Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.

38 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ Η ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩ? ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΩΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΕΛΛΕΙ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η ΠΑΡΟΥΣΑ..ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΛΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ....ΝΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ...ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΔΥΟ ΑΠΛΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΜΗ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ..

ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΩΣ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΝΑΙ..ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ 217 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΕΚ..ΚΑΙ ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ 60 ΕΥΡΩ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ..ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ...

ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ..ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?? ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ???ΠΟΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ??ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ???

ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΜΑ "ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ"..Ε ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΗΡΑ 400 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ..Ε ΝΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΞΟΧΙΚΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΚΕΤΑ..ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΙΣΩΣ ΘΑ ΤΟ ΖΗΛΕΥΑ ΚΙΟΛΑΣ..ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,,ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΔΛΔ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΙΚΟΚΟ..

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ??ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΘΑ ΠΕΙ : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΣ ΜΠΟΥΧΤΗΣΑΜΕ ΠΙΑ ΦΤΑΝΕΙ!!

Σ.Σ.

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

[quote1246794119=sofi26]
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?? ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ???ΠΟΙΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ??ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ???
[/quote1246794119]
Πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τους περισσότερους - αν όχι όλους - τους ασκουμένους και τους νέους δικηγόρους.

Η από το νόμο μεταχείριση των δικηγόρων ως άμισθων δημόσιων λειτουργών, η υποχρέωση εγγραφής σε δημόσιο σύλλογο ως προϋπόθεση για την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος, ο καθορισμός ασυμβιβάστων, ο ρητός αποκλεισμός εφαρμογής των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας στην σχέση ασκουμένου - δικηγόρου, κ.λπ., αποτελούν ενδεικτικές ρυθμίσεις του ειδικού νομοθετικού καθεστώτος που διέπει τον δικηγόρο, ως παράγοντα απονομής της δικαιοσύνης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει καθορίσει με απόφασή του κατώτατα όρια αμοιβών τόσο για τους ασκουμένους όσο και για τους έμμισθους συνεργάτες δικηγόρους, η δε μη-τήρηση των ορίων αυτών συνεπάγεται προφανώς τις αντίστοιχες πειθαρχικές συνέπειες, αν και εκτιμώ ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αναποτελεσματικό.

Κατά την γνώμη μου, μόνο μέσα από την συμμετοχή και την ενδυνάμωση των συνδικαλιστικών φορέων που εκπροσωπούν τους ασκουμένους και τους νέους δικηγόρους είναι δυνατή η όποια προσπάθεια για ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων μας.

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής εκδήλωση της Ε.Α.Ν.Δ.Α. ειδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασκούμενοι δικηγόροι, στα πλαίσια της οποίας κατατέθηκαν και συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις, παρουσία εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας, των κομμάτων, του Δ.Σ.Α., κ.ά.

Τα προβλήματα είναι δυστυχώς χρόνια και η μη-επίλυσή τους δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι οι συνδικαλιστικές ενώσεις που εκπροσωπούν τους ασκουμένους και τους νέους δικηγόρους είναι γέννημα μόλις των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Είναι εμφανές ότι οι ασκούμενοι και οι έμμισθοι συνεργάτες δικηγόροι δεν έχουν σε πολλά ζητήματα κοινά συμφέροντα με τους "εργοδότες" δικηγόρους, όπως είναι εμφανές και ότι οι ασκούμενοι και οι νέοι δικηγόροι δεν είμαστε εκ των πραγμάτων η πιο ισχυρή ομάδα μεταξύ των δικηγόρων εν γένει.

Εκτιμώ ότι η συλλογική δράση και εκπροσώπηση των ασκουμένων και των νέων δικηγόρων μέσω μίας συνδικαλιστικής ένωσης, η οποία να λειτουργεί παράλληλα προς τον δικηγορικό σύλλογο κάθε περιφέρειας - όπως ήδη συμβαίνει π.χ. στην Αθήνα, στον Πειραιά, κ.λπ. - είναι ο μόνος τρόπος για την αποτελεσματική προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας.

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

αγαπητε συνάδελφε θεωρεις να μην εχω υποψην μου την ειδικο νομοθετικο καθεστως που διεπει το δικηγορικο λειτουργημα? η ανατροπη λοιπον αυτων των νομοθετικων ρυθμισεων δεν θα επρεπε να ειναι ενα μελημα μιας δυναμικης οργανωσης?? αληθεια πως γινονται οι αλλαγες?? οταν καθομαστε στο γραφειο μας και διαβαζουμε τις διαφορες νομοθετικες ρυθμισεις??? οχι συναδελφε αυτο δεν ειναι συνδικαλισμος..

μα δεν περιμενα μια διαφορετικου τυπου απαντηση...αν ειχα την απαντηση που ηθελα προφανως δεν θα εθετα το ζητημα γιατι θα υπηρχε ο δυναμισμος θα υπηρχε η προοπτικη μια νεας και ουσιαστικης παρεμβασης...

προφανως σε τετοιο πνευμα εκπροσωπειται η γενια μας και ιδου...οπως λετε ειναι αλυτα αυτα τα ζητηματα..βασικα παραμενουν αλυτα απο την ωρα που δημιουργηθηκαν...

δεν προκειται για το εργατικο δικαιο φιλε μου και το πνευμα του νομου που μας εχει φερει σε αυτη την κατασταση..προκειται για την αδυναμια να ακουστει μια πραγματικη φωνη που να εχει το θαρρος να γυρισει και μερικα τραπεζια αναποδα...και η πραγματικη φωνη θελει συλλογικοτητα και ανθρωπους με δυναμισμο και παθος

ειμαι δικηγορος και εχω μαθει οτι αυτο το επαγγελμα θελει "κοτσια"

μπορω να μιλησω και σε τονο φιλοσοφικο οπως τελικα ηταν αυτη η απαντηση μα εγω δεν θελω να ακουω ουτε να λεω τα οσα ακουω στα παραθυρα μεσα απο νεκρους πολιτικους λογους....

ημουν παντα εδω τριγυρω..δεν σας εχω δει ποτε δεν σας ξερω ....η δουλεια σας δεν εχει φερει το παραμικρο αποτελεσμα στη ζωη μου ως ασκουμενης...και προφανως δεν θα φερει και ως νεας δικηγορου

δεν περιμενω τιποτα και τα περιμενω ολα.

αλλα αγωνιζομαι και αυτο ειμαι εγω..

δεν ψαχνω να βρω μια βαση πληροφοριων στο ιντερνετ...και αν αυτο ειναι η ΕΑΝΔΑ να αλλαξει ονομα.

και επειδη μισω την ανωνυμια με λενε ΣΟΦΙΑ ΣΙΔΕΡΑ.

Σε παρακαλω μην απαντας λες και μου γραφεις προτασεις....

ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.

pthanos
Εικόνα: pthanos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/07/2009

[quote1246813375=hellalt]
ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΛΑΡΔΑ...
[/quote1246813375]
Μηπως ο σημερινος προεδρος ειναι ο καλυτερος που ειχε η ΕΑΝΔΑ τα τελευταια χρονια; Οχι μονο ο προεδρος αλλα το σημερινο συμβουλιο στο συνολο του. Σιγουρα ολοι περιμενουμε αρκετα περισσοτερα απο δω και περα αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι μεχρι τις τελευταιες εκλογες οι δραστηριοτητες του συλλογου ηταν πολυ λιγες. Αντιθετα βλεπουμε και απο τις ανακοινωσεις εδω οτι μεσα σε ενα χρονο απο τις τελευταιες εκλογες η ΕΑΝΔΑ εχει ασχοληθει με αρκετα θεματα (το αυτοδιοικητικο στη δικαιοσυνη, το φορολογικο νομοσχεδιο, προβληματα που ανεκυψαν με τη συμπληρωση του δεκαοχταμηνου της ασκησης, τον τροπο εξετασης για την αδεια του δικηγορου, την καταθεση αιτηματος χορηγησης πολιτικου ασυλου, την αστυνομικη βια κατα δικηγορων, ζητηματα που σχετιζονται με το Πρωτοδικειο Αθηνων, το θεσμο της ασκησης). Μου δημιουργειται επισης η αισθηση και μακαρι να κανω λαθος οτι υπαρχουν καποιοι που ενοχλουνται περισσοτερο επειδη τον τελευταιο καιρο η ΕΑΝΔΑ εχει παρει τα πανω της παρα για το οτι δεν ειναι τοσο δραστηρια οσο θα επρεπε να ειναι.

pthanos
Εικόνα: pthanos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 05/07/2009

ΣΟΦΙΑ δυσκολα μπορει να διαφωνησει καποιος με το δικαιο των αιτηματων μας. Το θεμα δεν ειναι το τι αλλα το πως θα πετυχουμε να αλλαξει η κατασταση και δεν νομιζω οτι αναποδογυριζοντας τραπεζια θα εχουμε καποιο αποτελεσμα. Ως δικηγοροι εχουμε καλως η κακως ενα κυρος και μια θεση στην κοινωνια που μας επιβαλλει να ειμαστε μετριοπαθεις οση κι αν ειναι η αγανακτηση μας. Επισης καλοι οι συλλογοι των νεων δικηγορων αλλα αν δεν υιοθετησουν τα αιτηματα μας οι ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ δεν βλεπω να γινονται σπουδαια πραγματα.

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

δεν θα μπορουσα να μιλαω για τα δικαιωματα μου αν δεν τα υπερασπιζομουν ξεπερνοντας ιδιοτητες και τακτ..

καμια φορα ξερεις ο λογος γυρναει απο μονος του τα τραπεζια...και πιστεψε με αν δεν κανεις θορυβο με το σας <<παρακαλω ακουστε>> δεν θα συγκινηθει κανεις...πρεπει καποιοι να καταλαβουν οτι υπαρχει δυναμη και θεληση να ανατραπουν τα δεδομενα...

λυπαμαι που το κανουν προσωπικο το ζητημα εδω μεσα... δεν με νοιαζει τοσο ποιος ειναι ο προεδρος το συμβουλιο κτλ της ΕΑΝΔΑ με αφηνει αδιαφορο αυτο το παιχνιδι...σημασια εχει το αποτελεσμα μια συλλογικης κινησης με κοινους στοχους

δεν ειμαι εχω αγανακτησει

ΕΧΩ ΘΥΜΩΣΕΙ

tsstetson
Εικόνα: tsstetson
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2009

"...σημασια εχει το αποτελεσμα μια συλλογικης κινησης με κοινους στοχους"...

