Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΜΟΥ

57 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

Μετά από πολύμηνο ψάξιμο, συνεντεύξεις κτλ, κατέληξα να δεχθώ να εργαστώ ως ασκουμένη, ενώ είμαι δικηγόρος με ωραριο 9-4 και αμοιβή 400 ευρω. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι και μόνο που σκέφτομαι το ποσό αυτό, αλλά η ανάγκη μου για εργασία είναι τεράστια....Τί λέτε, φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη που δέχθηκε να εργαστεί με τέτοιες συνθήκες εκδούλευσης, έτσι όπως μας κατάντησαν οι σύλλογοι και οι μεγαλοδικηγόροι.......

giorgos7684
Εικόνα: giorgos7684
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/09/2013

Ποσα χρονια προυπηρεσια εχεις?

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 έχω 10 + 1,5 χρόνο άσκηση

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

Συνάδελφε, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι μου δίνει την εντύπωση ότι είσαι ώριμη κ συνειδητοποιημένη. Επομένως, δε μπορώ να σου πω κουβέντα. Τι να σου πω; "Μην πας, εμείς οι ίδιοι ξεφτιλίζουμε τη θέση μας" κλπ; Θα δικαιούμουν να το πω εάν είχα να σου αντιπροτείνω κάτι καλύτερο. Αφού λες ότι έψαξες, πάω πάσο. Καλή δύναμη κ εύχομαι σύντομα να σου παρουσιαστεί η εναλλακτική.

ΥΓ : να μη ντρέπεσαι, ο εργοδότης σου πρέπει να ντρέπεται. Γιατί πέραν της "κρίσης", υπάρχει η ανθρωπιά. Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι ότι χάνουμε λεφτά, αλλά ότι χάνουμε την ανθρωπιά μας. 

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

Θα έπρεπε να μπορούμε  να κάνουμε αναφορά στον σύλλογο και να διώκεται ο κάθε δικηγόρος που μας αμοίβει τόσο  χάλια και  ίσως τότε θα άλλαζαν πολλά. Όμως κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει και  έτσι όσο και να φωνάξουμε εμείς, κανένας πρόεδρος δεν θα μας ακούσει. Ο ένας καλύπτει τον άλλο.

Φυσικά και αν κανείς μας δεν δεχόταν τέτοιες αμοιβές, και δεν πάταγε το πόδι του στα γραφεία, τότε θα αναγκάζονταν και αυτοί να αυξήσουν τις αποδοχές μας. 

Με δύο μωρά στο σπίτι, και τις ανάγκες μας διαρκώς να αυξάνονται, πόσο άλλο να περίμενα να βρώ κάτι καλύτερο ???

 

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Kαλησπέρα agapi,αν σου πώ ότι εμένα μου έχουν πεί και 300 Ευρώ ,380 ως νέα δικηγόρο?.Και μάλιστα κάποιοι σου ζητάνε και δέσμευση 1-2 χρόνων διότι δεν θέλουν να μπούν στη διαδικασία λέει να ξαναψάχνουν....Έχω στείλει και εγώ  κάποια βιογραφικά σε ασκουμένους αλλά μόνο  ένα γραφείο με κάλεσε και έδινε και αυτό 400 Ευρώ.Το πρώτο που με ρωτήσανε ήταν αν είμαι εντάξει με την αμοιβή αυτή(ούσα δικηγόρος με άδεια).Δεν με πήραν εν τέλει.Θεωρώ ότι δύσκολα ένας δικηγόρος με άδεια θα προσληφθεί σε ένα γραφείο ως ασκούμενος,καθώς το γραφείο θα περιμένει ότι κάποια στιγμή και θα του φύγει και δεν θα είναι διατεθειμένος τόσο να τρέχει πέρα δόθε μέχρι το μεσημέρι για τα εξωτερικά(το τελευταίο μου το έχουν αναφέρει κιόλας).Μπορεί κάλλιστα να βρεί έναν 23-25άρη να του κάνει αυτές τις δουλειές,ίσως κιόλας να περιμένει ο  λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία δικηγόρος να έχει και κάποιες παραπάνω διεκδικήσεις,οπότε θεωρώ ότι δε θα τον επιλέξει.Εσένα στο γραφείο που βρήκες πώς το αντιμετώπισαν το θέμα?Το ΄ότι βρήκες κάτι είναι καλό,βέβαια δεν είναι αυτο που θα ήθελες.Αν κάνεις επίσης και ουσιαστική δουλειά,δικόγραφα,έρευνα πέρα από τα εξωτερικά κάτι θα σου προσφέρει.Τώρα για αυτο που λέει ο yorgos περί προϋπηρεσίας δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο,γιατί αν το γραφείο ψάχνει ασκούμενο δε θα είναι διατεθειμένο να σου δώσει παραπάνω χρήματα.Το θέμα είναι τι θα μπορούσαμε ρε παιδιά να κάνουμε συλλογικά για να μη δεχόμαστε τέτοιες αμοιβές και να αναγκαστούν τα γραφεία να μας απασχολούν με καλύτερους μισθούς.Οπως δηλαδή αυτοί δίνουν όλοι εως ένα συγκεκριμένο ποσό έτσι και εμείς να μη δεχόμαστε κάτω από ένα ορισμένο,χρειάζεται συλλογική κινητοποίηση πάντως,μεμονωμένα δε γίνεται τίποτα.Το θέμα είχε ξανατεθέι και πέρισυ.Πάτα στις αναζητήσεις ''αδιαφορία για την ανεργία των νέων συναδέλφων'' και θα πάρεις μια εικόνα για το τι γίνεται.

