ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ Δ.Ο.Υ -ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
donna
Εικόνα: donna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2010

Συνάδελφοι, ειχα καταθέσει τη φορολογική μου δήλωση το Μαϊο και εδώ και 7 μήνες δεν έχει έρθει εκκαθαριστικό.Σημειωτέον πρώτη φορά συνέβη.ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΝΈΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΈΤΡΩΝ ΈΤΥΧΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΏ 3 -4 φορές την εφορία, οπότε πήγαινα στον υπάλληλο και ρωτούσα το έγινε η δήλωσή μου,Ο άνθρωπος ευγενέστατος κοιτούσε στο PC και απαντούσε ότι δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμη.
Σήμερα που βρέθηκα στην εφορία, ο άνθρωπος κατάλαβε ότι κάτι συμβαίνει και πήγε να κοιτάξει, γυρίζοντας μου απαντά ότι από λάθος(ποιού άραγε πάντως όχι εμού του φορολογουμένου) η δήλωσή μου είχε πάει στο αρχείο και ότι θα την στείλει στο Κ.Ε.Π.Υ.Ο ΚΑΙ ΣΕ 1 ΜΉΝΑ(Καλά Χριστούγεννα) θα έρθει το εκκαθαριστικό.
Υποσημείωση,στο διάστημα των 7 μηνών κοίταγα στο σαιτ του Υπ Οικονομικών και πήρα τηλ 2-3 φορές στο ΚΕΠΥΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΎΣΑΝ ΌΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΊ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ.
Ερωτώ πως μπορώ να διεκδικήσω τόκους υπερημερίας στα χρήματα που θα μου επιστρέψει η εφορία?Πως μπορώ να τους φοβίσω λιγάκι,όχι όμως τον υπάλληλο που με εξυπηρέτησε και είναι ο μόνος φιλότιμος στο τμήμα του,Ευχαριστώ!

x32klaw
Εικόνα: x32klaw
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/03/2010

Και πόσα λεφτά είναι αυτοί οι τόκοι?

cathe
Εικόνα: cathe
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/03/2007

Συνάδελφε
καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σου αλλά δεν αξίζει τον κόπο να καταθέσεις αγωγή στα διοικητικά διεκδικώντας 100 - 200 μαξιμουμ Ευρώ.
Θα δικαστεί κάποτε και δεν είναι και σίγουρο ότι θα τα πάρεις,....
Πάρε την επιστροφή του φόρου σου και όλα καλά.
Αυτή είναι η αποψή μου.. μπορεί να είναι και λάθος

donna
Εικόνα: donna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2010

ευχαριστώ για την απάντηση,έχεις δίκαιο συνάδελφε,δεν αξίζει το κόπο να ασχοληθεί κανείς,απλώς είναι το γαμώτο για την ασυνειδησία αυτών και την απάθεια τη δική μας,απλά όταν μου το είπε μου ήρθε κεραμίδα και πάνω στα νεύρα μου έγραψα τα παραπάνω!