Κατσέλη - αίτηση ρύθμισης ορισμένων (όχι όλων) των οφειλών

4 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
konstantina
Εικόνα: konstantina
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2011

  Καλησπέρα συνάδελφοι, 

  Θεωρείτε ότι στον Ν. Κατσέλη μπορώ να κάνω αίτηση για ορισμένες μόνο οφειλές προς τις τράπεζες? Η΄ πρέπει υποχρεωτικά να ζητήσω τη ρύθμιση όλων των οφειλών? 

  [Εχω βρει αντιφατικές αποφάσεις. Θέλω να ζητήσω τη ρύθμιση ορισμένων μόνο οφειλών, γιατί η εν διαστάσει σύζυγος -εντολέας μου - θα πληρώσει όλη τη διαδικασία/έξοδα για την ένταξη του συζύγου της, προκειμένου να διασώσει το σπίτι της, το 50% του οποίου ανήκει στον σύζυγο, καθώς ο ίδιος αδιαφορεί. Έτσι, θέλει να ρυθμίσει (και να πληρώσει τις δόσεις) μόνο για το δάνειο του σπιτιού].  

  Ευχαριστώ πολύ. 

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Υποχρεωτικά  πρέπει να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές. Ύπήρξε κάποτε το ζήτημα αυτό αμφιλεγόμενο, αλλά πλέον έχει λυθεί, απ'ότι έχω καταλάβει. Η δυνητική υπαγωγή στον νόμο 3869 αφορά μόνον χρέη του άρθρου 1, παρ. 2, εδ. β΄.

konstantina
Εικόνα: konstantina
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2011

Symeon ευχαριστώ για την απάντηση και τον χρόνο σου. 

Το ότι το θέμα έχει λυθεί, το βασίζεις σε κάποια απόφαση; Ή κάπου αλλού; Γιατί έχω βρει (αντιφατικές μεταξύ τους) αποφάσεις Ειρηνοδικείου που αποφασίζουν και το μεν και το δε. 

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Το βασίζω σε Κρητικό και Βενιέρη-Κατσά, οι οποίοι αναφέρουν την προηγούμενη θεωρητική και νομολογιακή διχογνωμία και αποφαίνονται υπέρ της καθολικότητας της ρύθμισης των χρεών,  με βάση το σημερινό νομοθετικό καθεστώς, όπως έχει διαμορφωθεί και ερμηνεύεται ότι δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης ως προς αυτό το σημείο. Μήπως οι αντίθετες αποφάσεις που βρήκες έκριναν με βάση το προ των σχετικών τροποποιήσεων νομοθετικό καθεστώς; Αλλά ακόμη κι αν έκριναν επί  καθεστώτος μετά τις σχετικές τροποποιήσεις και έκριναν αντίθετα, δεν σημαίνει αυτό ότι έκριναν και σωστά, αφού μπορεί να εξαφανιστούν μετά από έφεση και αναίρεση.

konstantina
Εικόνα: konstantina
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2011

Symeon σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση και τον πολύτιμο χρόνο σου. Στη διάθεση σου αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι.