Η Βασηλική περιουσία πρέπει να δοθεί στον βασηλιά

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
tdf
Εικόνα: tdf
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/12/2006

Ακούω όλες αυτές τις μέρες την ίδια ιστορία του ότι χάνουμε την εθνική κληρονομιά και άλλα κουραφέξαλα . Συγγνώμη κύριοι από που και ως που είναι πράγματα του λαού η βασηλική περιουσία ;. Ήθελα να ήξερα σε πιον γίνονταν τα δώρα ;, στον λαό ή στον βασιλιά ;. Άκουσα να λένε δε με στόμφο πως δεν ήταν δώρα για την γιορτή του αλλά δώρα που έφερναν στο Ελληνικό λαό και γι'αυτό του ανίκουν . Ξανά συγγνώμη κύριοι δεν κατάλαβα δηλαδή όταν έρχεται κάπιος ξένος πρέσβης στην χόρα και κάνει δώρα στο εκκάστοτε προθυπουργό ή πρόεδρο ή βασηλιά για να κάνει καλή εντύπωση σ' αυτό τα κάνει τα δώρα στον λαό ; , αν ναι πως το αιτιολογείται ; , με τις αυταπάτες του μαρξ ότι το κράτος είναι ο λαός ; ΕΛΕΟΣ . Αυτή η γηφτιά να μην υπήρχε στην πολιτική και δημοσιογραφική μας σκηνή και θα είταν όλα σωστά και καλά , γιατί φίλες και φίλοι μου εδώ δεν πρόκειται για εθνικό συμφέρον αλλά για λεφτά τα οποία θέλει το κράτος ( υπό οποιαδήποτε κυβέρνιση ) να πάρει . Αυτά θέλει και αυτά το νοιάζουν , όχι το "ΕΘΝΙΚΌ " του ενδιαφέρον . Αλλιώς θα είχε μερημνήσει τόσα χρόνια να αξιοποιήσει αυτή την περιουσία και όχι να την κρατάει μάλλον για να βρει καλό αγοραστή .

tdf
Εικόνα: tdf
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/12/2006

Αφήστε που στο κάτω κάτω ποτέ δεν ένιοθε ο Ελληνικός λαός πως ο βασιλιάς είναι ένα με αυτόν . Μην ξεχνάμε πόσε επαναστάσει έγηναν και πόσες φορέ υπήρξε φανερή η βούλιση να υπάρξει δημοκρατία σε όλα αυτά τα χρόνια .

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Αυτό, ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο θεσμός της βασιλείας αποτέλεσε για την Ελλάδα ιστορική πραγματικότητα για περισσότερο από έναν αιώνα. Ως εκ τούτου, τα αντικείμενα τα οποία οι βασιλείς είχαν στην κατοχή τους όχι ως στοιχεία της ιδιωτικής τους ζωής αλλά με της ιδιότητά τους ως ανώτατοι άρχοντες του ελληνικού κράτους αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

tdf
Εικόνα: tdf
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/12/2006

Δηλαδή την μουσταρδιέρα την απέκτησε ο Παύλος με την ιδιότητα του ως ανότατος άρχων του τόπου μας ; . Το ίδιο πράγμα έγηνε και με το βατραχάκι ;. Εντάξη να καταλάβω πως τα δώρα που έγηναν στον βασιλιά λόγω της σέσης του και της δηπλωματικής του ιδιότητα; ( ως αρχηγού στην θεωρία πάντα του κράτους ) να μείνουν στο κράτος . Αλλά αυτά που έγηναν στον βασιλιά χάρην αβροφροσύνης ; και αυτά να παραμείνουν στο κράτος ;. Στο κάτω κάτω δεν κατάλαβα πως συνετέλεσε κάτι σηματντικό ο βασιλιάς στο κράτος την ώρα που ο Ελληνικός λαός δεν τον ένιοθε δικό του . ( μην ξεχνάμε τις δυο μεγάλες να μην πω τρεις επαναστάσεις που έδιοξαν τον βασιλιά και μην ξεχνάμε και την αντίδραση της κυβέρνισης Καραμανλή το 74 που με την αποκατάσταση της Δημοκρατίας έδιοξε τον βασιλιά ) .

Χρήστος Κλειώσης
Εικόνα: Χρήστος Κλειώσης
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/11/2006

Ο βασιλιάς πήρε ότι πήρε πριν απο χρόνια, και ενώ έχει ένα ευρωπαικό δικαστηριο που τον δικάιωσε (εκτος επροκειτο για φιλοβασιλική προπαγάνδα) ξεσπάμε πάνω του και του φορτωνουμε ενα σωρο στραβα, που με κανέναν όμως τρόπο δεν βλάπτουν την καθημερινότητα μας.
Αντιθέτως οι δημοκράτικής νομιμοφροσύνης μεγαλοεργολάβοι , που παίρνουν ότι πέρνουν απο τον άμεσα και έμμεσα φορολογουμενο πολιτη , και δεν θα δωσουν ποτε λογο σε κανένα, και πολλάπλασιαζουν τις περιουσιες τους με τα γνωστα λογιστικά τεχνασματα των υπερτιμολογήσεων, [b]ποτε θα μας ενοχλήσουν[/b]?

Το να μιλάμε για την "πληγή" της βασιλικής περιουσίας , την στιγμή που κανεις έλληνας πολιτης δεν γνωρίζει τι θα γινουν τα χρήματα του φορου που πληρωνει στο ελληνικο κράτος, τη στιγμή που ξέρει ότι οι διαχειριστες του δημοσιου χρήματος , ως σοφοι τεχνοκρατες, δεν θα του δωσουν λογαριασμο, μου θυμιζει το τρελο του χωριου , που μολις φαει τις φαπες του παει και βαρά το σκιάχτρο για να ξεθυμάνει (ενω όσοι του έχουν ρίξει τις φάπες κρατάνε την κοιλιά άπό τα γέλια μαζί του.)

Άλλωστε , δημοκρατια ειναι δυο πράγματα στον πυρήνα της: κριτική και προταση λυσεων στα προβλήματα άπο όλους τους πολίτες (ισηγορια των αρχαίων αθηναιων κατα τον Ηρόδοτο) και όχι κυνήγι μαγισσων (ενδεχομένως και φαντασματων).

Δυστυχως όμως απο την εποχη του βενιζελου και μετα, δημοκρατης θεωρειται ο αντιβασιλικός.... ο δεξιοφάγος ... (φυσικά αύτό δεν σημαίνει ότι και ή δεξια δεν εχει κανει σοβαροτατα αντίστοιχα σφάλματα, οριζοντας πχ ως πατριωτη τον αντικομουνιστή, ...)

Πιστεύω ότι η συζήτηση αυτη μονο πάθη μπορει να αναμοχλεύσει και για αυτο
ας κοιταμε το παρον και το μελλον, αφήνοντας το παρελθον στους Ιστορικούς.

Τι οφελει το θέμα για την περιουσία του βασιλιά?

Ζούμε στο 2007 και έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα του 2007.

tdf
Εικόνα: tdf
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 04/12/2006

Έχεις δίκιο το ξέρω . Απλώς αγανάκτησα με τον φαρησαϊσμό των Μ.Μ.Ε όσον αφορά το θέμα αυτό . Όπως θα δείς το άρθρο υπάρχει εδώ και κάτι μήνες .