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

Κάπου είχα ακούσει ότι θεσπίστηκε ένα πλαφόν αμοιβής μας από τον ΔΣΑ. Αυτή η απόφαση  τι απέγινε ? εφαρμόστηκε  ποτέ ?

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Συνάδελφε,εγώ θα το θέσω πολύ ωμά.Οκ 400 που δεν είναι καθόλου οκ αλλά λέμε.Δες το συνολικά.Κάνε συζήτηση για το αν θα μπορείς να χρησιμοποιείς το γραφείο για να δέχεσαι κανένα δικό σου πελατη.Ξέρω ότι θα σκεφτείς ότι αν ειχα δικούς μου πελάτες,τι το ήθελα το γραφείο.Εγώ είχα βάλει παλιά θέμα και έλεγα ότι θέλω να ανοίξω δικό μου γραφείο γιατί δεν άντεχα άλλο και πολλοί συνάδελφοι μου έδωσαν κουράγιο.Ομως,στο γραφείο που είμαι τώρα μπορώ να δέχομαι τους λιγοστούς δικούς μου πελάτες οι οποίοι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ για τα χρήματα που σου δίνουν και για την ικανοποίηση που παίρνεις όταν κάνεις κάτι δικό σου.Όταν πηγαίνεις να καταθέτεις κράτα και καμιά ουρίτσα για να την εχεις αργότερα για τις εισφορές σου.Βγάλε κάρτες και δίνε τες ακομα και για μια μετάφραση πτυχίου να σου έρθουν δεν σε χαλάει.Η γράφουσα παίρνω 600 το μήνα αλλα μου καλύπτουν μεγάλο μέρος των ταμείων και έχω την ευχέρεια να ασχοληθώ με δικές μου υποθέσεις οι οποίες φυσικά θέλουν κυνήγι και έχω να λάβω απο αυτές χρηματα από τον Ιούνιο αλλά ειναι μια μαγιά.

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Για να δέχομαι εκεί πελάτες, χλωμό το κόβω....και έπειτα που να βρώ πελάτες ? από το κακό στο χειρότερο η δουλειά....αν επιτρέπεται, τί ωράριο δουλέυεις και παίρνεις 600 ευρώ (που τα θεωρώ πολυ καλα, αφού σου καλύπτουν και μέρος των ασφαλειών) ? είσαι πολύ τυχερή !!