Συμφωνώ απόλυτα Σοφία. Το θέμα ξέρεις ποιο είναι όμως; Σε όσα "πάρτυ" έχουμε κάνει φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη. Απο την άλλη, πχ. στην ημερίδα που οργανώσαμε στην παλαιά βουλή, με παρόντες πολιτικούς, καθηγητές και μέλη του ΔΣ του ΔΣΑ και παρουσιάζοντας συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή της άσκησης-την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια- ενώ περιμέναμε υπερπλήρη αίθουσα, αυτή δεν γέμισε, αποδυναμώνοντας έτσι την προσπάθειά μας να περάσουμε αλλαγές. Είναι άλλο να διεκδικείς κάτι με 200 άτομα πίσω σου και αλλιώς με 1000.

Χωρίς πρόθεση να θίξω κάποιον, το πιο εύκολο πράγμα είναι να μιλάμε για "αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης". Απο την άλλη, όμως, πρέπει ο καθένας να καταλάβει ότι η δύναμη της Ενωσης είναι στους αριθμούς της-στους αριθμούς των συναδέλφων που συμμετέχουν σε δράσεις.

Εμείς σαν ΔΣ προσπαθούμε-προσπαθούμε να ακούμε, προσπαθούμε να κάνουμε, προσπαθούμε να προσπαθούμε. Το ζήτημα που θίγεις, το αντιμετώπισα κι εγώ και χιλιάδες άλλοι.

Ξέρεις, όμως, ότι στην ως άνω ημερίδα το θίξαμε; Ήσουν εκεί να μας στηρίξεις όταν το στείλαμε στο ΔΣΑ και τη βουλή; Όταν είπαμε λχ. ότι η μη απόδειξη καταβολής της ελάχιστης μηνιαίας αποζημίωσης στον ασκούμενο (όπως έχει καθοριστεί απο το ΔΣΑ) πρέπει να έχει κυρώσεις (λχ. τη μη ανανέωση της ταυτότητας του δικηγόρου); Γιατί μόνο έτσι δεν θα αποτελεί ευχολόγιο;

Ξαναλέω-η δύναμη της ΕΑΝΔΑ είναι τα μέλη της, τα ενεργοποιημένα μέλη της. Σοφία καλά κάνεις λες όσα λες. Όπως και καθένας καλά κάνει και λέει όσα λέει. Τι κάνουμε όμως γι' αυτό; "...ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ..." Στην επόμενη δράση μας για τους ασκούμενος (κι ας μην είσαι πια-όπως ούτε εγώ) έλα να υποστηρίξεις τις θέσεις σου. Κι εσύ και όλοι...

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

Σπήλιο,

ξερεις πως ειναι να δουλευεις καθε μερα 10 ωρες?? φανταζομαι θα το ξερεις...δυστυχως ζουμε οι περισσοτεροι κατω απο ενα πιεστικο τροπο ζωης που δεν μας επιτρεπει να παρεβρισκομαστε στη βουλη και σε ημεριδες..

θα πεις τοτε πως καθεσαι και μιλας? μιλαω γιατι δεν μπορω να πιστεψω οτι ασχολειστε τοσο πολυ και δεν υπαρχουν καποια ουσιαστικα αποτελεσματα....εγω οτι κανω φροντιζω να εχει αποτελεσμα αλλιως δεν το κανω καθολου...

οσον αφορα την μαζικοτητα της κινησης εχεις σκεφτει μηπως και φταιει κατι στον τροπο που προσεγγιζετε τους συναδελφους? μηπως ο τροπος που καποιοι μιλανε δειχνει οτι ειστε απροσιτοι και προσανατολισμενοι στο "φαινεσθαι" για προσωπικους σκοπους? δλδ πιστευεις οτι αν πραγματικα ενιωθαν οι συναδελφοι οτι πραγματοποιειται εργο δεν θα ερχοντουσαν προς στηριξη? μηπως το να μην υπαρχει τελικως μαζικοτητα και συλλογικοτητα δειχνει αδυναμια ουσιαστικης εκπροσωπησης μα πανω απ ολα εκφρασης των νεων και ασκουμενων που εκπροσωπει αυτη η ενωση?
κατι δεν θα πρεπει να αλλαξει? δες το οπως και στην πολιτικη...τις πταιει λοιπον και τι σημαινει οταν διαπιστωνεις οτι δεν ερχονται οι ανθρωποι που εκπροσωπεις να σε στηριξουν? ? τι θα επρεπε να γινει και δεν εγινε? μα πανω απο ολα γιατι δεν γινεται ακομα???

Όσιρις
Εικόνα: Όσιρις
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/02/2008

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ (ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ) , ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ....

Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΑΝΔΑ , ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ....

ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΟΦΙΑ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.... ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ , ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ , ΔΟΥΛΕΥΩ 7 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ , ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΙΡΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.... Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ.... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.... ΚΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ....... 150 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ.... ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΞΟΧΙΚΑ ΟΥΤΕ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΚΕΤΑ , ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ....

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Ευτυχώς που υπάρχουν άτομα σαν τη Σόφι...

Ηθελα να ήξερα τι υποστήριξη ήθελε ο Σπήλιος από τα ενεργά (αν και δεν εχουν γραφτεί ποτέ στην ΕΑΝΔΑ ποτέ) μέλη της στην εκδήλωση της παλαιάς βουλής. Πρακτικά υπάρχουν; Γιατί δεν τα ανεβάσατε να δούμε τι είπατε;

Τις φωτογραφίες σας όμως ξέρετε να τις βάλετε...

Αν θελει κάποιος να παρέμβει δυναμικά στην αλλαγή του τρόπου άσκησης του επαγγέλματος πρέπει να το κάνει αλλάζοντας θεσμούς με σοβαρές προτάσεις. Όχι με κοινωνικές εκδηλώσεις και φωτογραφίσεις. Για να μην μιλήσω για τα πάρτυ. Εδώ υπάρχει κόσμος που υποφέρει από τον ανορθολογισμό του επαγγέλματος και την Γραφειοκρατεία και οι εκπρόσωποι (αν είναι γιατί πιστεύω ότι ούτε το καταστατικό τους δεν τιμούν), κάνουν πάρτι.

Σόφι, και όποιον άλλο θέλεί να δει την ζωή του να γίνεται καλύτερη σας καλώ να δραστηριοποιηθείτε μόνοι σας. Δεν πρόκειται "η οργανωμένη φωνή" να σας εκπροσωπήσει.

Όπως εγώ με μερικούς φίλους κάνουμε μια προσπάθεια να προωθηθεί το ξεχασμένο από τους περισσότερους θέμα της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (λίγοι σύμβουλοι ΔΣΑ ασχολούνται μόνο), έτσι και εσύ βρες ένα δικό σου μετερίζι για να ζητήσεις τη βελτίωση.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_10/06/2009_318066
http://www.lawyersvoice.gr/nomikos-aktibismos/anoiktes-epistoles/protobo...

Υπάρχουν δυο στρατόπεδα: Η κοινωνία των πολιτών και η κοινωνία των κολλητών (βλ ΕΑΝΔΑ).

Εσύ διαλλέγεις.

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

ξερεις κατι Χρήστο απο τοτε που μπηκαμε στη νομικη προσπαθουν να μας "σπασουν τον τσαμπουκα" ......τελικα η δικηγορια ειναι προνομιο των ολιγων και οι υπολοιποι τι? αν γεννηθεις μη προνομιουχος δλδ τι πρεπει να γινει να φτυσεις αιμα και να λες παντα με σκυμμενο κεφαλι ευχαριστω και παρακαλω και να χτυπας παλαμακια σε οσους σε χρησιμοποιουν για ιδιον οφελος δηθεν παντα για το καλο ολων μας?

προτεινω μια συζητηση ανοιχτη στην οποια να ληφθουν αποφασεις οι οποιες θα εχουν να κανουν με πολλα μετεριζια οπως λες τα οποια θα επιδιωκουν την ουσιαστικη εκπροσωπηση της γενιας μας και την προωθηση των συμφεροντων μα πανω απο ολα των δικαιωματων μας...και αυτη η κινηση δεν εχει αναγκη απο αρχηγους και συμβουλια..εχει αναγκη απο σενα απο μενα και απο οσους διαβαζουν αυτο το θεμα και συμφωνουν στο οτι αν ενωθουμε σ επιπεδο μικρων ομαδων με κοινους στοχους οπου ολες οι φωνες θα ακουγονται και θα λαμβανονται πρωτοβουλιες χωρις απαραιτητα να χρειαζεται να χειροκροτουμε τον καθε <αρχηγο> τοτε θα υπαρξει δυναμισμος και αποτελεσμα

και εσυ φιλε συναδελφε απο τα δωδεκανησα προτεινω να ερθεις οταν αυτο θα λαβει χωρα γιατι ασκουμενος εισαι παντου στην επικρατεια και οχι μονο στην αθηνα..θα πρεπει να υπαρχετε και εσεις παντου γιατι εχουμε τις ιδιες αναγκες τις οποιες αργα η γρηγορα θα πρεπει να καλυψουν στο συνολο ολοι οι δικηγορικοι συλλογοι της Ελλαδας..οι οποιοι δυστυχως ακολουθουν σε πολλα τον ΔΣΑ ο οποιος και αυτος ειναι διαπλεκομενος και κουμπαρο-καταδιωκομενος.

`

l.s
Εικόνα: l.s
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/07/2009

Σοφία Συγχαρητήρια!
Το μήνυμά σου είναι ιδιαίτερα εύστοχο και καίριο, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου οι αξίες όχι μόνο δεν αναγνωρίζονται αλλά γίνονται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης με τον πιο επαίσχυντο τρόπο. Βρίσκομαι στην ίδια ακιβώς θέση με σένα, έχοντας μόλις ολοκληρώσει την άσκηση και αναμένοντας τον διορισμό μου ως δικηγόρου. Έκανα την άσκησή μου σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο έχοντας φτάσει να δουλεύω καθημερινά περί τις 10 ώρες για 400 ευρώ, και όταν έφτασε η στιγμή να συζητήσω την μετέπειτα πορεία μου στο συγκεκριμένο γραφείο ως δικηγόρος πλέον, αφού μου διαβεβαίωσαν πόσο καλή είμαι στη δουλεία μου και πόσο μεγάλες προοπτικές εξέλιξης έχω, τόλμησαν να εκστομίσουν το απίστευτο: 600 ευρώ ως μισθός, χωρίς ωράριο βέβαια (αυτό εξυπακούεται)!
Τέτοιου είδους συμπεριφορές φυσικά και βρίσκουν έρεισμα στην απουσία ουσιαστικής εκπροσώπησης των ασκουμένων και νέων δικηγόρων! Καλοί οι οδηγοί και τα βοηθήματα, καλά και τα υποδείγματα, αλλά ας περάσουμε λίγο και στην ουσία των πραγμάτων.

