ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
e23
Εικόνα: e23
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/02/2013

Καλημέρα συνάδελφοι,
είμαι νέα συνάδελφος και νέα στο φόρουμ, το οποίο βρίσκω εξαιρετικά βοηθητικό.
Με προβληματίζει το εξής θέμα:
Πατέρας, έχει αρκετά μεγάλα χρέη προς Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία από άσκηση ελεύθερου επαγγέλματος. Είχε με προσύμφωνο ένα σπίτι για πολλά έτη, το οποίο έγραψε στην κόρη του με οριστικό συμβόλαιο, αιτία πωλήσεως όμως. Έχουν περάσει ήδη 2 έτη περίπου.
Η κόρη θα ήθελε να το πουλήσει τώρα.
Πώς το κρίνετε εσείς, υπάρχει κίνδυνος να την κυνηγήσει η Εφορία κλπ για καταδολίευση δανειστών?
Να περιμένει να περάσει η 5ετία και μετά να το πουλήσει?
Κάθε σκέψη σας πολύτιμη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων

00012657
Εικόνα: 00012657

Είσαι πράγματι δικηγόρος;  Ιδιοκτησία ακινήτου με προσύμφωνο και μεταβίβαση αυτού από τον ίδιο  στην κόρη ; Βασικές αρχές εμπραγμάτου δικαίου. Αν είσαι πράγματι συνάδελφος και  προς στιγμή έχεις μπλοκάρει θα  καταλάβεις τί του λέω και θα απαντήσεις μόνος σου στο αν μπορεί να συνυπάρξει με καταδολίευση δανειστών . Αν δεν είσαι δικηγόρος θα πρέπει να απευθυνθείς στον δικηγόρο της επιλογής σου, να του δώσεις το π λ ή ρ ε ς  ι στ ο ρ ι κ ό  της υπόθεσής σου για να σου απαντήσει υπεύθυνα.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

00012657, ίσως μου διαφεύγει κάτι, αλλά εάν ο πατέρας είχε προσυμφωνήσει να το μεταβιβάσει στην κόρη του αιτία πώλησης και έκανε τελικώς το οριστικό συμβόλαιο (προφανώς αυτό λέει η συνάδελφος), γνωρίζοντας ότι έχει χρέη, δεν υπάρχει καταδολίευση;

00012657
Εικόνα: 00012657

Η συνάδελφος λέει ότι "είχε με προσύμφωνο για πολλά χρόνια" το ακίνητο. Αυτό το καταλαβαίνω ότι το είχε από κάποιο τρίτο, δηλαδή ο ίδιος δεν είχε κάνει οριστικό συμβόλαιο για την απόκτησή του. Ας διευκρινήσει η συνάδελφος τί θέλει να πεί.