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Είχε βγεί απόφαση του συλλόγου προ ετών 5 περίπου νομίζω ,που όριζε 850 για Παρά πρωτοδίκαις,1200 Παρ Εφέταις και  παραπάνω για παρ Αρείω.Το μέγιστο που μου έχουν πεί σε συνέντευξη είναι 800-900 ευρώ,ναι έχουν βάλει πλαφόν.Εγώ νόμιζα ότι είσαι νέα δικηγόρος,τώρα που λές ότι είσαι 10ετίας και σε πήραν ως ασκούμενη μου πέσαν τα μαλλιά!Πρέπει οι καταγγελίες να είναι μαζικές στο σύλλογο,να έρχονται με το τσουβάλι αφ ενος και να βρούμε ένα τρόπο να βάλουμε όλοι εμείς πλαφόν αφ΄ετέρου.Μερικοί λένε ''δεν έχουμε λεφτά ,δεν πληρώνουν οι πελάτες'',λές και αν δεν τους πληρώνανε  οι πελάτες δεν θα είχαν  κλείσει τα γραφεία τους.Στο γραφείο αυτό τι ακριβώς κάνεις?

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 Σήμερα ξημέρωσε μια μέρα ....λαμπρή ! τί να σας λέω ! μου ανακοίνωσαν οτι δεν θα συνεργαστούμε γιατί εχω 2 παιδιά και θα τους δημιουργώ προβλήματα, θα θέλω να λείπω από το γραφείο κτλ.....απελπίστηκα ρε παιδιά !! έλεος..ούτε οικογένεια να μην κάνουμε δηλαδή ??

chr_law
Εικόνα: chr_law
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/08/2013

 Συνάδελφε, αχ σε καταλαβαίνω. Πραγματικά χαίρομαι που συζητιέται αυτό το θέμα στο φορουμ μπας και τα δει και κανένας από αυτούς που δίνουν τα 300 και καταλαβεί τι γίνεται. Εγώ έψαχνα γραφείο 5 μήνες. Μου ζήτησαν να πάω ακόμα και τσάμπα, με αμοιβή (!!!) να δέχομαι τους δικούς μου πελάτες και να είμαι ανεξάρτητη, χωρίς μισθό!!! Άλλος 250 ευρώ έδινε. Και από εισφορές δεκάρα τσακιστή! Αυτό το θέμα δεν αναφέρεται καν! Και τώρα άντε πάνε ζήσε μόνος σου και να συντηρείς σπίτι, γυναίκα, παιδί... ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. 

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Καλημέρα,συνάδελφοι!Οι εργοδότες δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσουν το τι λέμε μεταξύ μας γιατί πολύ απλά δεν τους καίγεται καρφί για μας.Agapi λυπάμαι πολύ γιατί όπως λες έχεις μεγάλη ανάγκη τη δουλειά και ποιος δεν την έχει εδώ που τα λέμε.Θα σκέφτηκε το αφεντικό κάτσε να πάρω καμιά ασκούμενη.Αυτή με μικρά παιδιά θα της αρρωσταίνουν,θα έχουν σχολεία κλπ.Εγώ όπως σου είπα δουλεύω με 600 ευρώ και το ωράριο είναι μέχρι τις 5 περίπου.Έχω φύγει και 10 το βράδυ αλλά αυτό είναι η εξαίρεση.

Πρακτικά τώρα,πώς το σκέφτομαι εγώ αν έπαιρνα πόδι από εδώ;Θα κυνηγούσα περισσότερο τα δικά μου.Δηλαδή βγάλε κάρτες και δίνε τες σε γνωστούς,φίλους.Εγώ είχα δώσει και στο φούρναρη της γειτονιάς που με ξέρει από 8 χρονών και πλέον με βλέπει τον χαρτοφύλακα και μετά από έναν χρόνο από τότε που του έδωσα την κάρτα μου έφερε υπόθεση.

Επίσης,δεν θα κλαίγεσαι σε γνωστούς-φίλους για το πόσο χάλια είναι που δεν έχεις γραφείο.Όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει πελάτες.Εγώ έπαθα και έμαθα.Έλεγα σε φίλες μου(όχι δικηγόρους)πόσο χάλια ειναι η κατάσταση και μετά εκείνες διάλεξαν άλλο δικηγόρο που λεει είνα ειδικός στις μισθώσεις.Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι.

Άρχισε να λες σε γνωστούς/φίλους ότι εξειδικεύσαι σε υπερχρεωμένα και ας μην έχεις κάνει ούτε ένα.Πλέον μόνο αυτά κινούνται και όλοι(καλώς ή κακώς)θέλουν να υπαχθούν.Φυσικά για ό,τι χρειαστείς είμαστε εδώ και για να σου στείλουμε υπόδειγμα και πληροφορίες.Τέλος,να χαίρεσαι τα παιδάκια σου!Δεν θα μας πει κανένας πώς θα ζήσουμε.

 

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 Έχεις απόλυτο δίκιο...''Δεν θα μας πει κανένας πώς θα ζήσουμε'' !

Σήμερα έχω μια συνάντηση...για να δούμε...

Αυτο με το γραφείο που λές έχεις απόλυτο δίκιο. Οι άλλοι σε βλέπουν σαν παρακατιανό όταν δεν έχεις γραφείο. Θυμάμαι πέρυσι η κολλητή μου,  όταν της είπα ότι δήθεν δουλέυω με φίλη μου σε δικό μας γραφείο, με δικές μας υποθέσεις, γούρλωσε τα μάτια, λες και της είπα ότι κέρδισα την δίκη του αιώνα. Τελικά οι άλλοι πρέπει να σε βλέπουν ότι είσαι ΚΑΠΟΙΟΣ σε αυτή την δουλειά. Επίσης και αυτό με τις κάρτες, θα το εφαρμόσω. Διαφήμιση μέσω ίντερνετ μπορούμε να κάνουμε ή δεν επιτρέπεται ? δηλαδή μπορώ να φτιάξω μια ιστοσελίδα ώστε να προβάλλω τις υπηρεσίες μου ?

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Νομίζω ότι με τον Νέο Κώδικα Δικηγόρων επιτρέπεται αλλά εδώ και καιρό έχουν πάρα πολλοί δικηγόροι και δικηγορικές εταιρείες.Καλά έκανες και είπες έτσι στην κολλητή σου.Πολύ καλά έκανες!

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Ναι επιτρέπεται ρητά από τον Κώδικα να έχουμε προσωπική ιστοσελίδα και να διαφημιζόμαστε με κάποια όρια βέβαια(π.χ. απαγορεύεται να ανακοινώνουμε ποσοστά επιτυχίας σε υποθέσεις μας).Πάλι καλά.Επίσης καταργήθηκε το ασυμβίβαστο όσο αφορά στις τέχνες,λές και είμαστε όλοι επαγγελματίες καλλιτέχνες και μπορούμε να ασκούμε και τη δικηγορία ως πάρεργο όποτε έχουμε κέφι...Agapi να μας πείς εντυπώσεις από τη συνάντηση.Εγώ πάντως πήγα σε ένα δικηγόρο που έδινε 7 Ευρώ την ώρα συμπεριλαμβανομένου φόρου και Φπα,δηλαδή κάνα 4άρι ευρώ,για δουλειά 2-3 ώρες τη μέρα.........Φυσικά δε δέχτηκα,μιλάμε για τρελά ρεζιλίκια! 

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 Τί ξεφτίλα ρε παιδί μου ?? μα ωρες -- ώρες λέω θα βρίσω κανεναν από δαύτους και θα βρώ και τον μπελά μου στο τέλος !! άλλοτε πάλι εξοργίζομαι, λέω αύριο θα παω στον σύλλογο θα βρώ τον πρόεδρο, θα του ποώ ανθρωπέ μου πεινάμε, εσύ μπορείς να ζήσεις με 300-400 ευρώ τον μήνα και να δουλεύεις  10 ώρες ? άλλοτε λέω θα βγώ στα κανάλια, θα πω τί περνάμε......μετά πάλι κλείνομαι στο καβούκι μου και δεν κάνω τίποτα !

Πάει και το σημερινό.........ωράριο 9-7 με 300 ευρώ...

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

Φαίνεται το 300άρι είναι της μόδας!Έχουν αποθρασυνθεί τελείως και δεν υπολογίζουν τίποτα.Εγώ είμαι πολύ ανήσυχη και ψυχολογικά κουρασμένη.Α, και θυμωμένη φυσικά..Μια φορά μου είπανε ωράριο στάνταρ 12ωρο και μετά αν προκύπτει κάτι όσο πάει......Και θέλουν να έρθεις για να καθήσεις.Ποιός μπορεί να δουλεύτει τόσες ώρες πάνω από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα??Πάς για την εμπειρία και για να έχεις ένα εισόδημα(όσο είναι αυτό)και κάθεσαι μέχρι να κλατάρεις.Σκέφτομαι για δικό μου γραφείο αλλά αφ ενός η έλλειψη εμπειρίας και η μεγάλη δυσκολία για εύρεση πελατείας με προβληματίζουν.Πιστεύω ότι δύσκολα εμπιστεύτεται κάποιος ένα νέο δικηγόρο.Τσάμπα τόσος κόπος πτυχία,μεταπτυχιακά. 

emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

Συνάδελφοι, με αυτά που γράφετε τουλάχιστον νιώθω ότι δεν είμαι μόνη.

