Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
zita
Εικόνα: zita
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2009

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Με απασχολεί το εξής: Σύβαση πώλησης μεταξύ βουλγαρικής και ελληνικής εταιρείας. Η βουλγαρική πωλήτρια η ελληνική αγοράστρια. Η παράδοση των εμπορευμάτων συμφωνήθηκε στην Ελλάδα. η αγοράστρια έδωσε προκαταβολή η πωλήτρια δεν παρέδωσε. Εκπροσωπώ την αγοράστρια.

1. Μπορώ να κάνω αγωγή στα ελληνικά δικαστήρια βάσει αρ. 5 Κανονισμού ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 1;

2. Ποιό είναι το εφαρμοστέο δίκαιο; Της πωλήτριας (βουλγαρικό) ή της αγοράστριας (ελληνικό);

3. Σε περίπτωση που μπορώ να δικάσω στην Ελλάδα αλλά πρέπει να εφαρμοστεί το βουλγαρικό δίκαιο, είμαι υποχρεωμένος να επικαλεστώ τις διατάξεις του βουλγαρικού δικαίου στην αγωγή μου; Πώς τις λαμβάνει υπόψη ο δικαστής; 

Πώς γίνεται, δε μου έχει τύχει...

Ευχαριστώ.

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Μονο για το 3 ξέρω να απαντήσω οτι ή θα τις βρειτε μονος σας τις διατάξεις και θα τις μεταφράσετε,θα τις επικαλεστείτε στην αγωγή σας και θα τις προσκομίσετε κατα τη συζητηση ή θα βγάλει προδικαστικη απόφαση το δικαστηριο και θα ζητήσει γνωμοδότηση απο το Ινστιτούτο διεθνούς και αλλοδαπού δικαιου η οποία γνωμοδοτηση κοστίζει αρκετά πάνω απο 700 ευρώ.

zita
Εικόνα: zita
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2009

Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση εγώ πρέπει να είμαι ορισμένος με βάση τις βουλγαρικές διατάξεις και να τις επικλεστώ; Θεωρώ ότι αρκεί να επικαλεστώ τα πραγματικά περιστατικά (αφού ποτέ δεν είναι ανάγκη να επικαλείσαι το νόμο) και αφού δεν γνωρίζω το βουλγάρικο δίκαιο τότε ρισκάρω να είμαι αόριστος..

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Σε καμια περιπτωση,ο Ελληνας δικαστής δεν ειναι υποχρεωμένος να ξέρει το βουλγαρικο δικαιο και φυσικα θα σας βγάλει προδικαστική για να προσκομίσετε γνωμοδότηση του Ινστιτούτου διεθνούς και αλλοδαπου Δικαιου.