ΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
iwanna_K
Εικόνα: iwanna_K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/07/2012

Συνάδελφοι καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής: Δικαιούται κάποιος να αξιώσει δικαστικά την καταβολή επιδομάτων αδείας, δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων και αποζημίωσης απόλυσης, όταν μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου δεν έχει συναφθεί σύμβαση εργασίας εγγράφως (κοινώς μαύρη εργασία)??
Σας ρωτάω γιατί κοινοποιήθηκε σε έναν πελάτη μου τέτοια αγωγή (αρμοδιότητας Ειρηνοδικείου), με την οποία πρώην υπάλληλός του αξιώνει τα ανωτέρω, χωρίς να έχει καταρτισθεί ποτέ μεταξύ τους σύμβαση εργασίας εγγράφως.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! Πραγματικά θα με βοηθήσετε πολύ γιατί πρώτη φορά τυχαίνει να ασχοληθώ με εργατική διαφορά.

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Παρ'ότι κι εμένα τώρα τελευταία μου έλαχε να μπλέξω με τον κυκεώνα του εργατικού , αυτό μπορώ να το πω : δεν προβλέπεται έγγραφος τύπος ως συστατικός της εργασιακής σχέσης και παραγωγικός του πλέγματος προστασίας του εργατικού δικαίου , ούτε εμποδίζεται καθόλου κανείς να ικανοποιήσει αξιώσεις εργατικού δικαίου από την παροχή εργασίας χωρίς καμία ασφάλιση.

Στεργίου Ελευθέριος
Εικόνα: Στεργίου Ελευθέριος
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/09/2012

 φυσικά και μπορείς συνάδελφε... η εργασία είναι ζήτημα απόδειξης.... αν ο αντίδικος το αποδείξει τότε θα το κερδίσει...

 

αφού δεν είσαι συχνά σε εργατικά να προσέξεις την εξής ιδιαιτερότητα... αν είναι παράνομη η εργασία (χωρίς σύμβαση) κάποια κονδύλια υπολογίζονται με βάση το ελάχιστο νόμιμο ημερομίσθιο. Κοίτα στο βιβλίο του Λαναρά για την εργατική νομοθεσία για λεπτομέρειες