Εναρξη επαγγελματος ή μπερδεμάτων;

Fethry
Εικόνα: Fethry
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/10/2007

Dear all,
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Αρχές Σεπτεμβρίου ορκίστηκα στο Πρωτοδικείο και η επόμενη διαδικασία στο σύλλογο ολοκληρώθηκε μετά τις εκλογες!!!Πήγα στο Τ.Ν. να γραφτώ και περιμένω εκέινο το χαρτί για την έναρξη στη ΔΟΥ! Την 1η Οκτώβρη,προσλήφθηκα με αντιμισθία την οποία δεν εχω δηλώσει ακόμα γιατί το πιστοποιητικό του Συλλόγου που καταθέτουμε στο Τ.Π. βεβαιώνει οτι δεν έχω αντιμισθία και ανησυχώ μήπως με ξαναστείλουν απ' την αρχή στο Σύλλογο. Ερωτάται: 1)Πού πρέπει να δηλωθεί η αντιμισθία; 2) το χαρτί του Τ.Π. χρεάζεται στη ΔΟΥ; και 3) μπορώ να κάνω έναρξη αναδρομικά από 1/10;ααα..και κάτι ακόμα...υπάρχει περίπτωση η σύμβαση εμμισθης εντολής να είναι ακυρη γιατι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία;;;
Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!!!!!βοηθήστε μεεεεε!!!!

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

1) Συνάδελφοί μου με πληροφορούν ότι η αντιμισθία δηλώνεται τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στην Δ.Ο.Υ.

2) Για την έναρξη επαγγέλματος στην Δ.Ο.Υ. χρειάζεται τόσο βεβαίωση του Ταμείου Νομικών όσο και βεβαίωση του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών. Η βεβαίωση του Ταμείου Νομικών αποστέλλεται ταχυδρομικώς εντός 15 ημερών από την κατάθεση των δικαιολογητικών. Η βεβαίωση του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών δίδεται κατά την εγγραφή.

3) Συνάδελφοί μου με πληροφορούν, επίσης, ότι έναρξη επαγγέλματος αναδρομικά δεν είναι δυνατή. Δεν φαίνεται, ωστόσο, να τίθεται ζήτημα ακυρότητας της σύμβασης έμμισθης εντολής λόγω μη-ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας.

(Επιφυλάσσομαι για την ορθότητα των απαντήσεών μου στα υπό 1) και 3) ερωτήματα, δεδομένου ότι βασίζονται όχι σε προσωπική γνώση αλλά σε πληροφορίες συναδέλφων).