κλητήριο θέσπισμα για οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης

3 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
thomai
Εικόνα: thomai
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/02/2013

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΚΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ (16 ΕΤΩΝ) ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΛΗΦΘΗ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛ/ΚΕΙΟ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 30-01-2014. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΟΥ. ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΣΤΟ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΙΣ 05-02-2014. Ο ΑΝΗΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ; ΕΑΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ, ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Ναι, μου έχει τύχει κάτι παρόμοιο, με την προσκόμιση της αθωωτικής ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται. Δες μήπως έχει μπει και στο αρχείο με το ν. 4198.

thomai
Εικόνα: thomai
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/02/2013

 Δυστυχώς τελέστηκε τον Οκτώβριο του 13. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Υπάρχει περίπτωση το Μονομελές Πλ/κειο να επιβάλει ποινή μολονότι θα προσκομίσω το δίπλωμα οδήγησης?

julianna
Εικόνα: julianna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/05/2014

καλημέρα συνάδελφοι

έχω ένα δικαστήριο ανηλίκων αύριο για ανασφάλιστο μηχανάκι. Δικάστηκε στο πταισματοδικείο κι ο πατέρας - ιδιοκτήτης και έχουν πληρωθεί όλα τα σχετικά πρόστιμα κι έχει ασφαλιστεί η μηχανή από την επομένη της παραβασης.

Σκέφτομαι να ισχυριστώ ότι ο ανήλικος δεν γνώριζε ότι ο πατέρας του είχε αμελήσει και δεν είχε πληρώσει την ασφάλεια. Από ποινές τι ισχύει γιατί στη θεωρία διάβασα διάφορα αλλά στην πραξη δεν γνωρίζω τί απ' όλα εφαρμόζεται. Κάθε συμβουλή πολύτιμη