επαγγελματική μίσθωση

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
destav
Εικόνα: destav
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/06/2009

Χαίρετε και Χρόνια πολλά σε όλους!

Έχω το εξής ζήτημα. Πελάτης μου έχει υπογράψει συμφωνητικό επαγγελματικής μίσθωσης, στο οποίο αναγράφεται ότι μετά τα δύο έτη μίσθωσης ο μισθωτής υποχρεούται να καταβάλλει ένα υπέρογκο ποσό μισθώματος, για παράδειγμα ζητείται αντί 250 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος να πληρώσει 450 ευρώ για να συνεχιστεί η μίσθωση. Αυτή η συμφωνία έγινε προκειμένου ο μισθωτής να ελευθερώσει το μίσθιο μετά από δύο χρόνια γιατί το ήθελε ο εκμισθωτής. Γι αυτό το λόγο αναγράφεται μέσα ότι σε περίπτωση συνέχισης της μίσθωσης πέραν των δύο ετών θα καταβάλλει σαν ποινική ρήτρα μεγάλο ποσό για μίσθωμα. Ο ΄πελάτης μου θέλει να παραμείνει αλλά να πληρώσει ένα εύλογο μίσθωμα, Τι πρέπει να κάνει? Είναι καταχρηστική η ρήτρα? Εεπειδή τώρα λήγει η διετία, τι να τον συμβουλεύσω?

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

nai einai kataxrhstikh

 na sunexisei na katavallei to sumfwnhthen me mia eulogh anaprosarmogh vasei timarithmou kai an kinhthei dikastika o ekmisthwths na katavallei sto tameip parak kai dan

destav
Εικόνα: destav
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/06/2009

Ευχαριστώ για την απάντηση. Απλά αναρωτιόμουν αν υπάρχει κάτι να κάνει  ο μισθωτής για να μην περιμένω να κιμηθεί νομικά ο εκμισθωτής. Οι διατάξεις για το μίσθωμα στο π.δ είναι αναγκαστικού δικαίου?

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Θα προσανατολιζόμουν να του στε'ιλω ένα εξώδικο με το οποίο θα τον καλούσα να συμφωνήσουμε εύλογο μίσθωμα, σε περίπτωση αδράνειάς του θα του γνωστοποιούσα παράλληλα το μίσθωμα που προτίθεμαι να δίνω στο εξής. Εάν το παραλάβει ανεπιφύλακτα (και για αρκετό διάστημα) θεωρείται τροπόποίηση που μπορείς να αποδείξεις σε πιθανή δίκη. Εάν επιφυλαχθεί ή σου στείλει εξώδικα για μεγαλύτερο μίσθωμα, κάνε αγωγή αναπροσαρμογής του μισθώματος, ζητώντας παράλληλα να αναγνωριστεί ως καταχρηστικός ο σχετικός συμβατικός όρος. Σε κάθε περίπτωση αν σου εκδώσει Διαταγή τα υποστηρίζεις και με ανακοπή.

giannispl
Εικόνα: giannispl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2010

χρονια πολλα σε όλους.

να κανω μια χαζη ερωτηση?

από την στιγμή που το έχει υπογράψει, είναι δυνατόν να προβάλλει ισχυρισμο καταχρηστικότητας? δλδ όταν τέθηκαν οι υπογραφές δεν το θεωρούσε καταχρηστικό?δεν είναι καταχρηστική και η ίδια η συμπεριφορά του μισθωτή να απαιτεί μείωση του μισθώματος που ο ίδιος συνομολόγησε? 

αυτην την απορία έχω....

TZINA
Εικόνα: TZINA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/10/2007

Παιδιά σόρρυ για την παρέμβαση αλλά έχω μια περίπτωση επαγγελματικής μίσθωσης ...λήγει η 12ετία τον Σεπτέμβρη...η πελάτισσα μου -έκμισθώτρια- θέλει να αυξήσει το μίσθωμα σε περίπτωση που παραταθεί...το ερώτημα είναι σε περίπτωση που συμφωνήσουν παράταση υπογράφουν νέο μισθωτήριο με αυξημένο το μίσθωμα;;;και εάν δεν παραταθεί πρέπει νξα κάνει κάτι τους προηγούμενους μήνες;;;οι αποδείξεις που του δίνει για τα ενοίκια των τελευταίων μηνών εάν λήξει κανονικά πρέπει να γράφουν αιτιολογία για αποζημίωση ή όχι;;;σόρρυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν μου χει ξανατύχει..αν μπορεί κάποιος συνάδελφος ας με διαφωτίσει..