναι στο Ηρακλειο, ωστόσο για επαγγελματικους λογους ταξιδεύω συχνα στην πελοποννησο. Μου ειπε οτι ουτε τις βενζινες που πληρωνω στο Ηρακλειο δεν μπορω να ερναω. Εμενα ομως τα εξοδα κινησης συνδεονται αμεσα με την δουλεια μου (ερευνες σε υποθηκοφυλακεία κτλ).

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Oι δαπανες συντηρησης,κυκλοφοριας,επισκευης και αποσβεσεων στα αυτοκινητα εκπιπτουν απο το εισοδημα (κ οχι απο το ΦΠΑ)κατα 70% για κατω των 1600 κ.εκ. και κατα 35 % για ανω των 1600 κ.εκ..Αρκει αν προκειται για απλες αποδειξεις απο βενζιναδικο να φερουν και σφραγιδα απο πισω.Και αν δεν ανηκει κατα πληρη κυριοτητα σε εμας μειωνονται αντιστοιχα τα  ανω ποσοστα.

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

mmmmmm,malista !!! asxima ta nea......egw poy evala timologia venzinis stin periodiki dilwsi fpa  kindineuw na plirwsw prostimo ????

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Ρωτησε την λογιστρια σου τι πρεπει να κανεις και αν χρειαζεται να κανεις κατι.

alexiost
Εικόνα: alexiost
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/12/2007

Στο ΦΠΑ σε καμια περιπτωση δεν μπαινουν δαπανες αυτοκινητου. Ομως αποοτι ξερω δικαιολογείται το 25 % των δαπανων κυκλοφοριας και συντηρησης αυτοκινητου σε εμας τους δικηγορους.