Εξουσιοδότηση δωρεα ακινητου

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Πελατης μου βρίσκεται σε άλλη πολη και θελει να δωρησει- μεταβιβασει το ακινητο του στον αδερφό του.  . χρειαζομαι  εξουσιοδοτηση ή πληρεξουσιο για να ξεκινησω τη διαδικασία ενωπιον συμβολαιογραφου και αρχών.;; αν ναι,  και απο τους 2 χρειαζομαι, αφου ουτε ο πωλητης ουτε ο αγοραστης εχουν δικηγορο πλην εμου, η θα πρεπει να στειλω εναν απο τους 2 αναγκαστικα σε συναδελφο;; και κατι αλλο. αφου θα ειναι μεταβιβαση λογω δωρεας, χρειαζεται καταρχην να συμπαρασταθει δικηγορος. η αξια του ακινητου εδω ποια ειναι αφου θα γινει δωρεα;;;;; ευχαριστω΄.

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Για να γινει συμβολαιο δωρεας δεν χρειαζεται η παρασταση δικηγορων,απλα καθαρα συμβουλευτικος και υποστηρικτικος ειναι ο ρολος του δικηγορου (αν δεν μπορει ο πελατης να συγκεντρωσει τα απαραιτητα εγγραφα,να περασει δηλωση φορου στην εφορια κλπ).Οποτε ουτε νομιμοποιηση χρειαζεται απο αλλον δικηγορο ,και απλα αν περασεις την δηλωση φορου εσυ θα χρειαστεις εξουσιοδοτηση απο τον δωρητη και τον δωρεοδοχο.

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

ευχαριστω πολυ για την απαντηση...το οτι δεν χρειαζεται παρασταση δικηγορου προκυπτει εξ αντιδιαστολης απο τον κωδ. δικηγ.;;

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Όταν γίνεται δωρεά από αδελφό σε αδελφό χρειάζεται παράσταση δικηγόρου (εφόσον βέβαια το αντικείμενο υπερβαίνει τα ελάχιστα όρια της παράστασης του δικηγόρου). Εξαίρεση υπάρχει στις δωρέες μεταξύ ανιόντων και κατιόντων. Συνεπώς, το κάθε μέρος θα εκπροσωπηθεί από τον δικό του δικηγόρο.

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Να διορθωσω και εγω ,εκ παραδρομης επειδη μονο μεταξυ γονεων-τεκνων και παππουδων-εγγονων μου ειχαν τυχει θυμομουν οτι δεν ειχαμε παρασταση.Αλλα οντως αν η αξια του ακινητου ειναι πανω απο 11.738,80 για τα εκτος Αττικης ακινητα θα χρειαστει παρασταση δικηγορου για δωρεα μεταξυ αδελφων.Απλα αν θελεις να παρασταθεις εσυ μπορει να γινει δε συμβολαιογραφο της εδρας σου.Χιλια συγγνωμη και παλι(φταει κ η γριπη που με ταλαιπωρει).

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

Στη δωρεα που επικειται να γίνει φάνηκε κατόπιν ερευνας στο υπ/κειο, οτι το ακίνητο ειναι απο τέλη 2009 κατασχεμένο υπερ ΙΚΑ....Ερώτηση; μπορέι να συνεχίσει η μεταγραφη παρ ταυτα και δύετερον, αν θέλει ο δωρεοδόχος αδεφός να εξοφλεισει το χρεος που πρεπέι να πάει; στη δικ. επιμελητή που κατάσχεσε το ακίνητο;; και μετά; άρση κατάσχεσης πως θα γίνει; ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Μπορεί να γίνει η δωρεά, αλλά ενέχει κινδύνους διότι κατά πρώτον από την κατάσχεση απαγορεύεται κάθε διάθεση του ακινήτου (σχετική είναι βέβαια η ακυρότητα υπέρ του κατασχοντος) και κατά δεύτερον μπορεί η διάθεση του ακινήτου να θεωρηθεί καταδολιευτική. Το καλύτερο είναι να εξοφληθεί το χρέος και να αρθεί η κατάσχεση πριν το συμβόλαιο. Πας στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ όπου έχει βεβαιωθεί η οφειλή και με την εξόφληση του χρέους το ΙΚΑ δίνει σχετικό σημείωμα για το Υποθηκοφυλακείο προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση.

diwup
Εικόνα: diwup
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/11/2010

αρα χωρις δικστικη αποφαση/εκκουσια...σε ευχαριστω πολυ γιαννη