Επιστολή προς αντιδικο

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

 Εμφανίστηκε στο γραφείο μου πελάτης πολλά υποσχόμενος (πρόκειται για εταιρεία με σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή - από τους πελάτες που θέλουμε στα γραφεία μας) και για αρχή μου ζήτησε να στείλουμε κάποιες επιστολές μέσω ΕΛΤΑ, σε μορφή εξωδίκων, τις οποίες να υπογράφω εγώ και να εμφανίζομαι ως αποστολέας εγώ, για λογαριασμό πάντα της εταιρείας. Νομιμοποιούμαι να κάνω κάτι τέτοιο; Ή μήπως, οι επιστολές που υπογράφω πρέπει να επιδίδονται υποχρεωτικά με δικαστικό επιμελητή; Τα φώτα σας, παρακαλώ...!

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Οχι, δεν είναι απαραίτητο. Το έχω κάνει και εγώ αρκετές φορές, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε και ανταπόκριση. Απλώς δεν θα ονομάσεις την επιστολή ως εξώδικη δήλωση κλπ., αλλά θα έχει την μορφή κανονικής επιστολης.

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

 Οκ, ευχαριστώ πολύ! Είμαι στο ξεκίνημα και δεν βλάπτει να ρωτάμε!! Να  'σαι καλά, Γιάννη!

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Σε συνέχεια των ανωτέρω, τι αποδεικτική δύναμη αποδίδουν οι δικαστές σε αυτές τις επιστολές??? Πώς προκύπτει ότι παρέλβε την επιστολή με το εν λόγω περιεχόμενο??? Σου υπογράφουν ότι παρέλβαν σε αντίγραφο που σου επιστρέφεται???

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Όχι, δε νομίζω πως θα έχουν την οποιαδήποτε αποδεικτική δύναμη σε ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη. Στην ουσία πρόκειται για πελάτες που ήταν έως τώρα απόλυτα τυπικοί και είναι - τρόπον τινά - ένα πρώτο μέτρο όχλησης...