Έχω στείλει άπειρα βιογραφικά, προσεγμένα!, εδώ και 3 χρόνια περίπου, και δεν κατάφερα να βρω τ ι π ο τ α άξιο λόγου, της προκοπής! όλο ψευτοδουλίτσες, να γεμίζω το χρόνο μου, να ξεπατώνομαι αλλά ουσιαστικά ΜΗΔΕΝ.

Όλο φτήνια, και σπόντες ότι "δεν ξέρεις τη δουλειά, πρέπει να στρωθείς να τη μάθεις! Στο δικαστικό γιατί να πας? όλα τα βύσματα μπαίνουν. Μεταπτυχιακό γιατί να κάνεις? ο καλός δικηγόρος στην πράξη φαίνεται. Θες περισσότερα λεφτά? Μα εσύ τώρα μαθαίνεις, πρέπει να είσαι σαν το σφουγγάρι, να απορροφάς τη γνώση" και λοιπές αρλούμπες για να διαιωνίζουν την εκμεταλλευση τους.

Στην ερώτηση μου πώς θα τα βγάλω πέρα? εισφορές? σπίτι? ενοίκιο? η κλασική ατάκα.... οι γονείς σου δεν μπορούν να βοηθήσουν? ρε αι σιχτίρ.........................

Έφτασα να χρωστάω το Νομικών 2 χρόνια τώρα και επειδή συμπληρώνω αισίως 5ετία για να μη με βαρέσει ο νταμπλάς του διπλασιασμού των εισφορών την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια. Διαγράφομαι από το σύλλογο και χαίρομαι ειλικρινά που φεύγω από τη μιζέρια και το σκοταδισμό. Μπήκα στη νομική για κάτι καλύτερο και φεύγω από τη δικηγορία χρεωμένη κιόλας.

Προσπάθησα να στείλω βιογραφικό, έστω να πετύχω μια συνέντευξη σε τράπεζες, σε μεγάλες εταιρίες αλλά η βυσματοκρατία εκεί δίνει και παίρνει.

Ας κρατήσουν τη δικηγορία και τις υποθέσεις τους τα τζάκια και οι κομματικοί. Αλλά μετά να μην παραπονιούνται για το χάλι και την κατάντια αυτής της χώρας. Θα μείνουν με ό,τι τους αξίζει.

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

΄ν

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Καλώς την Εmmelia,ναι όντως αει σιχτίρ....έχουμε σιχαθεί πια!Λες και ένας νέος επιστήμονας δεν αξίζει να πάρει αυτά που αναλογούν στον κόπο του και στις ώρες εργασίας του,λές και μια ζωή πρέπει να ζούμε΄με τους γονείς μας.Ναι δεν ντρέπονται,αφού δεν υπάρχουν αξίες που να τη βρούν τη ντροπή??Θεός είναι το χρήμα,η ψυχή μηδέν και πιο κάτω!Εσύ emmelia τι σκέφτεσαι να κάνεις τώρα? 

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011
agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 Ντρέπομαι, ντρέπομαι, ειλικρινά λαι λυπάμαι απίστευτα που περασα νομική !! μακάρι να είχα πετυχει φιλόλογος, θα είχα διοριστει μετά από τόσα χρόνια που σαν δικηγόρος περιμένω να πάρω 400 και 500 ευρώ !! Ειλικρινά λυπάμαι για αυτό το κομμάτι της ζωής μου !! τουλάχιστον έκανα μια πολύ όμορφη οικογένεια !!

alexkal
Εικόνα: alexkal
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/11/2011