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

l.s μπορεις πολλα να προσφερεις μεσα απο την προσωπικη σου εμπειρια ετσι ωστε να μην χρειαστει αλλα παιδια απο την γενια μας και αλλα και οσα ερχονται να περασουν τα ιδια..χρειαζομαστε προσωπα σαν εσενα που εχεις ζησει περιμενοντας κατι να αλλαξει και τελικα θα αμοιφθεις με τα 600 ευρω.... αλλα και οσους ακομα το ζουν και το εχουν περασει γιατι μονο καποιος που εχει βιωσει αναλογες καταστασεις μπορει να αγωνιστει με παθος και συνεπεια μα πανω απο ολα για τα ιδανικα της γενιας μας..

θα ειμαστε μαζι συντομα

CosmicVoyager
Εικόνα: CosmicVoyager
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/11/2008

Συνάδελφοι, και ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτά που λέει η Σοφία?Κανείς...Ωστόσο αυτά που περιγράφει τα βιώνουν όλοι οι νέοι όχι μόνο οι νέοι δικηγόροι.Όλοι όσοι σπούδασαν δεν είχαν όνειρα και φιλοδοξίες?Περίμεναν ότι όταν τελειώσουν θα βρουν μία δουλειά που να απαιτεί τόσες ώρες εργασίας και τόσα λίγα χρήματα?Περίμεναν ότι μετά από τόσα χρόνια σπουδών σε έφταναν σε αυτή την ξεφτίλα?Όχι...Ή μήπως περιμέναμε ότι θα μείνει ανεπηρέαστο το δικό μας επάγγελμα?Το πιο εξοργιστικό όλων είναι ότι εμείς οι ιδιοι οι δικηγόροι ξεφτιλίζουμε το επάγγελμα. Όταν δεν πληρώνουν κάποιοι τους νέους συνεργάτες τους με τα ανάλογα χρήματα τι κάνουν δεν το ξεφτελίζουν το επάγγελμα όταν την ίδια ώρα έρχεται ο υδραυλικός πχ που τελείωσε μια σχολή σε δύο χρόνια και για μισή ώρα δουλειά θέλει 100 ευρώ?Εκμεταλλεύονται την ανάγκη μας.Σου λένε νέος είναι, να ανοίξει δικό του γραφείο ακόμα δεν τολμάει, οπότε θα συνεργαστεί με κάποιον για να μην έχει τα έξοδα του γραφείου, δώσε του και 600 ευρώ και καλά είναι...Έτσι εχεί η κατάσταση και όσοι θέλουν ας το παραδεχτούν. Το θέμα είναι τι κάνουμε αφού κανένα συλλογικό όργανο δεν έχει καταφέρει να λύσει αυτά τα προβλήματα των ασκούμενων και νέων δικηγόρων.Κανένας δεν μας έχει εκπροσωπήσει επάξια.Εγώ αγαπητοί συνάδελφοι έκανα το εξής:Με το που τελείωσα την άσκησή μου στην Αθήνα γύρισα στην επαρχία στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και έκανα δικό μου γραφείο.Και ενώ είχα το άγχος πως θα πάει το γραφείο στην αρχή είναι τρεις μήνες τώρα και πάει μια χαρα.Για αρχή και τα έξοδά μου βγάζω και μου μένουν και κάτι για μένα και έτσι δεν θα μείνω κάπου να με εκμεταλλεύονται. Θα μου πει κάποιος οκ εσύ είσαι από επαρχία είχες και αυτή την επιλογή.Εμείς που είμαστε στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη τι κάνουμε?Να ανοίξετε μαζί με νέους συναδέλφους γραφεία μαζί ώστε να περιοριστούν τα έξοδα και σιγά σιγά όλα θα πάνε κάλα.Θα λυθούν όλα έτσι? Όχι βέβαια αλλά αν περιμένουμε να φιλοτιμηθούν οι συνάδελφοι να πληρώνουν επάξια τους νέους δικηγόρους που προσλαμβάνουν ή να μας λύσει αυτά τα προβλήματα μία ΕΑΝΔΑ ή κάποιο άλλο όργανο ΣΩΘΗΚΑΜΕ.Ελεύθεροι επαγγελματίες συνάδελφοι διατί η δικηγορία δεν είναι υπαλληλίκι και για να μην έχουμε εμκεταλλευτές πάνω από το κεφάλι μας.

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

αγαπητε συναδελφε απο την επαρχια πραγματικα δεν μπορει κανεις να διαφωνησει με οσα εχω αναφερει...μα το θεμα ειναι να υπαρχει εν τελει μια συμφωνια δυνατη...αυτο ειναι το προβλημα συνηθως ευκολα διαφωνουμε και αλλο τοσο συμφωνουμε..μα εδω η προοπτικη που παρεθεσα τα οσα εχω πει ειναι να συμφωνησουμε ουσιαστικα και σαν συνολο...αν πραγματικα ολοι μας καταληξουμε στο οτι ναι δεν γινεται να μην εκπροσωπουμαστε πλεον δεν γινεται να μην υπαρχει εστω η παραμικρη βελτιωση στους ορους εργασιας μας..

δεν θα ηθελα να σου παραθεσω τα προβληματα που αντιμετωπισες και εσυ και πηγες να ανοιξεις εν τελει γραφειο στην επαρχια....αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχε θεμα επιβιωσης ακομα πολλων συναδελφων...ξερεις πολυ καλα τι σε οδηγησε να φυγεις απο την αθηνα και να πας στην επαρχια να βρεις μια καλυτερη τυχη....

και στο τελος ποιος ειναι ο προβληματισμος? να μπορεσει ο καθενας να βρει τροπο να σωθει...αφηνοντας για παντα τα κακως κειμενα για τους αλλους που δεν θα τα καταφερουν??

και επειδη ειπες την μαγικη λεξη <ελευθερος επαγγελματιας> ενα εχω να σου πω: [u][b]ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ(ΒΛΕΠΕ ΑΔΕΙΑ ΚΤΛ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΕΙΣΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ (ΒΛΕΠΕ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΧΕΣΗ "ΧΤΥΠΑΩ ΚΑΡΤΑ" ΚΤΛ)-ετσι καταδιωκεσαι ως δικηγορος...[/b][/u]με αυτη τη φιλοσοφια που καποιοΙ μεγαλοκαρχαριες εχουν επινοησει, καποια ψαρια μιμουνται και καποιοι συλλογοι βολευονται με το κρατος να εχει να ασχοληθει με το πως θα φορολογησει τα μαυρα λεφτα του υδραυλικου θεωρωντας δηθεν το δικηγορο ως λειτουργο που κανεις δεν θα πρεπε να ασχολειται μαζι του για ζητηματα επιβιωσης...

tsstetson
Εικόνα: tsstetson
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2009

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τα περί "αρχηγών" και "χειροκροτητών" κτλ. που αναφέρονται. Είπε κανείς κάτι τέτοιο; Η΄ τουλάχιστον, σε ό,τι με αφορά, όσοι με ξέρουν, ξέρουν και για ποιο λόγο έβαλα υποψηφιότητα στην ΕΑΝΔΑ και αν έχω υπάρξει ποτέ "συνδικαλιστικοπατέρας" και λοιπά φαιδρά. Ούτε απο καμιά πανεπιστημιακή παράταξη προέρχομαι (ουδέποτε ήμουν γραμμένος), ούτε τίποτα. Είναι πραγματικά εύκολος αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης κάθε είδους "εκλεγμένου", ιδίως όταν δεν ξέρεις τη διαδρομή του καθενός-όμως, απο την άλλη, δεν προσφέρει τίποτα. Και σε τελική ανάλυση, αν δεν αξίζω της θέσης μου ΜΑΚΑΡΙ στο μέλλον σε όλα τα συλλογικά όργανα να συμμετάσχουν αυτοί που είναι πιο άξιοι απο εμένα.

Ο συνδικαλισμός, πίστεψέ με Σοφία, δεν μου έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ και ούτε πρόκειται. Ούτε αντιμισθίες έχω, ούτε υποθέσεις παίρνω απο κανέναν-ούτε, άλλωστε, ζήτησα γιατί ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ και θέλω να είμαι ανεξάρτητως απο "προστάτες". Αν ήθελα να κερδίσω κάτι, πίστεψέ με, η θέση μου στο πανεπιστήμιο ανοίγει πολύ περισσότερες πόρτες. Κι εγώ (αρχίζοντας απο τη νομική) έκραζα τους πάντες "καρεκλοκένταυροι", "πολυθεσίτες",
"αργόμισθοι", "παιδάκια του μπαμπά"). Όμως, έτσι δεν αλλάζεις το σύστημα-με την αδιαφορία και το "απο μακριά κράξιμο" το στηρίζεις, γίνεσαι μέρος της συνέχισης του status quo... Ιδίως σε ένα κλειστό σώμα όπως ο ΔΣΑ (δεν μιλάω δηλ. για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση) η άποψη του "μόνο οι άχρηστοι ασχολούνται" δεν με καλύπτει πλέον. Είμαστε πολλοί μεν, αλλά αρκούντως λίγοι ώστε πράγματι να μπορείς να επηρεάσεις καταστάσεις-όλοι, μέσες άκρες, γνωριζόμαστε. Τώρα τελείωσες την άσκηση αλλά θα το δεις σε λίγα χρόνια. ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε.

