ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
marigianna
Εικόνα: marigianna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/04/2014

Συνάδελφοι καλησπέρα θα μπορούσε να μου εξηγήσει κάποιος σε τι αφορά η "οριστική δήλωση παρακρατούμενων φόρων ελεύθερων επαγγελματιών για το 2013" και η "προσωρινή δήλωση και απόδοση φόρου που παρακρατείται στις αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ για τον Φεβρουάριο του 2014" τα οποία πρέπει να υποβληθούν μέχρι 30/4/2014 για να καταλάβω αν πρέπει να υποβάλλω κάτι από αυτά.

 

panos78
Εικόνα: panos78
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/06/2012

Συναδερφε χτες εψαχνα ολη μερα να καταλαβω τι σοϊ υποχρεωσεις μας επεβαλαν παλι αλλα ματαια.

Χωρις να ειμαι σιγουρος, νομιζω οτι αυτα αφορουν σε οσους δικηγορους εχουν καταβαλει (ή εχουν υποχρεωση να καταβαλουν) στην Εφορια την παρακρατηση του 20% σε αμοιβες που έλαβαν, η σε αμοιβες που πληρωσαν σε αλλους ελευθερους επαγγελματιες (πχ δικαστικ. επιμελητές κλπ), όπου τετοια υποχρεωση γενναται ΜΟΝΟ για αμοιβες ανω των 300 ευρω ανά τιμολόγιο / απόδειξη.

Οι υπόλοιποι μαλλον δεν χρειαζεται να ασχοληθουν.

Μη σε παρω στο λαιμο μου παντως, ρωτα και κανεναν ειδικό.

Και αν παρεις καμια σιγουρη απαντηση ενημερωσε και εδω να πάρουμε και εμείς λίγη γνωση.

marigianna
Εικόνα: marigianna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/04/2014

 Δυστυχώς δεν έχω κάποια σίγουρη απάντηση. Αλλά και εγώ ψάχνοντας στον φορολογικό οδηγό των δικηγόρων έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η οριστική δήλωση παρακρατούμενων φόρων ελεύθερων επαγγελματιών για το 2013 αφορά αμοιβές που έχουμε καταβάλει εμείς ως δικηγόροι σε άλλους ελεύθερους επαγγελματίες (π.χ. δικαστικοί επιμελητές) και έχουμε κάνει παρακράτηση φόρου τον οποίο και έχουμε αποδώσει, οποίος δεν έχει καταβάλει αμοιβές δεν υποβάλλει τίποτα, και ότι η προσωρινή δήλωση παρακρατούμενου φόρου για συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ πρέπει να αφορά λογικά την παρακράτηση που μας κάνουν οι πελάτες μας.