Κοτέτσι μέσα σε πόλη

6 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
InS0mN1aC
Εικόνα: InS0mN1aC
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 29/05/2012

Χαιρετώ το φόρουμ σας,

Γράφτικα στο φόρουμ σας για να υποβάλω μία ερώτηση για ένα θέμα που με απασχολεί τον τελευταίο καιρό. Μένω την πόλη της Κοζάνης, ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι μου, κολιτά με την περίφραξη της οικοδομής κάποιος γείτονας έχει μετατρέψει έναν μη κτισμένο χώρο σε κοτέτσι-μποστάνι. Στον χώρο αυτό έχει μέσα ακριβώς μία κότα και έναν κόκορα. Ο κόκορας του ξεκινάει να λαλάει από τις 5:20 το πρωί και δεν σταματάει μέχρι αργά το απόγευμα. Συγκεκριμένα λαλάει κάθε περίπου μισή ώρα με διάρκεια 3-5 λεπτά. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο ή αστείο αυτό, είναι εξαιρετικά ενοχλητικό καθώς αδυνατώ να κοιμηθώ, να διαβάσω και να πραγματοποιήσω τις εργασίες μου (είμαι φοιτητήτς).

Εχω κάνει συστάσεις στον ιδιωκτήτη 3 φορές, αλλά και τις 3 με ειρωνεύτικε και αρνείται να απομακρείνει τον κόκορα, όπως επίσης αρνείται να μου δώσει τα στοιχεία του.

Σας παρακαλώ βοήστε στο πως να κινηθώ και διαφωτίστε με αν επιτρέπονται κότες και κόκορες μέσα σε πόλεις.

Εύχαριστώ πολύ,

Παναγιώτης Π.

 

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

σε λίγο που θα πέσει πείνα, θα δεις απ' το μπαλκόνι σου να ανεμίζουν μόνο πούπουλα :-)

Κ για να μην πεις πως παίζω με τον πόνο σου (ποιος υπήρξε φοιτητής κ δεν έφτασε σε σημείο να βγει στη γειτονιά με καλάζνικωφ; ), καλό είναι να ζητήσεις από τους δικούς σου να συμβουλευτούν δικηγόρο επί τόπου. Δεν είναι κάτι το περίπλοκο η περίπτωσή σου, όμως έχει αποφασισθεί για πολλούς λόγους να μην απαντάμε σε ερωτήματα διαδικτυακά.. Καλή δύναμη κ υπομονή

tzelis
Εικόνα: tzelis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 25/07/2008

Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου...

InS0mN1aC
Εικόνα: InS0mN1aC
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 29/05/2012

Πήρα τηλέφωνο στην αστυνομία για να τους εξηγήσω την κατάσταση και μου είπαν ότι δεν μπορούν με αυτόν τον τρόπο να διαπιστώσουν παράβαση της κοινής ησυχίας. Τους ζήτησα να στείλουν ένα περιπολικό ώστε να γίνει ανταλαγή στοιχείων με τον ιδιωκτήτη ( ο οποίος αρνείται να μου δώσει τα στοιχεία του) και μου είπαν ξερά ότι το θέμα τους φαίνεται αστείο....

Τι άλλο μπορώ να κάνω;

 

EDIT: προς victory, Φίλε μου και εσύ υπήρξες φοιτητής, ενδεχωμένος και πρόσφατα και σίγουρα θα γνωρίζεις ότι δεν υπάρχει η οικονομική άνεση να επισκεφτώ δικηγόρο, πόσο μάλλον για έναν καταραμένο κόκορα! Αυτός είναι ο λόγος που απευθύνθηκα στο φόρουμ σας

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

πφφ..κλασική μπατσοσύνη.. Είσαι σε πολυκατοικία; Αν ναι, απευθύνσου στο διαχειριστή σας, ή πίεσε τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματός σου, πες του ότι η κατάσταση είναι ανυπόφορη κ ότι θα αλλάξεις σπίτι. Αυτά σε εξω-νομικό πεδίο.

ΥΓ : Ξέρεις κάτι; Ειλικρινά κατανοώ τη δυσκολία σου, σκέψου όμως πως εδώ έχουν δημοσιεύσει άνθρωποι απεγνωσμένα post, στα οποία εξηγούν ότι χάνουν πχ. το σπίτι τους. Κ πάλι (σου ξαναλέω για ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους), έμειναν αναπάντητα. Από την άλλη, όσο η διαχείριση του forum δε λαμβάνει κάποιο μέτρο, εξαρτάται από το μέτρο της ανθρωπιάς κ από τα όρια, όπως τα αντιλαμβάνεται καθένας μας, ώστε να απαντήσει ή όχι.

InS0mN1aC
Εικόνα: InS0mN1aC
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 29/05/2012

Θα ενημερώσω τον ιδιωκτήτη του διαμερίσματος, αν και δεν περιμένω πολλά, ποτέ δεν ήταν δεκτικός σε άλλα θέματα που με απασχολησαν! Σοβαρά τώρα, ο νόμος επιτρέπει κοτέτσια μέσα στην πόλη; Η μόνη αναφορά που βρήκαν ήταν στο παρακάτω ΦΕΚ, άρθρο 15 http://www.elinyae.gr/el/lib_file_upload/343b_95.1118305623272.pdf που και πάλι δεν είναι συγκεκριμένο!

Σέβομαι την απόφαση σας να μην απαντάτε σε χρήστες (αν και όχι ηθικά σωστό κατά τη γνώμη μου, έχω απαντήσει σε πολλά φορουμ μηχανικών σε θέματα που γνώριζα την απάντηση), μπορείτε τουλάχιστον να με παραπέμψετε σε κάποιο άλλο φόρουμ που να μπορέσω να λάβω απάντηση;

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

το τι είναι ηθικό κ τι όχι, άσ' το καλύτερα. Κ κατά τη γνώμη μου -δε θα ξαναμιλήσω, αν θέλουν αν σε βοηθήσουν άλλοι συνάδελφοι- μην επιμένεις να ψάχνεις τη λύση στο διαδίκτυο. Άσε τα ΦΕΚ κ τα forum κατά μέρος. Καθένας στον τομέα του. Κ γω, αγκάθι να καταπιώ, στον ωρυλά θα πάω.