Αυτά επί προσωπικού...Επί της ουσίας τώρα:
Το κυρίως θέμα που έχει θιγεί είναι το πλέον κομβικό-συνθήκες άσκησης/εργασίας λες και είμαστε ανειδίκευτοι εργάτες. Και, προφανώς, δεν αλλάζει απο τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θέλει μια μακρά στρατηγική βήμα βήμα (κι αν για χρόνια βασικό αίτημα ήταν ο διανεμητικός λογαριασμός -που τελικά είναι ψίχουλα- για εμένα το κέντρο βάρους πρέπει να μετατοπιστεί στην εξασφάλιση ελάχιστων αμοιβών).
Μιλάς (όπως κι ο φίλος μου ο χρήστος που με κράζει) για τη δυνατότητα εκπροσώπησης μέσω μικρών ομάδων "που όλοι θα μπορούν να μιλάνε". Επ' αυτού:
1) επαναλαμβάνω: έχουμε δεσμευτεί πολλές φορές (και προσωπικά και σαν Δ.Σ.) ότι όποιο θέμα μας προταθεί με οποιονδήποτε τρόπο θα το φέρουμε προς συζήτηση. Κι αν ο θέσας θέλει να είναι παρών στο Δ.Σ. θα τον καλέσω εγώ προσωπικά. Δεν είμαστε κλειστό γκρουπ-και στο παρελθόν έχουμε καλέσει συναδέλφους στα ΔΣ μας να ακούσουμε τι προτείνουν.
2) σε κάθε περίπτωση, είδες τι έχει προκαλέσει το σχόλιό σου και πόσοι το έχουν διαβάσει. Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη μορφή ελευθερίας έκφρασης απο το παρόν site που δεν αποκλείουμε τίποτα.
3) ανεξαρτήτως προβλέψεων, η σχέση ασκουμένου/νέου προς δικηγόρο που εργάζεται είναι επί της ουσίας καθαρή σχέση εργοδότη-εργαζόμενου. Η διεκδίκηση βασικών (πχ. ελάχιστες αμοιβές) όπως καταλαβαίνεις μας φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Δ.Σ.Α. που, κατά βάση, εκφράζει τους "μεγάλους" (που, δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τι έχουν περάσει σαν "μικροί").
4) οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως μια μικρή ομάδα μπορεί να πιέσει τον ΔΣΑ καλύτερα απο την ΕΑΝΔΑ στις προηγούμενες εκλογές της οποίας συμμετείχαν 3.000(!!!) συνάδελφοι.
5) επαναλαμβάνω: για το θέμα είχαμε συγκεκριμένη πρόταση που έχουμε υποβάλει. Κύρωση σε περίπτωση μη απόδειξης καταβολής ελάχιστης αμοιβής κάθε μήνα (λχ. μη ανανέωση της ταυτότητας και πειθαρχικό). Προφανώς, παρ' ότι ο ΔΣΑ έχει "ευχηθεί" για το θέμα, διστάζει να επιβάλει κύρωση και να βρει τρόπο απόδειξης καταβολής (και για το θέμα προτείναμε άνοιγμα ειδικού λογαριασμού που θα καταβάλλονται μηνιαίως τα χρήματα-όπως λχ. με το μέρισμα- ο οποίος λόγω του κεφαλαίου που θα κυκλοφορεί μπορεί να εξασφαλίσει στα μέλη της ΕΑΝΔΑ ειδικά προνόμια, πέραν αυτών του ΔΣΑ)
6) πώς πιέζουμε λοιπόν; δεν μπορώ να φανταστώ ότι η δημιουργία 15 think tank ή μικρών ομάδων θα ταρακουνήσει το οτιδήποτε.
7) απο την άλλη, είμαστε μια ομάδα 3.000 τουλάχιστον (αυτοί που συμμετείχαν). Αυτό είναι δύναμη- όμως, η δύναμη πρέπει να φαίνεται και όχι να περιγράφεται. Τι κάνουμε λοιπόν; Προσωπικά, πιστεύω ότι το καλύτερο (και το μόνο) θα ήταν μια "λευκή απεργία"-όμως, όταν στην ίδια την εκδήλωση για το θέμα δεν δείξαμε τη δύναμή μας, το ως άνω φαίνεται αν όχι γελοίο, ουτοπικό.
8) η διεκδίκηση, όταν θίγει συμφέροντα, πρέπει να αποδείξει ότι η μη ικανοποίηση αυτών είναι χειρότερη. Αυτό πρέπει να δείξουμε. Προσωπικά, δουλεύω μόνος μου οπότε, επί της ουσίας, δεν με ενδιαφέρει. Όμως, αυτός είναι ο λόγος που δεν κινείται τίποτα-όλοι κοιτούν "πως θα πετύχουν" αφού και το επάγγελμα δεν είναι στατικό για να φαντάζεσαι τον εαυτό σου στην ίδια θέση 10 χρόνια μετά...οπότε "δεν βαριέσαι;"
9) ξαναλέω, μπορεί να είμαστε άχρηστοι, καρεκλοκένταυροι, να κοιτάμε μόνο την προβολή μας κτλ. Όμως, καλώς ή κακώς, εκπροσωπούμε το σώμα για ένα χρόνο ακόμα. Οπότε, αφού δεν μπορούμε μόνοι μας, πιέστε μας-η διάχυση του σώματος σε γκρουπούσκουλα είναι η σίγουρη συνταγή της πλήρους αποτυχίας.

ΥΓ: αυτά τα ολίγα περί του βασικού, για εμένα, θέματος της διασφάλισης αμοιβών. Απο κει και πέρα, υπάρχουν πολλά ζητήματα για τα οποία, πρακτικά, δεν μπορεί να γίνει κάτι (λχ. συνθήκες εργασίας ή ωράρια) και άλλα που όσο τα αφήνουμε γιγαντώνονται (λχ. πληθωρισμός επαγγέλματος-εξατάσεις). Σαν ΕΑΝΔΑ θα επανέλθουμε...

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

Δεν καταλαβαίνω πραγματικά τα περί "αρχηγών" και "χειροκροτητών" κτλ. που αναφέρονται. Είπε κανείς κάτι τέτοιο; Η΄ τουλάχιστον, σε ό,τι με αφορά, όσοι με ξέρουν, ξέρουν και για ποιο λόγο έβαλα υποψηφιότητα στην ΕΑΝΔΑ και αν έχω υπάρξει ποτέ "συνδικαλιστικοπατέρας" και λοιπά φαιδρά. Ούτε απο καμιά πανεπιστημιακή παράταξη προέρχομαι (ουδέποτε ήμουν γραμμένος), ούτε τίποτα. Είναι πραγματικά εύκολος αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης κάθε είδους "εκλεγμένου", ιδίως όταν δεν ξέρεις τη διαδρομή του καθενός-όμως, απο την άλλη, δεν προσφέρει τίποτα. Και σε τελική ανάλυση, αν δεν αξίζω της θέσης μου ΜΑΚΑΡΙ στο μέλλον σε όλα τα συλλογικά όργανα να συμμετάσχουν αυτοί που είναι πιο άξιοι απο εμένα. -[color=#0000ff]ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ??ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
[/color]
Ο συνδικαλισμός, πίστεψέ με Σοφία, δεν μου έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ και ούτε πρόκειται. Ούτε αντιμισθίες έχω, ούτε υποθέσεις παίρνω απο κανέναν-ούτε, άλλωστε, ζήτησα γιατί ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ και θέλω να είμαι ανεξάρτητως απο "προστάτες". Αν ήθελα να κερδίσω κάτι, πίστεψέ με, η θέση μου στο πανεπιστήμιο ανοίγει πολύ περισσότερες πόρτες. [color=#000066]ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ??[/color]Κι εγώ (αρχίζοντας απο τη νομική) έκραζα τους πάντες "καρεκλοκένταυροι", "πολυθεσίτες",
"αργόμισθοι", "παιδάκια του μπαμπά").[color=#000099]ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ [/color]Όμως, έτσι δεν αλλάζεις το σύστημα-με την αδιαφορία και το "απο μακριά κράξιμο" [color=#000066]ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΡΑΞΙΜΟ...ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑΤΙ???[/color]το στηρίζεις, γίνεσαι μέρος της συνέχισης του status quo... Ιδίως σε ένα κλειστό σώμα όπως ο ΔΣΑ (δεν μιλάω δηλ. για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση) η άποψη του "μόνο οι άχρηστοι ασχολούνται" δεν με καλύπτει πλέον. Είμαστε πολλοί μεν, αλλά αρκούντως λίγοι ώστε πράγματι να μπορείς να επηρεάσεις καταστάσεις-όλοι, μέσες άκρες, γνωριζόμαστε. Τώρα τελείωσες την άσκηση αλλά θα το δεις σε λίγα χρόνια. ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε.[color=#000099]ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ [/color]

Αυτά επί προσωπικού...Επί της ουσίας τώρα:
Το κυρίως θέμα που έχει θιγεί είναι το πλέον κομβικό-συνθήκες άσκησης/εργασίας λες και είμαστε ανειδίκευτοι εργάτες. Και, προφανώς, δεν αλλάζει απο τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θέλει μια μακρά στρατηγική βήμα βήμα (κι αν για χρόνια βασικό αίτημα ήταν ο διανεμητικός λογαριασμός -που τελικά είναι ψίχουλα- για εμένα το κέντρο βάρους πρέπει να μετατοπιστεί στην εξασφάλιση ελάχιστων αμοιβών).
Μιλάς (όπως κι ο φίλος μου ο χρήστος που με κράζει) για τη δυνατότητα εκπροσώπησης μέσω μικρών ομάδων "που όλοι θα μπορούν να μιλάνε". Επ' αυτού:
1) επαναλαμβάνω: έχουμε δεσμευτεί πολλές φορές (και προσωπικά και σαν Δ.Σ.) ότι όποιο θέμα μας προταθεί με οποιονδήποτε τρόπο θα το φέρουμε προς συζήτηση. Κι αν ο θέσας θέλει να είναι παρών στο Δ.Σ. θα τον καλέσω εγώ προσωπικά. Δεν είμαστε κλειστό γκρουπ-και στο παρελθόν έχουμε καλέσει συναδέλφους στα ΔΣ μας να ακούσουμε τι προτείνουν.
2) σε κάθε περίπτωση, είδες τι έχει προκαλέσει το σχόλιό σου [color=#000066]ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ[/color] και πόσοι το έχουν διαβάσει. Δεν μπορώ να φανταστώ μεγαλύτερη μορφή ελευθερίας έκφρασης απο το παρόν site που δεν αποκλείουμε τίποτα.
3) ανεξαρτήτως προβλέψεων, η σχέση ασκουμένου/νέου προς δικηγόρο που εργάζεται είναι επί της ουσίας καθαρή σχέση εργοδότη-εργαζόμενου. Η διεκδίκηση βασικών (πχ. ελάχιστες αμοιβές) όπως καταλαβαίνεις μας φέρνει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Δ.Σ.Α. που, κατά βάση, εκφράζει τους "μεγάλους" (που, δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τι έχουν περάσει σαν "μικροί").
4) οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πως μια μικρή ομάδα μπορεί να πιέσει τον ΔΣΑ καλύτερα απο την ΕΑΝΔΑ στις προηγούμενες εκλογές της οποίας συμμετείχαν 3.000(!!!) συνάδελφοι.
5) επαναλαμβάνω: για το θέμα είχαμε συγκεκριμένη πρόταση που έχουμε υποβάλει. Κύρωση σε περίπτωση μη απόδειξης καταβολής ελάχιστης αμοιβής κάθε μήνα (λχ. μη ανανέωση της ταυτότητας και πειθαρχικό). Προφανώς, παρ' ότι ο ΔΣΑ έχει "ευχηθεί" για το θέμα, διστάζει να επιβάλει κύρωση και να βρει τρόπο απόδειξης καταβολής (και για το θέμα προτείναμε άνοιγμα ειδικού λογαριασμού που θα καταβάλλονται μηνιαίως τα χρήματα-όπως λχ. με το μέρισμα- ο οποίος λόγω του κεφαλαίου που θα κυκλοφορεί μπορεί να εξασφαλίσει στα μέλη της ΕΑΝΔΑ ειδικά προνόμια, πέραν αυτών του ΔΣΑ)
6) πώς πιέζουμε λοιπόν; δεν μπορώ να φανταστώ ότι η δημιουργία 15 think tank ή μικρών ομάδων θα ταρακουνήσει το οτιδήποτε.[color=#000066]ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ[/color]
7) απο την άλλη, είμαστε μια ομάδα 3.000 τουλάχιστον Ε[color=#000066]ΝΝΟΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΤΙ[/color] (αυτοί που συμμετείχαν). Αυτό είναι δύναμη- όμως, η δύναμη πρέπει να φαίνεται και όχι να περιγράφεται. Τι κάνουμε λοιπόν; Προσωπικά, πιστεύω ότι το καλύτερο (και το μόνο) θα ήταν μια "λευκή απεργία"-όμως, όταν στην ίδια την εκδήλωση για το θέμα δεν δείξαμε τη δύναμή μας, το ως άνω φαίνεται αν όχι γελοίο, ουτοπικό.
8) η διεκδίκηση, όταν θίγει συμφέροντα, πρέπει να αποδείξει ότι η μη ικανοποίηση αυτών είναι χειρότερη. Αυτό πρέπει να δείξουμε. Προσωπικά, δουλεύω μόνος μου οπότε, επί της ουσίας, δεν με ενδιαφέρει.-[color=#000066]ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ [/color]Όμως, αυτός είναι ο λόγος που δεν κινείται τίποτα-όλοι κοιτούν "πως θα πετύχουν" αφού και το επάγγελμα δεν είναι στατικό για να φαντάζεσαι τον εαυτό σου στην ίδια θέση 10 χρόνια μετά...οπότε "δεν βαριέσαι;"
9) ξαναλέω, μπορεί να είμαστε άχρηστοι, καρεκλοκένταυροι, να κοιτάμε μόνο την προβολή μας κτλ. Όμως, καλώς ή κακώς, εκπροσωπούμε το σώμα για ένα χρόνο ακόμα. Οπότε, αφού δεν μπορούμε μόνοι μας, πιέστε μας-η διάχυση του σώματος σε γκρουπούσκουλα [color=#000033]ΑΥΤΟ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ?[/color]είναι η σίγουρη συνταγή της πλήρους αποτυχίας.

ΥΓ: αυτά τα ολίγα περί του βασικού, για εμένα, θέματος της διασφάλισης αμοιβών. Απο κει και πέρα, υπάρχουν πολλά ζητήματα για τα οποία, πρακτικά, δεν μπορεί να γίνει κάτι (λχ. συνθήκες εργασίας ή ωράρια) και άλλα που όσο τα αφήνουμε γιγαντώνονται (λχ. πληθωρισμός επαγγέλματος-εξατάσεις). Σαν ΕΑΝΔΑ θα επανέλθουμε...[color=#000066]ΣΑΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟ ΕΝΙΩΣΑ[/color]
Επιστροφή στην κορυφή ----[color=#000066]ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ [/color]

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

[quote1247271041=sofi26]ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...[/quote1247271041]
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ε.Α.Ν.Δ.Α. δεν είναι διοικητικό όργανο και δεν ασκεί κανενός είδους δημόσια εξουσία, είναι αυτονόητο ότι δεν έχει ικανότητα επιβολής αποφάσεων. Ως συνδικαλιστική ένωση, εκτιμώ ότι ο ρόλος της είναι ιδίως να διατυπώνει θέσεις και προτάσεις, να διεκδικεί την επίλυση προβλημάτων και να προασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ασκουμένων και των νέων δικηγόρων.

Οι περίπου τρεις χιλιάδες συνάδελφοι δεν είναι ασφαλώς οι συνάδελφοι που προσέρχονται στα πάρτυ (!) αλλά οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στις τελευταίες εκλογές και από τους οποίους εξελέγη το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μέσα από την ενιαία και συλλογική δράση και εκπροσώπηση των ασκουμένων και των νέων δικηγόρων είναι δυνατή η αποτελεσματική προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας.

Την στιγμή δε που η επίλυση των προβλημάτων μας είναι ιδιαιτέρως δυσχερής ακόμα και μέσα από έναν συνδικαλιστικό φορέα που εκπροσωπεί σήμερα περισσότερους από τρεις χιλιάδες συναδέλφους, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τυχόν μεμονωμένες πρωτοβουλίες 4-5 φίλων, οι οποίοι προφανώς δεν εκπροσωπούν κανέναν παρά μόνο τους εαυτούς τους, δεν είναι δυνατόν να ληφθούν σοβαρά υπόψη από κανέναν θεσμικό φορέα, δεν επιφέρουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα και ενίοτε θυμίζουν δράσεις προσώπων όπως είναι ο Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) ή ο Δημοσθένης Βεργής (Έλληνες Οικολόγοι).

Διότι, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η δημόσια πολιτική γίνεται σήμερα με βάση το δημοκρατικό πρότυπο της αντιπροσώπευσης. Γιατί, λοιπόν, ορισμένοι επιλέγουν να συγκροτήσουν διάφορες περιθωριακές ομαδούλες, καταδικάζοντας εαυτούς στην απόλυτη ανυπαρξία, αντί να δοκιμάσουν να εκτεθούν στην ψήφο των συναδέλφων μας; Μήπως γιατί γνωρίζουν ήδη ότι κανένας δεν τους παίρνει στα σοβαρά και ότι, σε κάθε περίπτωση, οι ίδιοι δεν έχουν απολύτως καμία απήχηση στους συναδέλφους μας, ασκουμένους και νέους δικηγόρους;

Η γενική και αόριστη κριτική είναι ο εύκολος δρόμος. Το δύσκολο είναι να προτείνεις ρεαλιστικές λύσεις και μέσα για την επίτευξή τους. Προσωπικά, είμαι υπέρ του να ασκείται κριτική, και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν η τελευταία είναι καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη. Διότι, σε τελική ανάλυση, αυτό που έχει σημασία είναι η ουσία των λεγομένων και όχι οι προθέσεις του υποκειμένου.

Και ένα ζήτημα το οποίο έχει ήδη τεθεί αλλά θα ήθελα να επιμείνω γιατί πιστεύω ότι λέει πολλά: γιατί η συμμετοχή των συναδέλφων μας στην εκδήλωση για τον θεσμό της άσκησης ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την συμμετοχή στα τελευταία πάρτυ της Ένωσης; Μήπως τελικά το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας είναι αυτή που δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στην προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων μας; Και όσοι δεν έχουν κατανοήσει γιατί ήταν απολύτως αναγκαία η συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη εκδήλωση, ας αναλογιστούν το εξής: είναι το ίδιο να αναλαμβάνει δεσμεύσεις ένας πολιτικός, βουλευτής ή υπουργός, ενώπιον διακοσίων και το ίδιο να αναλαμβάνει δεσμεύσεις ενώπιον χιλίων ή περισσοτέρων συναδέλφων;

Στο ίδιο μήκος κύματος, ένα τελευταίο - υποθετικό - ερώτημα: αν π.χ. κάποια στιγμή η Ε.Α.Ν.Δ.Α. προκηρύξει, ως μέσο πίεσης, αποχή των ασκουμένων και των νέων δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, πόσοι συνάδελφοι αναμένεται να συμμετάσχουν; Πολλοί, αρκετοί, λίγοι, ελάχιστοι, κανένας;

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα παραπάνω, θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει επιτέλους μία συζήτηση επί της ουσίας, με συγκεκριμένες προτάσεις και με αναφορές σε συγκεκριμένους τρόπους για την επίλυση των προβλημάτων μας. Όσο για την Ε.Α.Ν.Δ.Α., το θεωρώ άδικο να ασκείται κριτική κατ' αυτόν τον τρόπο, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, την στιγμή που η Ένωση δεν έχει εκ των πραγμάτων ικανότητα επιβολής αποφάσεων, καθ' ότι δεν ασκεί δημόσια εξουσία, και δεδομένου ότι το νυν Δ.Σ. είναι εμφανώς πολύ περισσότερο δραστήριο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα Δ.Σ. των τελευταίων ετών. Η όποια κριτική δύναται βεβαίως να έχει αξία στο μέτρο που είναι συγκεκριμένη, με ειδικές επισημάνσεις (π.χ. τι θα μπορούσε να έχει κάνει η Ένωση για την επίλυση των προβλημάτων μας και δεν το έκανε).

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Πραγματικά μερικοί στο φόρουμ σε λίγα χρόνια θα είναι στη θέση του Αντώναρου. Επαγγελματίες απολογητές αδικαιολογήτων.

