ΚΛΕΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ - ΧΡΗΣΗ ΣΑΝ ΑΠΟΘΗΚΗ

kyriakos_9
Εικόνα: kyriakos_9
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/09/2012

Γεια σας, προσφατα αγορασα ενα κλειστο παρκινγκ 20 τ.μ. με γκαραζοπορτα στην ακριβος απεναντι πολυκατοικια, απο αυτην που εχω ιδιοκτητο διαμερισμα.
Τοποθετησα στο παρκινγ αυτο, που αποτελει ιδιωτικο χωρο, μερικα ραφια, εναν παγκο με μεγγενη, μια ντουλαπα σαν αυτες που βαζουν στα μπαλκονια, κρεμασα στον τοιχο μια σειρα εργαλεια, κ.τ.λ. επειδη μου αρεσει να εχω εργαλεια και να μαστορευω. Θα μπορουσα να πω, οτι χρησιμοποιώ το παρκινγκ και ως αποθήκη, πολυ τακτοποιημένη ομως, καθαρή και μερικές φορές παω εκεί και πινω και τον καφέ μου.
Και ηρθε ενας ιδιοκτητης διαμερισματος της πολυκατοικιας και μου ειπε πως απαγορευεται να εχω εργαλεια στο παρκινγ και πρεπει να παρκαρω μονο το αυτοκινητο μου να κλεινω την πορτα και να φευγω και να μην κάθομαι να πινω καφέ...
Κατα ποσο εχει δικιο;
 
Βασίζεται στο ότι στο καταστατικό της πολυκατοικίας αναφερεται οτι οι θέσεις σταθμευσης, χρησιμεύουν μόνο για στάθμευση ( Οι θέσεις στον ακάλυπτο και την πυλωτή).
Σε άλλη παραγραφο του καταστατκού αναφέρεται πως τα υπόγεια και οι κλειστές θέσεις σταθμευσης αποτελουν οριζόντιες ιδιοκτησίες και μπορούν να διαμορφωθουν κατά βούληση, εκτός αν παραβιάζονται οι τοπικοί κανονισμοί.
Κι εγώ προσπαθώ να τον πείσω πως έχει άδικο.
 
Το μοναδικό έγκυρο που εχω βρει στο διαδίκτυο είναι το παρακάτω, όμως δεν φάινεται να τον καλύπτει... Μήπως ξέρετε εσείς κάτι καλύτερο;
* Οι ανοιχτές θέσεις πάρκινγκ δεν αποτελούν χωριστή ιδιοκτησία, δηλαδή δεν έχουν ποσοστό συμμετοχής στο κοινό οικόπεδο. Παραχωρούνται για αποκλειστική χρήση σε κάθε ιδιοκτήτη οριζόντιας ιδιοκτησίας π.χ. διαμερίσματος και γίνεται με ειδική αναφορά στο συμβόλαιο αγοράς του διαμερίσματος και η θέση αυτή είναι απόλυτα συνδεδεμένη με το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Δεν μεταβιβάζεται, ούτε μισθώνεται σε τρίτο που δεν έχει ιδιοκτησία στο συγκεκριμένο ακίνητο. Η ανοιχτή θέση πάρκινγκ δεν μπορεί να κλειστεί χωρίς την σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών.
* Οι κλειστές θέσεις πάρκινγκ είτε προβλέπονται στην οικοδομική άδεια είτε δημιουργούνται αργότερα με αναθεώρηση της αδείας από την Πολεοδομία. Οι θέσεις αυτές δεν είναι κοινόχρηστοι χώροι και αποτελούν οριζόντια ιδιοκτησία με συμμετοχή στο οικόπεδο. Μεταβιβάζονται σε κάθε ενδιαφερόμενο χωρίς περιορισμούς. Επίσης έχουν το δικαίωμα μίσθωσης της θέσης εκτός αν απαγορεύεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Τέλος οι χώροι αυτοί επιβαρύνονται με κοινόχρηστες δαπάνες όπως και τα διαμερίσματα.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Δεν δίνονται νομικές συμβουλές μεσω του forum. Μιλήστε με δικηγόρο της επιλογής σας, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει ανάλογα.