 Με συγκίνησαν πολύ τα όσα διάβασα.....Ειλικρινά ο κλάδος παραπαίει. Τα ξέρω από πρώτο χέρι από την κολλητή μου (δικηγόρος 6ετίας) που ψάχνει 2 χρόνια κια βάλε. Έχει πάει στις άπειρες συνεντεύξεις κι όλο μπαρούφες. 2 την είχαν προσλάβει με ψέματα ότι θα έδιναν 900-1000 ευρώ και τον πρώτο μήνα την πλήρωσαν 500! Πες το ρε φίλε από την αρχή να ξέρει ο άλλος να κάνει το κουμάντο του! Μεγάλη υποκρισία....Οι μεγάλοι που μπροστά στους νέους ωχριούν και στη γνώση και στην όρεξη κλαίνε από το πρωί μέχρι το βράδυ, αλλά έχουν και μία σέσουλα λεφτά να κάθεται στην Τράπεζα από την εποχή που έβγαζαν τα λεφτά με το που έλεγαν την λέξη Δικηγόρος. Οι περισσότεροι είμαστε σε αυτή την άθλια κατάσταση που περιγράφετε. Φίλες μου έχουν ένα κάρο προβλήματα σε δουλειές και υπομένουν (μέχρι να σκάσουν στην κυριολεξία....) γιατί χρειάζονται τα χρήματα, άλλοι απολύονται εν μία νυχτί χωρίς λόγο και προειδοποίηση, άλλοι απλά δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται (γιατί η δουλειά του αφεντικού μειώθηκε) με το πρόσχημα ότι τους παρέχεται γραφείο (αλλά στην ουσία δουλεύουν σαν είλωτες για το αφεντικό), για τις εισφορές (για το ύψος των οποίων σημειωτέον οι Σύλλογοι σφυρούν αμέριμνοι!) ούτε λόγος.....Εγώ είμαι μόνη εδώ και 6 χρόνια. Τώρα κάτι λίγο κινείται με πολύ κόπο και υπομονή, πολλές ώρες και καταπάτηση της αξιοπρέπειας (κάνοντας σχεδόν ότι κάτσει με μικρή αμοιβή)....Τουλάχιστον όμως δεν έχω το αφεντικό πάνω από το κεφάλι μου. Βέβαια, γαι κέρδος δεν το συζητώ. Λίγα πράγματα. Τα έξοδα βγαίνουν αν και λίγα. Κι έτσι όλο πληρώνω υποχρεώσεις και φυτοζωώ! Από προσωπική ζωή, χάρμα! Λόγω αφραγκίας δεν μπορώ να κάνω τίποτα και μένω με γονείς!Ούτε δίπλωμα δεν έχω!Απο δω και πέρα με Ταμεία άνω 5ετίας, ΦΠΑ, Εφορία κλπ δεν ξέρω αν θα κατορθώσω να επιβιώσω. Αυτό είναι κατάντια. Έτσι φανταζόμασταν το μέλλον μας όταν σπουδάζαμε χρόοοονια ατελείωτα??? Όλα αυτά με θλίβουν βαθύτατα, αλλά δυστυχώς οι υθύνοντες δεν ιδρώνουν. Ο καθένας εξάλλου παλεύει για τον ευατό του, κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται για το διπλανό του. Στον Πειραιά που ανήκω εγώ έχουμε μέγα θέμα για την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά. Δε λέω σοβαρό θέμα, αλλά για όλα τα άλλα που έχουν γίνει στον κλάδο τα τελευταία χρόνια τί έκαναν οι ηγεσίες μας? Γιατί υπομείναμε στωικά τα πάντα? ΦΠΑ, Εφορία 26% από το πρώτο ευρώ, αύξηση (ολοκαίνουργιο!) γραμματίων, κάθε χρόνο αύξηση εισφορών Ταμείων (εν μέσω κρίσης). Ας ξυπνήσουν να δούνε τι βγάζει ένας νέος δικηγόρος....Δυστυχώς μας φτάσανε να μετανιώνουμε για τις σπουδές που με τόσο κόπο κάναμε. Κι εγώ έχω απογοητευτεί πολύ. Το παλεύω όμως, χωρίς καμία βοήθεια, τί να κάνω? Ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή (σε βαθειά γεράματα κι αν) θα ανταμειφθώ οικονομικά....Αγάπη να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να αισθάνεσαι γι' αυτό επιτυχημένη και τυχερή, είναι πολύ σημαντικό!!!!Ν' αντλείς χαρά και δύναμη από το παιδιά σου! 

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 Πραγματικά, όταν βλέπω τα παδιά μου, ξεχνάω όλα μου αυτα τα προβλήματα !!! αλλά μετά επιστροφή πάλι στην ζοφερή πραγματικότητα !!

emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

Συνάδελφοι, στην περίπτωση μου, τα νούμερα δεν έβγαιναν, δεν μπορούσα να ικανοποιήσω και εφορία και ταμεία (που ήδη τα χρωστάω και΄είμαι σε διακανονισμό) και ενοίκιο και εργοδότη με απαιτήσεις για ωράριο 9-7 και μισθό 800 ευρώ - όταν δούλευα ως το 2010 τόσα έπαιρνα.Μετά ξεκίνησα κάποια άλλα πράγματα και έψαχνα για part time ή κάτι πιο σταθερό αλλά δεν βρήκα τ ι π ο τ α ! Δεν είμαι μηχανή παραγωγής χρημάτων για ΔΣΑ-Ταμεία-Εφορία ούτε  μετοχή προς εκμετάλλευση ούτε είλωτας για κανέναν εργοδότη...

Αρκετοί συνάδελφοι πιο πάνω μίλησαν ρομαντικά. Σας νιώθω και σας καταλαβαίνω απόλυτα! Αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν, πιστέψτε με! Και υποθεσούλες να έχεις και μια δουλίτσα με 500 το μήνα, αυτά που δίνεις είναι 100 φορές περισσότερα από αυτά που παίρνεις. Αν δεν έχεις μια πάγια αντιμισθια με ένα σοβαρό μισθό και καλυμμένα ταμεία δεν βγαίνεις...Αλλά και πάλι στους έμμισθους υπάρχουν άλλες δυσκολίες, παίζονται άλλα παιχνίδια εκμετάλλευσης...

Το συμπέρασμα μου απο το 2004 που τρέχω στα δικηγορικά μονοπάτια είναι εκμετάλλευση, αγυρτία, ημιμάθεια. Εργοδότες που θέλουν ή είλωτες ή μοντέλες για μόστρα με μισθούς πείνας. Και να κρίνουν πόση ώρα τρως, πόσο σου πήρε να κάνεις μια δουλειά (αν άργησες γιατί δεν πήρες ταξί? αφού είχε ουρά γιατί δεν πήγες από τις 8.30? γιατί δεν πήρες τα δικόγραφα μαζί σου από χθες?........ μα χθες εδώ δεν ήμουν? δεν συνεννοηθήκαμε να κάνω ό,τι έκανα? γιατί δεν μου το λέγατε? και η ατάκα των χιλίων δολλαρίων "ααα όχι, πρέπει να μάθεις να σκέφτεσαι! και αν τολμήσεις να πάρεις καμιά πρωτοβουλία, κάνεις του κεφαλιού σου"), πόση ώρα πήγες τουαλέτα και να διορθώνουν τα δικογραφα σου με κόκκινο (θα με πείτε παρανοϊκή αλλά κατά μεγάλο ποσοστό οι διορθώσεις είναι στημένες για να μας έχουν στο χέρι) λες και είμαστε μαθητούδια στο δημοτικό και να μας εξευτελίζουν μπροστά στους γραμματείς και φαρισαίους τους.  Σύλλογος μόνο για τη μόστρα, τη μούρη και το θεαθήναι. Οικογενειοκρατία, κομματικοί γλύφτες και  βύσματα επιβιώνουν στη δικηγορία, άντε και ένα 10% που αξίζει, έχει το ταλέντο και την τύχη να παλαίψει και να επιβιώσει.

Για εμάς τους υπόλοιπους τί μένει? το Δημόσιο φυσικά, καμιά καλή προκήρυξη, πρόσφατα ήταν για την Εφορία, επίκειται το λιμενικο, το νσκ και φυσικά το δικαστικό.

ElenaK, αυτή τη στιγμή προσπαθώ να τελειώσω ένα μεταπτυχιακό...και ζω με τα λεφτά των γονιών. Τουλάχιστον να κάνω κάτι που θα μείνει, όχι να πληρώνουν οι γονείς μου για να κρατάει το γραφείο του και να με τρέχει ο κάθε βουτυροδικηγόρος με το πρόσχημα ότι με μαθαίνει τη δουλειά και να κοροιδεύει το μεράκι μου για γνώση και εξέλιξη... Δίνω για το δικαστικό παράλληλα, και αν δεν κάτσει, θα προσπαθήσω για εξωτερικό... Υγεία να έχουμε και βλέπουμε! Τουλάχιστον γλίτωσα από τα ταμεία και την εφορία...

Υπάρχει και η δυνατότητα επιστροφής εντός 5ετίας...λέμε τώρα...

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Και γώ τώρα τελείωσα το μεταπτυχιακό μου emmeleia,λές τα πράγματα να είναι καλύτερα?Φυσικά και οι σπουδές και οι γνώσεις μας έχουν την αξία τους από μόνες τους και αυτό δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει κανένας.Για συμβολαιογραφία ξέρετε κανένα καλό φροντιστήριο?Είχα πάει σε ένα κάποια στιγμή για ενημέρωση αλλά φρίκαρα λίγο με την ατμόσφαιρα.Μέσα δεν παίζουνε και εκεί όμως?Οχι ότι τρελαίνομαι και να γίνω συμβολαιογράφος αλλά ξέρω και γω.Για επιστροφή σε 5 έτη τι νόημα έχει δεν ξέρω,ίσως αν τα πράγματα καλυτερεύσουν οικονομικά στη χώρα ,αλλά μιλάνε για ανάκαμψη μέχρι και το 2023....Μετά όμως θα έχεις αποστασιοποιηθεί από τα νομικά οπότε ακόμα χειρότερα ποιός θα σε προσλάβει?Εκτος αν αποφασίσεις επιστροφή με τη δική σου δουλειά.

emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

ElenaK, το μεταπτυχιακό σου είναι δικό ΣΟΥ και κανείς δεν μπορεί να στο αφαιρέσει...

Για συμβολαιογραφία κάποτε το έψαχνα, αλλά να γυρίσω στην επαρχιακή μου πόλη. Το απέριψα όμως γιατί και ο κλάδος τους περνάει κρίση και τα λεφτά του φροντιστηρίου ισοδυναμούν με 2 χρόνια φροντιστήριο δικαστικού.

Μέσα παντού παίζουν αλλά πιστεύω ότι υπάρχει χώρος και για εμάς τους α-βυσματούχους.

Για την επιστροφή απλώς προσπαθώ να χρυσώσω το χάπι...

alexia4
Εικόνα: alexia4
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/02/2008

 Συνάδελφοι, επειδή κι εγώ αηδιασμένη με την όλη κατάσταση σκέφτομαι τη διαγραφή και κατόπιν εξωτερικό, γνωρίζετε τι γίνεται με τα χρόνια ασφάλισής μας και τις ήδη καταβληθείσες εισφορές στα ταμεία; Μας επιστρέφεται τίποτα;

agapi
Εικόνα: agapi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/09/2009

 δεν πιστεύω ότι μας επιστρέφεται κάτι. απλώς ο χρόνος που ήσουν ασφαλισμένη, θα προσμετρηθεί καποτε ως συντάξιμος χρόνος. 

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

 Ναι και για τη συμβολαιογραφία τα πράγματα δεν πρέπει να είναι καλά,χωρίς να το ξέρω από πρώτο χέρι από συμβολαιογράφους,αλλά μόνο το γεγονός ότι τα συμβόλαια έχουν μειωθεί κατά πολύ,αυτό τα λέει όλα.Alexia4 εξωτερικό για πού σκέφτεσαι?Ένας γνωστός που σπούδασε Αγγλία και δουλεύει εκεί σα βοηθός καθηγητή μου είχε πεί ότι αν έχεις άδεια επαγγέλματος μπορείς εύκολα να δουλέψεις σα δικηγόρος με κάποια διαδικασία βέβαια.Για επιστραφείσες εισφορές δεν έχω ιδέα τι παίζει,καλύτερα πήγαινε στο σύλλογο σου και ρώτα τους από κοντά.