Αλέξανδρε θέτω σαφείς ερωτήσεις για την ΕΑΝΔΑ:

1) Λες ότι το δύσκολο είναι να γίνουν σοβαρες προτάσεις; Δηλαδή εσείς ποια σοβαρή πρόταση κάνατε και δεν τη θυμάμαι; Το αφορολογητο για το οποίο είχε ήδη ξεσηκωθεί η κοινωνία, ή η βελτίωση της κατάστασης των τουαλετών στην Ευελπίδων;

2) Λες ότι μόνο η ΕΑΝΔΑ έχει την δύναμη, λόγω συμμετοχής να φέρει αλλαγες. Ωραία, και τι περιμένετε; τις έχετε τις 3.000 εντολές εκπροσώπησης.... ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ; Να αυγατίσουν;

3)Ενδιαφερόσαστε για την κατάσταση των έμμισθων και ασκουμένων και μιλάτε και για κινητοποιήσεις και αλλα συγκλονιστικά. ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ; Γιατί; Μη μου πεις ότι η επιστήμη είναι ασαφής σε αυτό το σημείο...
(μετά την αναθεώρηση των γενικών αρχων του ΑΚ όπου συμφωνα με τηνερμηνεία σου το καταστατικό της ΕΑΝΔΑ δεν χρειάζεται να εφαρμόζεται λόγω αυξημενης συμμετοχής, μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις και τη συνταγματική προστασία της Εργασίας;).

Ίσως ρωτώ ματαίως. Έχω την αίσθηση ότι θα αποφύγεις την ευθεία απάντηση.

Όσο για την θέση του Σπήλιου ότι δεν μπορούν μικρές ομάδες πολιτών να πετύχουν πράγματα, ενώ οι συνδικαλιστές μπορούν, θα το αφήσω να κριθεί από τους αναγνώστες και το χρόνο.

Παρακαλώ τον κ. Εκπρόσωπο τύπου να έρθει στο βήμα.

ΥΓ: http://www.eanda.gr/page.php?121

Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες που έχετε από την Εκδήλωση. Πρακτικά κρατήθηκαν; Συμπεράσματα βγήκαν; Δεσμεύσεις προέξυψαν;
Αν όχι, την επομενη φορά να κάνετε μονο φωτογραφήσεις... μη χάνετε τον χρόνο σας.

tsstetson
Εικόνα: tsstetson
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2009

Μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε... στη λογική της πλήρους άρνησης δεν μπορώ καν να μπω-αν το ζητούμενο είναι το μηδέν και λαμβάνεται πάντα ως δεδομένο δεν υπάρχουν πολλά να ανταπαντήσεις (λχ. μόνο αυτό-2 φορές έχω αναφέρει τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρόταση της ΕΑΝΔΑ για το θέμα των αμοιβών και ακόμα κατηγορούμαστε για έλλειψη πρότασης όταν έχει ήδη τονιστεί ότι το πρόβλημα είναι η έλλειψη διάθεσης του σώματος για πίεση-εκτός κι αν κάποιος πρότεινε πράγματι κάτι και το αγνοήσαμε. Μπορεί να μου διέφυγε).
Όσο για τα προσωπικά σχόλια, εννοείται Σοφία πως, όταν μιλάς για "αρχηγούς" και "χειροκροτητές", θα απαντήσω έτσι. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο δέχομαι για κανένα-αφού δεν έχεις προσωπική γνώμη για εμάς σαν άτομα, τέτοιοι χαρακτηρισμοί παρέλκουν. Και δεν νομίζω ότι βοηθάνε σχόλια τύπου "σαν απειλή το ένιωσα" όταν προσπαθώ να σου απαντήσω επί της ουσίας με κάθε καλή διάθεση ανοίγματος-εκτός κι αν έχει σταματήσει να μας ενδιαφέρει ακόμα και αυτό.
Σε κάθε περίπτωση-είναι δικαίωμα του καθενός να λέει ό,τι θέλει. Τα αρνητικά σχόλια βοηθούν προφανώς-γι' αυτό προσπάθω να απαντήσω και να εξηγήσω πού πραγματικά, κατ' εμέ, έγκειται το πρόβλημα. Όμως, το (επαναλαμβάνω) "απο μακριά κράξιμο", όταν δηλ. κρίνεις για να κρίνεις κάτι στο οποίο, για τους λόγους σου, δεν συμμετέχεις χωρίς να σε ενδιαφέρει τι έχει ο άλλος να πει και χωρίς να προτείνεις κάτι, δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κανένα.
Τέλος, δικαίωμα του καθενός είναι να ψάχνει λύσεις όπου νομίζει. Και δικαίωμά μου είναι να πιστεύω ότι θα προτιμώ πάντα ένα συλλογικό όργανο εκλεγμένο απο 3.000 συναδέλφους απο "φωτισμένες" ομάδες που "ξέρουν τι είναι καλό και πως θα το πετύχουν" παρά το ότι, προφανώς, θεωρούν όλους τους άλλους χαζούς που εξακολουθούν να επιλέγουν "άλλους" για "αρχηγούς". Το λέμε δημοκρατία αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια-κι έχει το καλό, ιδίως σε ένα μικρό χώρο όπως ο ΔΣΑ (εξ ου και αυτό για το οποίο μου έδωσες "συγχαρητήρια" Σοφία) ότι δεν χρειάζεσαι "διαφημιστές" γιατί ΟΛΟΙ γνωριζόμαστε μέσες άκρες.

ΥΓ: Φίλε Χρήστο, καλό θα ήταν να αποφεύγεις προσωπικά αρνητικά σχόλια για το διαχειριστή της ιστοσελίδας-τα μεταξύ σας ας μείνουν μεταξύ σας. Δεν τιμάει αυτό που είσαι, ούτε την ιστοσελίδα μας. Γνώμη μου...

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

η προθεση μου δεν ηταν να ανοιξω διαλογο μαζι σας Σπηλιο...αλλα να ανοιξω διαλογο με τους συναδελφους μου που ισως μοιραζομαστε τις ιδιες ανησυχιες....

μη ξαναπεις οτι εκφεροντας την γνωμη μου σε κραζω γιατι ειναι προσβλητικο για μενα..αν εσυ το εκλαμβανεις ετσι ειναι δικο σου προσωπικο προβλημα....
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΔΙΚΗ...ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ....ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΕΤΣΙ...

ΜΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...........αυτο δεν καταλαβες...απο προτασεις οσες θες...εδω μιλαμε πως θα πραγματωσουμε αυτες τις προτασεις και οχι ποιος θα σκεφτει περισσοτερες...πανω κατω ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ..ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ??

και ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ...ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΗ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ Η ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΘΕΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ????

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΣΑ ΛΕΩ ΖΩ ΕΞΩ ΠΑΛΕΥΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ/....ΟΠΟΤΕ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΤΕ.

tsstetson
Εικόνα: tsstetson
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2009

Σοφία, συγνώμη αν νομίζεις ότι σε έθιξα κατ' ελάχιστο. Πραγματικά δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση και αλήθεια λυπάμαι αν το εξέλαβες έτσι. Τα σχόλιά μου δεν ήταν επ' ουδενί προσωπικά-απλά απευθύνομαι σε σένα γιατί με σένα μιλούσα-εξ αφορμής, που λέμε.

Ανάγκη να απολογηθώ, αλήθεια δεν έχω. Ούτε είναι αυτό το νόημα. Άλλωστε, να απολογηθώ για τι;

Συμφωνώ ότι το ζήτημα είναι πως θα γίνουν οι προτάσεις πράξη-αυτό λέμε όλοι. Κι αν θες, τα σχόλιά μου εδράζονται λίγο και στο παράπονο ότι όλοι μας είμαστε πρώτοι σε χορούς και πανηγύρια και όχι στα ουσιαστικά-μπορεί για αυτό να φταίει το νυν ΔΣ, μπορεί η ιστορία της ΕΑΝΔΑ, όμως, προσωπικά πιστεύω πως αυτό είναι το ζητούμενο.

Το ζητούμενο είναι πως εσύ (και πολλοί άλλοι) θεωρείς πως η "στράτευση" για την οποία μιλάω είναι "για τα μάτια του κόσμου". Αυτό προφανώς δεν είναι θέμα μόνο ΕΑΝΔΑ αλλά ευρύτερου πολιτικο-κοινωνικού συστήματος. Όμως, κάτι πρέπει να κάνουμε να μειώσουμε αυτή την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ μας και την, εκ προοιμίου, απόρριψη.

Επειδή ρωτάς "πως θα κάνουμε τις προτάσεις πράξη"-αν όλοι εμείς που έχουμε τον ίδιο στόχο δεν μπορούμε να βρούμε κοινές νόρμες αναφοράς για να σταθούμε σαν ομάδα απέναντι σε αυτούς απο τους οποίους ζητάμε, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές, δεν κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ. Κσι ούτε θα κάνουμε ποτέ.

Και πάλι συγνώμη αν νομίζεις ότι σε έθιξα...

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=13][b]Δεν μάς λέγουν τα σημερινά μέλη του ΔΣ της ΕΑΝΔΑ πώς μπόρεσαν να κινητοποιήσουν διά τηλεφώνων, SMS και e-mail 3.100 συναδέλφους να έλθουν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές της ΕΑΝΔΑ, όμως, σε εκείνη την "αλησμόνητη" Συνέντευξη Τύπου για το Αφορολόγητο παρόντες στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ ήσαν μονάχα τα μέλη του ΔΣ της και οι τότε διαχειριστές της ιστοσελίδας της; Ούτε έναν δημοσιογράφο δεν μπορέσατε να πείσετε να ασχοληθεί μαζί σας! !eek [/b]

[u]Ο κ. [b]Κλειώσης[/b], όμως, με τις [i]"μεμονωμένες πρωτοβουλίες 4-5 φίλων"[/i] του[/u], όπως με "ευστροφία" τήν αποκάλεσε ο κ. Μαντζούτσος, [u]επέτυχε να ασχοληθούν μαζί του τα ΜΜΕ (Καθημερινή, ΣΚΑΙ) και μάλιστα, επειδή συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την [i]"μεμμονωμένη πρωτοβουλία"[/i] που θυμίζει [i]"δράσεις προσώπων όπως είναι ο Βασίλης Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων) ή ο Δημοσθένης Βεργής (Έλληνες Οικολόγοι)"[/u], όπως πάλι με "ευστροφία"[/i] τήν εμμέσως αποκάλεσε ο κ. Μαντζούτσος, [u]έχει εξελιχθεί σε αίτημα δεκάδων συναδέλφων που υπογράφουν μαζικά το αίτημα για εφαρμογή της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης[/u]; !blink

[b]Σοφία[/b], μακάρι να μπορούσα να σού εκφράσω πόσο πολύ σε καταλαβαίνω. Επειδή μιλώ καθημερινά με συναδέλφους μαθαίνω ότι [b]υπάρχουν συνάδελφοι που πραγματικά εργάζονται σε καθεστώς τυραννίας[/b]: [u]εξευτελιστικές αμοιβές (πρωτοστατούσης της επαρχίας και της Θεσσαλονίκης, όπου οι συνάδελφοι εργάζονται τζάμπα! !yikes ), παρακολούθηση συναδέλφων με κάμερες που έχουν εγκατασταθεί εντός του δικηγορικού γραφείου, κλείδωμα ασκουμένης επί 8ωρο σε γραφείο από τον δικηγόρο παρ' ω η άσκηση (ναι! τήν κλείδωνε μέσα το πρωί και τήν ξεκλείδωνε το μεσημέρι! !yikes ), δικηγόροι που δεν σού επιτρέπουν να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα για να "τραφείς" σαν άνθρωπος, ψυχασθενείς δικηγόροι που εκτοξεύουν πληκτρολόγια και εκτυπωτές από τα νεύρα τους μέσα στο γραφείο, δικηγόροι που συμπεριφέρονται σαν αυτοκράτορες στην αυλή των Βερσαλλιών, δικηγόροι που "ξεχνούν" να πληρώσουν τον ασκούμενο ή τον νέο συνάδελφο και πολλά άλλα[/u], με τα οποία θα μπορούσα να γεμίσω πολλές σελίδες.

