Ιατροδικαστικές Αναλύσεις DNA

Χωρίς απαντήσεις
DNAlogy
Εικόνα: DNAlogy
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/06/2011

 Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA, DNAlogy, το πρώτο ιδιωτικό ελληνικό εργαστήριο διεκπεραίωσης πραγματογνωμοσυνών στις υποθέσεις που χρειάζεται ανάλυση DNA, προσφέρει τώρα και στην Ελλάδα τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

 

Στελεχωμένη από Δικαστικούς Πραγματογνώμονες, εξειδικευμένους στις αναλύσεις DNA, η DNAlogy, βρίσκεται σε άμεση συνεργασία τόσο με το Νομικό, όσο και με το Δικαστικό και Αστυνομικό σώμα και μπορεί να βοηθήσει τις έρευνές σας εμβαθύνοντας στις αναλύσεις ή ενισχύοντας το έργο των Αστυνομικών Αρχών όταν αυτό κρίνεται ελλιπές. Από την άλλη, μπορεί να σας προσφέρει υπηρεσίες Τεχνικού Συμβούλου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα αντεξέτασης πραγματογνωμοσυνών, είτε σε επίπεδο συγγραφής είτε σε επίπεδο νέων εργαστηριακών αναλύσεων. Επιπλέον, σας παρέχει τη δυνατότητα επέμβασης στον τόπο του εγκλήματος, για την ανίχνευση, αξιολόγηση και συλλογή των κατάλληλων πειστηρίων.

 

Η ανάλυση του DNA αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της έρευνας Ποινικών και Αστικών υποθέσεων. Η συμβολή του DNA στην εξιχνίαση εγκλημάτων (δολοφονίες, οργανωμένο έγκλημα, βιασμοί, τρομοκρατία, ληστείες, απαγωγές, εμπρησμοί, δολιοφθορές κ.α.) είναι τεράστια, καθώς είναι πλέον δυνατή η ανίχνευση της φύσης του γενετικού υλικού (σπέρμα, σάλιο, αίμα κτλ.) και η εξαγωγή του από πολλαπλά υπόβαθρα όπως όπλα, κουκούλες, ρούχα, εσώρουχα, τσίχλες, αποτσίγαρα, τρίχες, νύχια,  πιπίλες, μαχαιροπήρουνα, ποτήρια, οδοντόβουρτσες και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο πάνω στο οποίο θα ανιχνεύσουμε έστω και ελάχιστο βιολογικό υλικό, μέσω των ειδικών επιστημονικών τεχνικών ανίχνευσης βιολογικού υλικού. Αλλά και στις Αστικές υποθέσεις που σχετίζονται με ταυατοποίηση βιολογικών δεσμών, το DNA μπορεί να δώσει την απάντηση εύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα αξιόπιστα. Σε περιπτώσεις αναγνώρισης πατρότητας, κληρονομικών διεκδικήσεων, παράνομων υιοθεσιών κτλ., η εξακρίβωση της βιολογικής σύνδεσης των ατόμων μπορεί βοηθήσει στην οριστική επίλυσή τους.

www.dnalogy.eu