ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΙΤΛΩΝ - Βοήθεια...

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Καλησπέρα σε όλους!

Οικοπεδούχος συνάπτει σύμβαση εργολαβίας με αντιπαροχή με κατασκευαστική εταιρία και καταρτίζει συμβολαιογραφικό προσύμφωνο (εργολαβικό) και σύσταση οριζοντίων με την εργολήπτρια.

Λίγο μετά λύνεται συμβολαιογραφικά και αζημίως η σύμβαση εργολαβίας και ορίζεται ότι περιέρχεται το εργολαβικό αντάλλαγμα στον οικοπεδούχο.

Στη συνέχεια συνάπτει νέα σύμβαση εργολαβίας με αντιπαροχή με άλλη κατασκευαστική εταιρία και καταρτίζει νέο προσύμφωνο, στο οποίο ορίζεται το ίδιο εργολαβικό αντάλλαγμα (3 οριζόντιες).

Λίγο μετά εκπίπτει με εξώδικο δήλωση του οικοπεδούχου η δεύτερη εργολήπτρια χωρίς να έχει αποπερατώσει το έργο…

Το β’ προσύμφωνο ορίζει ότι σε περίπτωση έκπτωσης «ο οικοπεδούχος μπορεί να πωλήσει από τις ιδιοκτησίες που αντιστοιχούν στο εργολαβικό αντάλλαγμα, όσες απαιτούνται για την αποπεράτωση των ιδιοκτησιών που περιέρχονται στον οικοπεδούχο και των κοινόχρηστων χώρων, (σ.σ. εντελώς ερμηνευτικό ζήτημα…) αφού πρώτα ενημερώσει την έκπτωτη εργολήπτρια για την πώληση και το τίμημα…»

Ο οικοπεδούχος, θέλει τώρα να πωλήσει ημιτελή οριζόντια ιδιοκτησία που αντιστοιχεί στο εργολαβικό αντάλλαγμα.

Πέρα από τις ενδεχόμενες ενοχικές αξιώσεις της β’ εργολήπτριας προς τον οικοπεδούχο, οι οποίες με ανησυχούν ως υποψήφιο αγοραστή, με προβληματίζει κυρίως ο τίτλος του οικοπεδούχου με βάση τον οποίο θέλει να πωλήσει, αφού εμπραγμάτως, είναι ακόμη ισχυρή η σύσταση με την πρώτη εργολήπτρια!

Συμφωνείτε ότι πρέπει να τροποποιηθεί η Σύσταση, με την σύμπραξη και των δύο εργοληπτριών; Κάποια άλλη ιδέα;

Επίσης πιστεύω ότι ενοχικά πρέπει να λυθεί αζημίως η δεύτερη εργολαβική σύμβαση για να μην έχει ιστορίες..

 

Χίλια ευχαριστώ όποιον αυγουστιάτικα μπει στον κόπο να διαβάσει το μυθιστόρημα και να δώσει τα φώτα του.

mpimpi84
Εικόνα: mpimpi84
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/11/2010

Καλησπέρα!!

Από ότι καταλαβαίνω δεν εχει υπάρξει τροποποίηση στις οριζόντιες σωστά; το μόνο που αλλάζει είναι η εργολήπτρια. Άρα δε τίθεται θέμα τροποποίησης της σύστασης. Κατά τη γνώμη μου αφού με τη πρώτη εργολήπτρια λύθηκε αζημίως η σύμβαση δεν υπάρχει λόγος να συμπράξει με κάποιο τρόπο. Για εμένα το καλύτερο θα ήταν στο αγοραπωλητήριο συμβόλαιο να συμπραξει η δεύτερη εργολήπτρια ή αν δε γίνεται αυτό με ένα εξώδικο να ενημερωθεί από την οικοπεδούχο για την επικείμενη πώληση. Επίσης θα πρέπει να προσέξεις αν έχουν αποπερατωθεί οι ιδιοκτησίες του οικοπεδούχου και σε τι βαθμό. Σε καθέ περιπτωση η ενημέρωση και η ''συναίνεση'' της β' εργολήπτριας είναι το κλειδί ούτως ώστε να κατοχυρώσεις την καλή πίστη του αγοραστή. 

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

mpimpi84 σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις επισημάνσεις σου.

Τελικά δεν προχώρησε καθόλου το ζήτημα λόγω πολλών και μάλλον ανυπέρβλητων κωλυμάτων.

Σε ευχαριστώ πάντως πολύ για το χρόνο που διέθεσες!