Από την [b]ΕΑΝΔΑ [/b]δεν περιμένω πλέον τίποτε... Έχω δει πώς λειτουργεί τα τελευταία πέντε (5) χρόνια (ναι, δυστυχώς έχω πλέον πλήρη εποπτεία του πράγματος! !rolleyes ). Η μόνη σταθερή επιτυχία της είναι τα πάρτυ… Στον αντίποδα των πάρτυ, οι αποτυχίες κάνουν την επίσκεψή τους η μία μετά την άλλη, όπως η παραπάνω συνέντευξη τύπου για το αφορολόγητο, όπου δεν ήλθε κανείς από τον Τύπο (!), η εκδήλωση στην Βουλή για τον θεσμό της άσκησης, όπου η παρουσία των συναδέλφων ήταν ισχνή, ενώ δεν ήλθαν ούτε καν όλοι οι προγραμματισμένοι ομιλητές κτλ. !eek

Ο [b]κ. Σπηλιάκος[/b] είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους με γνήσιο συνδικαλιστικό πνεύμα, [b]Σοφία [/b]μου. Να είσαι επιεικής μαζί του. Τον παρακολουθώ και στην ωραιότατη διμηνιαία έκδοση γνώμης & πληροφόρησης [i]«199 ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» [/i]που πραγματικά θίγει ουσιώδη κακώς κείμενα του Συλλόγου μας. Δεν είναι τυχαίο ότι, αντί να σού απαντήσουν εδώ ο Πρόεδρος ή έστω ο Αντιπρόεδρος του [b]ΔΣ [/b]της [b]ΕΑΝΔΑ[/b], σού απαντά ο [b]κ. Σπηλιάκος[/b]… !rolleyes

[u]Το κακό είναι ότι στις φερόμενες εκλογές της [b]ΕΑΝΔΑ[/b][/u], που αντί να γίνουν με το μητρώο που θα έπρεπε να έχει η ίδια η [b]ΕΑΝΔΑ [/b]συγκροτούμενο από τις αιτήσεις μελών, γίνονται, όπως έχει ομολογηθεί σε τούτο τον διαδικτυακό τόπο, με το μητρώο του ΔΣΑ (!!!), [u]Πρόεδρος δεν εκλέγεται αυτός με τις περισσότερες ψήφους, αλλά με τις καλύτερες συμμαχίες…. [/u]
Ο νοών νοείτω…[/size] !ciggy

lamogio
Εικόνα: lamogio
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 12/07/2009

[quote1247412763=Θεόδωρος Ορέστης Σκαπινάκης]
Από την [b]ΕΑΝΔΑ [/b]δεν περιμένω πλέον τίποτε... Έχω δει πώς λειτουργεί τα τελευταία πέντε (5) χρόνια (ναι, δυστυχώς έχω πλέον πλήρη εποπτεία του πράγματος! !rolleyes ).
[/quote1247412763]

Καλά κάνεις και δε περιμένεις τίποτα.

Με αυτά που κάνεις τώρα απέδειξες ότι ποτέ δε νοιάστηκες ούτε για την ΕΑΝΔΑ ούτε για κανέναν άλλο πλην του εαυτού σου.

5 χρόνια που λες ότι είχες δει και καλά πως λειτουργεί η ΕΑΝΔΑ γιατί δεν έλεγες τίποτα απολύτως;

Η αλήθεια όμως είναι άλλη.

Όλοι γνωρίζουν ότι ένα πράγμα μόνο περίμενες και χτυπιόσουν τόσο καιρό: να σε κάνουν διαχειριστή εδώ για να έχεις προσωπική προβολή μήπως και κάποτε καταφέρεις να γίνεις κι εσύ ένας από αυτούς που τώρα καταριέσαι.

Αν σου έδιναν τη θέση που ήθελες η ΕΑΝΔΑ θα ήταν κακή και ανυπόστατη;

Όχι βέβαια!

Τότε η ΕΑΝΔΑ θα ήταν ένας επίγειος παράδεισος και όλα θα συνέχιζαν να είναι όμορφα, ηθικά, αγγελικά πλασμένα.

Μας ζάλισες πέρσι να ψηφίσουμε αυτούς που ήθελες γιατί πίστευες ότι δε θα έκαναν το καλύτερο για το σύλλογο αλλά θα έδιναν σ' εσένα αυτό που ήθελες.

Όταν αυτό δεν έγινε τότε ξαφνικά ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ο επίγειος παράδεισος έγινε η απόλυτη κόλαση από την οποία λες ότι δεν περιμένεις απολύτως τίποτα.

Αλλά αν η ΕΑΝΔΑ είναι τόσο κακή γιατί εσύ συνεχίζεις να περιφέρεσαι εδώ μέσα διαφημίζοντας τον εαυτό σου με τη φωτογραφία σου και τις σελίδες σου με την υπογραφή σου;

Γιατί εσύ ο τίμιος, ο σπουδαίος καταδέχεσαι να γράφεις στο φόρουμ ενός κακού και ανυπόστατου συλλόγου;

Βγες λίγο απ' το μικρόκοσμο των λιγοστών φίλων σου και ρίξε μια ματιά γύρω σου να δεις τι λένε όλοι οι άλλοι για σένα και γι' αυτά που κάνεις.

Είμαι συνέχεια στο γραφείο απ' το πρωί ως το βράδυ και δεν έχω καθόλου χρόνο να ασχολούμαι με το ίντερνετ αλλά έπρεπε να μπω και να πω κάποια πράγματα (αφού δεν τα έχει πει κανείς άλλος ως τώρα) γιατί μπορεί να υπάρχουν συνάδελφοι που διαβάζουν αυτά που γράφονται χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί γίνονται όλα αυτά.

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=13][b]lamogio, "άριστη" προσωπική επίθεση και φυσικά "άριστος" αποπροσανατολισμός της συζήτησης! Παίρνεις μια φριτέζα δώρο από τον Κωτσόβολο και φυσικά ένα παράσημο από το ΔΣ της ΕΑΝΔΑ για διακεκριμένη υπηρεσία! Θα σού απονεμηθεί εν ευθέτω χρόνω, φαντάζομαι... !rolleyes

Έκανες μια εγγραφή επί τούτου για να μάς πεις το γνωστό παραμυθάκι που κυκλοφορούν οι δικοί σου "λιγοστοί φίλοι"... !lol

Πες μας ποιος είσαι πρώτα μήπως και πάρουν λίγη αξία τα λόγια σου, "συνάδελφε"!

Ένας δικηγόρος δεν πρέπει να φοβάται έτσι! !ciggy [/b][/size]

sofi26
Εικόνα: sofi26
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/10/2008

ειναι τραγικος ο τροπος με τον οποιο αντιμετωπιζονται οι συναδελφοι που τολμουν να φερουν κατα της ΕΑΝΔΑ αυτου του πανισχυρου και πανω απο ολα δημοκρατικου "σωματειου".....δεν θα επρεπε θεοδωρε να απαντας σε προσωπα που εχουν ως ψευδωνυμο "λαμογιο".....

γιατι δεν ερχεστε ολοι σε μια ανοιχτη συζητηση??περιμενω μια τετοια προσκληση απο το ΔΣ της ΕΑΝΔΑ....να δουμε τι μπορει να γινει τι δεν γινεται και πανω απο ολα γιατι αυτη η καρεκλοθηρια....

οταν εγω μιλησα για συμμετοχη σε μικρες ομαδες προφανως και ηθελα να αποφυγουμε αυτο το αδυσωπητο κυνηγι της "εξουσιας"

ειναι απιστευτο ποσο μου θυμιζετε αυτους που βγαινουν στα παραθυρα της τηλεορασης και αντι να ασχολουνται με το προβληματα του τοπου αλληλοκατηγορουνται για το ποιος θα κυβερνησει καλυτερα ποιος θα γινει υπουργος ποιος θα "φανει"δικαιοτερος....

αυτα που η γενια μας καταδικασε με αποχη στις εκλογες ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ συνεχιζετε εδω μεσα λες και πιστη αντιγραφη να ειστε...

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ???ΕΤΣΙ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ??ΤΙ ΧΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ??

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ....ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ??

ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΜΕ ΜΙΚΡΑ...ΒΑΖΑΜΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΙΖΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΕΥΓΕΣ....ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΓΥΡΝΑΤΕ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ..ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!:!!

alexiost
Εικόνα: alexiost
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/12/2007

Επιτελους βρεθηκε ο καταλυτης για μια σοβαρη συζητηση για τα πραγματικα προβληματα μας. Η οποια συζητηση εφτασε τις 4 σελιδες! Απο μια νεα συναδελφο που ξεχειλισε απο τον παραλογισμο που επικρατει. Οσα δηλαδη προσπαθουμε να πουμε εγω και κανα δυο αλλοι εδω. Δηλαδη τι αλλο χρειαζεται για να καταλαβουν καποιοι "εκλεγμενοι" οτι κατι σαπιο υπαρχει στο βασιλειο της Δανιμαρκιας.... Δεν θα επαναλαβω οσα ειπωθηκαν απο τους συναδελφους, για την συμμετοχη, για την προβολη κλπ. Επισημαινω μονο ότι το "γκρουπουσκουλο" των 4-5 ατομων, συγκεκριμενα η προσπαθεια του Χρηστου Κλειωση, εγινε ορμητικος ποταμος και προβαλεται απο ολα τα μεσα. Αλλα βεβαια η ΕΑΝΔΑ δεν εχει δημοσια εξουσια επιβολης αποφασεων... κατα τα αλλα ομως ειναι "θεσμικος φορεας" και κοβει κεφαλια!!! Και μετα μας ενοχλει που υπαρχουν κινησεις αντιδρασης απο συναδελφους. Μα με τετοιες συμπεριφορες λογικο δεν ειναι!
Πλακωσαν και τα λαμογια να μας απειλησουν... μα τοσο πολυ εχετε τρομαξει αγαπητοι απο το αδυναμο "γκρουπουσκουλο" των 4-5 ατομων..!? ή κατι αλλο συμβαινει? Και γιατι γινεται ανεκτο τετοιο ανυποστατο υβρεολογιο απο εναν που δεν τολμα ουτε το ονομα του να βαλει? Κανεις δεν απαντα στην ουσια των οσων λεγονται αλλα αναζητουνται προθεσεις σε ομιχλωδη σεναρια. Αλλα πλησιαζει ο καιρος των πραγματικων πρωτοβουλιων, των πραγματικων διεκδικησεων και των ουσιαστικων αποτελεσματων.

P.S. : το παρον φορουμ δεν υπαρχει για να γραφουν μονο τα εκαστοτε εκλεγμενα μελη του Δ.Σ. της ΕΑΝΔΑ αλλα για ολους εμας τους νεους δικηγορους. Σεβαστη η αποψη του καθε ενα που τοποθετειται και βαζει φαρδια πλατια την υπογραφη του την οποια τιμα με το παραπανω, αλλοιμονο σε οποιον συκοφαντει και στρουθοκαμιλιζει.

tsstetson
Εικόνα: tsstetson
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2009

Συγνώμη που επεμβαίνω αλλά οι αλληλοκατηγορίες και οι λεκτικές υπερβολές δεν νομίζω ότι έχουν θέση. Επί του παρόντος πραγματικά δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ούτε οι "καλοί", ούτε οι "κακοί". Η παρούσα ιστοσελίδα μας αφορά όλους- ας την προστατεύσουμε όλοι λοιπόν.

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Σπήλιο, αν και διαφωνούμε σε πολλά, τουλάχιστον σου αναγνωρίζω ότι έχεις το κουράγιο να αντέξεις κριτική και να διαλλεχθείς. Να ξέρεις ότι η κριτική μου στην ΕΑΝΔΑ και σε όσους θέλουν να την ενσαρκώσουν θα ήταν πιο ήπια έως ανύπαρκτη αν έβλεπα περισσότερο κόσμο από το Δ.Σ. να διαλλέγεται με τους προβληματισμένους πολίτες όπως η Σοφία. ΕπίσηςΑν άκουγα μια σοβαρή πρόταση (=τεκμηριωμένη και αποτελεσματική) δεν θα είχα κανένα κόμπλεξ και να την επικροτήσω και να την υποστηρίξω, ακόμη και αν έβγαινε από το (αμφίβολης νομικής υπόστασης) Δ.Σ. της ΕΑΝΔΑ.

Και πάλι όμως δεν παύω να πιστεύω ότι τα παραπάνω ερωτήματα που έθεσα δεν μπορούν να απαντηθούν ανώδυνα.

Όσον αφορά τις ομαδούλες κ.λ.π., αν δεις την δημοσιογραφία των τελευταίων δεκαετιών, ομαδούλες έστειλαν στο Στρασβούργο τις αυθαιρεσίες διαφόρων φορέων της Ελληνικής διοίκησης, όχι θεσμικοί παράγοντες. (Με την επιφυλαξή μου ότι η ΕΑΝΔΑ δεν είναι Θεσμός αλλά αποκύημα της δύναμης της αδράνειας)
Οι ιδέες δεν χρειάζονται καπέλα, θεσμικά ή κομματικα, για να ευοδωθούν, αλλά τόλμη.

Δεν θέλουν πεφωτισμένους ποιμένες αλλά επίμονους κηπουρους.

ΥΓ: Τι είναι χειρότερο; Να σε πουν Λεβέντη ή Λαμόγιο;

tsstetson
Εικόνα: tsstetson
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2009

Χρήστο επί της ουσίας δεν διαφωνώ με το σχόλιο "...Οι ιδέες δεν χρειάζονται καπέλα, θεσμικά ή κομματικα, για να ευοδωθούν, αλλά τόλμη. Δεν θέλουν πεφωτισμένους ποιμένες αλλά επίμονους κηπουρους..." Είμαι κι εγώ μέλος "εξωθεσμικών" ομάδων και Μ.Κ.Ο. που τρέχουμε πράγματα μόνοι μας και ξέρω πως είναι...

Οι παρατηρήσεις μου αφορούν ειδικά τα του οίκου μας και εδράζονται στις γνωστές, τα τελευταία χρόνια, δυσλειτουργίες του Δ.Σ.Α. που η (ανα)κίνηση του όποιου σοβαρού ζητήματος με "χαμένους" και "κερδισμένους" απαιτεί τεράστια πίεση μεθερμηνευόμενη αποκλειστικά σε (μελλοντικές εκλογικές) απώλειες, ήτοι αν δεν δείξουμε ότι είμαστε πολλοί και ΜΑΖΙ δεν "βγάζουμε άκρη".

Προφανώς, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι-όμως, είναι έτσι. Και, χωρίς να αποδέχομαι τους όρους επί της αρχής, γνωρίζω ότι, μέχρι να μεταβληθούν, αν θέλουμε να κάνουμε κάτι πρέπει να τους αποδεχτούμε.

Οπότε, σταθερά πιστεύω ότι μόνο μεγάλοι αριθμοί μπορούν να προσβάλουν κεκτημένα δεκαετιών στο Δ.Σ.Α. (ήδη τη "διακριτική ευχέρεια" των "δικηγόρων-αφεντικών" σε ζητήματα μισθών, απασχόλησης κτλ.). Κι αυτό γιατί θεωρώ πως όλοι, κάπου βαθιά, αναγνωρίζουν το δίκαιο τέτοιων αιτημάτων-οπότε δεν χρειάζεται να "ανοίξεις τα μάτια" κανενός. Χρειάζεται, όμως, απο την άλλη να "πάρεις κάποιους απ' το χέρι"-θέλουν δεν θέλουν- και να τους αναγκάσεις να κάνουν αυτό που ζητάς.

Κατ' αυτό, είμαι κατά της πολυδιάσπασης του συγκεκριμένου σώματος-πέραν απο θεωρητικούς λόγους που είναι άσχετοι με το παρόν.

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Σπήλιο σε τι θέλετε να είμαστε μαζί;

Σε τι συνίσταται η πρόσκληση;

Πλην των πάρτι δεν έχω δει κάποια άλλη σόβαρη πρόσκληση εκ μέρους της (αμφισβητίσιμης νομιμότητας) ΕΑΝΔΑ προς τους νέους δικηγόρους για να συμμετέχουν στον καθορισμό πολιτικών αποφάσεων (=περιφρόνηση προς τους μη πολιτευόμενους πολίτες). Οι προσκλήσεις για το αφορολόγητο ήταν μια εύκολη και χωρίς κανένα πολιτικό κόστος (δηλ χωρίς σύγκρουση) λύση. Ολη η κοινωνία είχε ήδη ταρακουνηθει, και η πίεση της ΕΑΝΔΑ δεν νομίζω ότι ήταν αισθητή από το Υπουργείο Οικονομικών. Οσον αφορά την εκδήλωση για την Άσκηση, που καταλήξατε; τι δεσμεύσεις αποσπάσατε; τι πρακτικά κρατήσατε;

Προτάσεις στις οποίες μας θέλετε μαζί έχετε;

Θα είναι τιμή για εσένα, να ξεχωρίσεις τη στάση σου να αποδεχτείς το χρόνιο απόλυτο κενό της πολιτικής της ομαδας του Δ.Σ. της ΕΑΝΔΑ. Θα ήταν μια ομολογία που θα σε λύτρωνε από το βάρος της απολογίας για σφάλματα άλλων και ένα βάπτισμα στο κωλυμπύθρα της λογικής του απλού (= μη πολιτευόμενου) πολίτη.

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά μόνο οι ηλίθιοι (πνευματική αδυναμία) και οι πολιτικοί (σκοπιμότητα) επιμένουν να τα δικαιολογούν.

Τελευταία Νέα

Έντεχνος Λόγος
21:53
27/11/14
Ελένη Παλληκάρη   ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΑΙΔΙΣΑ   Θα επιστρέψω, με την ίδια...
Ανακοινώσεις Δ.Σ.Α.
19:53
26/11/14
  ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΔΣΑ Το Δ.Σ. του ΔΣΑ αποφάσισε στη...
Ανακοινώσεις Δ.Σ.Α.
21:07
25/11/14
   Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η           Ο Δικηγορικός Σύλλογος...
Εκδηλώσεις - Συνέδρια
17:14
25/11/14
Σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της “ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ...
Ανακοινώσεις Ε.Α.Ν.Δ.Α.
17:07
25/11/14
 Το Προεδρείο της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών , αποτελούμενο από την ...
Έντεχνος Λόγος
16:49
25/11/14
  Ν. ΑΣΑΝΣΕΡΙΤΗΣ Η ΣΥΜΒΑΣΗ Μια φορά κι έναν καιρό, στην τηλεόραση, ένας σπουδαίος ποινικολόγος...
Εκδηλώσεις - Συνέδρια
16:48
25/11/14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens) με ιδιαίτερη χαρά προσκαλεί το κοινό στο Νομικό...
Εκδηλώσεις - Συνέδρια
16:41
25/11/14
Η Ελληνική Ένωση Εγκληματολογικών Επιστημών, ανακοινώνει τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα "...

Ανακοινώσεις Ε.Α.Ν.Δ.Α.

15:14
20/11/14
ΠΡΟΣ Αθήνα, 20.11.2014   Τη Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής Αθηνών Τη Γραμματέα της Νομικής...

Εκδηλώσεις - Συνέδρια

17:14
25/11/14
Σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της “ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ...