Η τρόικα στο υπουργείο Δικαιοσύνης

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η τρόικα επισκέφτηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά την προχτεσινή συνάντηση τεχνικού κλιμακίου της με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ν. Κανελλόπουλο, χτες είχαν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη οι επικεφαλής της τρόικας Ματίας Μορς εκ μέρους της Κομισιόν και Κλάους Μαζούχ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη χτεσινή συνάντηση ήταν η αναθεώρηση του Κώδικα Δικηγόρων (μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους), καθώς και η αναθεώρηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (μέχρι το Μάρτη του 2013). Ουσιαστικά, οι τροϊκανοί θα πιέσουν μέσω του νέου Κώδικα Δικηγόρων για περαιτέρω «απελευθέρωση» του δικηγορικού επαγγέλματος. Επίσης, μέσω της αναθεώρησης του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας θα επιχειρηθεί να «φιλτράρονται οι αγωγές» με στόχο την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, τη μείωση του μεγάλου όγκου των υποθέσεων και την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης, γεγονός που θα οδηγήσει στην ακόμη πιο δύσκολη πρόσβαση στη δικαιοσύνη των λαϊκών στρωμάτων.

Παράλληλα, επιχειρείται η δραματική μείωση των Ειρηνοδικείων. Κατά τη χτεσινή σύσκεψη της τρόικας με τον υπουργό Δικαιοσύνης συζητήθηκε το θέμα της συγχώνευσης των Ειρηνοδικείων. Σήμερα, σε ολόκληρη την επικράτεια είναι περίπου 300 Ειρηνοδικεία και σχεδιάζεται να μειωθούν μέσω της συγχώνευσης κατά 50%. Για άλλη μια φορά συζητήθηκε και το θέμα της «ηλεκτρονικής δίκης» και της μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6973018&publDate=1/8/2012

ΕVITAKI
Εικόνα: ΕVITAKI
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/12/2009

Η Γραμματέας περιφερειακού Ειρηνοδικείου μου μετέφερε σκέψεις "ανωτέρων'' περί αναστολής της μεταφοράς ύλης της εκουσίας στα ειρηνοδικεία για Σεπτέμβριο του 2013.....

ΕVITAKI
Εικόνα: ΕVITAKI
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/12/2009

Μάλιστα μου είπε ότι πρόκειται να εκδοθεί σχετική ΥΑ.

Προφανώς, τα έχουν "παίξει" λόγω των υπερχρεωμένων....Αναμένουμε τις εξελίξεις...