Ένορκες βεβαιώσεις-Διαδικασία κλπ-Αγωγή παροχής διόδου

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Lex and animus
Εικόνα: Lex and animus
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/01/2018

Συνάδελφοι καλησπέρα και χρόνια πολλά,

Ως νέος στο επάγγελμα και με λιγοστή εμπειρία μου έχει ανατεθεί η πρώτη υπόθεση μου από εναγόμενο (συγγενή μου μάλιστα) σε αγωγή  παροχής διόδου (όχι πλήρως περίκλειστου ακινήτου , ωστόσο με περιορισμένη πρόσβαση σε δημοτικό δρόμο πλάτους 1,8 μέτρων ).Καθότι αγνοώ παντελώς τα περί ληψεως ενόρκων βεβαιώσεων ευχαριστώ οποιονδήποτε μπορεί να μου παράσχει πληροφορίες για την διαδικασία , περιεχόμενο τρόπο λήψης κλπ.

 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Kαλή χρονιά!Για το περιεχομενο δεν θα σας πουμε εμεις.Εσεις ξερετε τι πρέπει να αντικρούσετε.

Θα την κανετε ενωπιον Ειρηνοδικη ή συμβολαιογραφου;

Lex and animus
Εικόνα: Lex and animus
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/01/2018

Ενώπιον Ειρηνοδίκη.

evi83a
Εικόνα: evi83a
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/05/2015

Συνάδελφε, η πλευρά σου θα επιλέξει τους μάρτυρές της (μέχρι 5).

Θα συμφωνήσετε μέρα και ακριβή ώρα λήψης των ένορκων βεβαιώσεων (μέχρι 13.00 μ.μ.). Συνιστάται η αποφυγή ωρών "ακριβώς" και "και μισή", γιατί όλοι επιλέγουν αυτές τις ώρες και υπάρχει συμφόρηση. Ως μέρα επιλέγεται κάποια κοντά στην 100η από την κατάθεση της αγωγής.

Θα γράψεις με πολλή προσοχή και σε συνεργασία μαζί τους και με τον πελάτη σου τις ένορκες βεβαιώσεις.

Θα συντάξεις εξώδικη κλήση με το περιεχόμενο του άρθρου 422 ΚΠολΔ, με την οποία θα καλείς την αντίδικη πλευρά, να παραστεί, εφόσον το επιθυμεί, στις ένορκές σας (αν χρειαστείς υπόδειγμα, μπορώ να σου στείλω με προσωπικό μήνυμα).

Η κλήση θα επιδοθεί το αργότερο 2 εργάσιμες πριν τις ένορκες (η μέρα της επίδοσης και της ένορκης δε συνυπολογίζονται, δηλ. στο ημερολόγιό σου ανάμεσα στην ημέρα επίδοσης και στην ημέρα της ένορκης να υπάρχουν 2 τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες).

Τη μέρα της ένορκης οι μάρτυρες προσέρχονται με τις ταυτότητές τους. Η διαδικασία τυπική: ελέγχονται τα στοιχεία ταυτότητας, ο μάρτυρας ερωτάται αν γνωρίζει όσα καταθέτει, ορκίζεται και υπογράφει την ένορκη. Μετά φτιάχνεις, όσα επίσημα αντίγραφα θέλεις, στη γραμματεία.

Εννοείται ότι έχεις κόψει γραμμάτιο, το οποίο επισυνάπτεται στο πρωτότυπο της ένορκης.

Για τα τυπικά στοιχεία που πρέπει να έχει η ένορκη (πώς ξεκινά και πώς τελειώνει), καθώς και για το περιεχόμενο της αίτησης (συνυποβάλλεις και μια αίτηση στο Ειρηνοδικείο), υπάρχουν υποδείγματα σε κάθε Ειρηνοδικείο (αν χρειαστείς, σου στέλνω με προσωπικό μήνυμα).

Την ίδια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει και η αντίδικη πλευρά. Αν διαπιστώσεις κάποια παράλειψη, μπορείς να υποβάλεις ένσταση, κατά το άρθρο 424 του ΚΠολΔ, έχοντας κόψει γραμμάτιο (ομοίως, και ο αντίδικος μπορεί να κάνει σε εσάς ενστάσεις λόγω παραλείψεων).

 

Law_1990_1991
Εικόνα: Law_1990_1991
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2018

Kαλησπέρα συνάδελφοι.

 

Να σας κάνω και εγώ μια ερώτηση;

Σε περίπτωση ομόρρυθμης εταιρείας, στην οποία προσκομίζουν ένορκες βεβαιώσεις και η εταιρεία και ένας ομόρρυθμος εταίρος, μέχρι πόσες δικαιούνται να προσκομίσουν; Έως 5 (λόγω αναγκαστικής ομοδικίας) ή 5 έκαστος;

 

Ευχαριστώ πολύ

Artemisia
Εικόνα: Artemisia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/01/2018

Συνάδελφοι θα παρασταθώ στο Πενταμελές Εφετείο για τον μηνυτή - πολ. ενάγοντα, κατόπιν έφεσης του κατηγορούμενου. Το Τριμελές Εφετείο (πρωτόδικο) έγινε το 2016 και ο συνάδελφος που εκπροσωπούσε τότε τον πελάτη μου είχε παρασταθεί ως πολ. ενάγων για χρηματικό ποσό 15 € με επιφύάξη, για την ηθική βλάβη, ενώ από τη μεριά του κατηγορούμενου δεν είχαν προβληθεί αντιρρήσεις ως προς την παράσταση πολ. αγωγής. Η μήνυση ήταν του 2006 και ο συνάδελφος είχε κόψει τότε ένα παράβολο 10 € για τη μήνυση και ένα 10 € για την παράσταση της πολ. αγωγής (τόσα ήταν τότε). Γνωρίζω πως στο Εφετείο απλά επαναλαμβάνω τη δήλωση παράστασης πολ. αγωγής (για χρηματικό ποσό 15 € για την ηθική βλάβη) οπότε και λογικά, παρά τις αυξήσεις των παραβόλων, δεν κόβω νέο παράβολο πολ. αγωγής. Μπορεί κάποιος να μου το επιβεβαιώσει; Θα ήμουν ευγνώμων.