Ισχυρός κλονισμός και διαζύγιο

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
litsa
Εικόνα: litsa
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/02/2016

Σε αγωγή διαζυγίου μπορεί ο δικαστής να αναγνωρίσει την ύπαρξη ισχυρού κλονισμού πλην όμως να μην προχωρήσει στην έκδοση απόφασης διαζυγίου λόγω του ότι ο κλονισμός επήλθε από την παρέμβαση τρίτων (συγγενών) στην έγγαμη σχέση;

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Αν διαγνώσει κλονισμό, δεν μπορεί να μην κάνει δεκτή την αγωγή

litsa
Εικόνα: litsa
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/02/2016

Κι εγώ έτσι πίστευα αλλά εκδόθηκε απόφαση που απορρίπτει αγωγή διαζυγίου παρότι αναφέρει ότι η έγγαμη συμβίωση έχει κλονιστεί πλην όμως ο κλονισμός αυτός δεν αποδίδεται σε γεγονότα που αναφέρονται στο πρόσωπο του εναγομένου ή και των δυο συζύγων (έλλειψη του απαιτούμενου αιτιώδους συνδέσμου ανάμεσα στα αντικειμενικώς πρόσφορα κλονιστικά της έγγαμης σχέσης γεγονότα και στο πρόσωπο του εναγομένου ή και των δύο συζύγων)...

ΙουστίνοςΜπ
Εικόνα: ΙουστίνοςΜπ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/07/2016

Καλησπέρα σας, δεν είμαι δικηγόρος.

Θα ήθελα αν γίνεται να με βοηθήσετε σε κάτι, διάβασα μερικά σχόλια περί απλού πολίτη που ρωτάει αλλά θέλω να κάνω μια μικρή ερώτηση γιατί το Google δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

Δεν έχω παρευρεθεί σε δικαστήριο σαν μάρτυρας ούτε στο να παρακολουθήσω δημόσια δίκη.

Είμαι ερασιτέχνης συγγραφέας και στην ιστορία μου πρέπει να περιγράψω πως γίνεται ένα δικαστήριο..

Θα ήθελα αν γίνεται αν κάποιος γνωρίζει να μου πει πως κάθονται στην έδρα οι δικαστές ο εισαγγελέας και οι υπόλοιποι και ποιος είναι ο ρόλος τους..

Ίσως να μην με πάρετε στα σοβαρά και μπορεί να έχετε δίκιο γιατί είναι τόσο ασήμαντο αυτό που ζητάω αλλά θέλω να είμαι ακριβής και στο διαδίκτυο δεν λέει αυτά που θέλω να μάθω.

Γι'αυτόν τον λόγο ζητάω την βοήθεια σας, αν κάποιος από εσάς μπορεί να με βοηθήσει θα τον ευχαριστούσα ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση