ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΑΓΩΓΗ ν.2664/98 ΑΡ.6 ΠΑΡ.3-ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα κάποιος να με διαφωτίσει γιατί έχω κολλήσει. Οι πελάτες μου κληρονόμησαν από τον πατέρα τους ένα οικόπεδο το οποίο εκείνος δεν είχε δηλώσει στο κτηματολόγιο με αποτέλεσμα σήμερα αυτό να εμφαίνεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Ο κληρονομούμενος πέθανε το 2000 και η ένεαρξη του κτηματολογίου στην περιοχή έγινε το 2006. Πρίν από λίγες ημέρες (2011) κάναμε αποδοχή της κληρονομιάς αλλά ακόμα δεν την έχουμε εγγράψει. Το οικόπεδο μας αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης η οποία στο σύνολο της έχει χαρακτηριστεί ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Συνεπώς έκανα ένα καινούργιο τοπογραφικό (όπως μου το ζήτησαν από το κτηματολόγιο) το οποίο απεικονίζει το οικόπεδο μας εντός της μεγαλύερης εκτάσεως. Πρώτον θέλω να ρωτησω στην αγωγή που θα κάνω με ποιο τρόπο θα περιγράψω το οικόπεδο μας το οποίο αποτελεί τμήμα του ευρύτερου οικοπέδου που έχει αναγνωριστεί ως αγνώστου ιδιοκτήτην και έχει λάβει ΚΑΕΚ (θα πρέπει να αναφέρω π.χ τις συντεταγμένες). Δηλαδή πως θα το αποτυπώσω στην αγωγή ώστε να είναι ορισμένη και να μην έχω πρόβλημα μετά. Δεύτερον την αποδοχή κληρονομιάς πότε θα την εγγράψω πρίν την άσκηση της αγωγής, μετά ή συγχρόνως με την καταχώρηση της αγωγής.
Για να είναι ορισμένη η αγωγή σου θα ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙΣ το σχεδιάγραμμά σου και αναφέρεις ότι αποτελεί τμήμα οικοπέδου και εμφαίνεται με τα στοιχεία π.χ. Α-Β-Γ-Δ-Ε, συνορεύει γύρωθεν κτλ... ΔΕΣ αποφάσεις στην ΝΟΜΟΣ για περιγραφή τμήματος οικοπέδου.... Την αποδοχή κληρονομίας θα την εγγράψεις μετά την άσκηση της αιτήσεως και μετά την καταχώρηση της στο κτηματολογικό φύλλο.... Αν κάποιος συνάδελφος διαφωνεί, ας με διορθώσει...
Να αναγνωριστεί η κυριότητα, νομή και κατοχή μου επί του ........... κτλ κτλ (πρόσεχε την περιγραφή του ακινήτου) , το οποίο δεν έλαβε ξεχωριστό ΚΑΕΚ και στα σχετικά κτηματολογικά φύλλα εμφανίζεται ως αναπόσπαστο τμήμα του υπάριθμ. ..... οικοπέδου.
Να διαταχθεί η διόρθωση της ανακριβούς αρχικής εγγραφής του παραπάνω
κτηματολογικού φύλλου, ώστε να αποσπαστεί από το ενιαίο οικόπεδο των…….. τ.μ.
το επίδικο ακίνητο έκτασης …………τ.μ., να αποκτήσει δικό του
κτηματολογικό αριθμό (ΚΑΕΚ) και να αναγραφώ εγώ ως κύριος αυτού
σε ποσοστό 100%, με τίτλο κτήσης …………………………………………...
Μια ερώτηση: μου άσκησε παρέμβαση το ελληνικό δημόσιο, με αποτελεσμα να αναβληθεί η υπόθεση. Το πιθανότερο ειναι να γίνει παραίτηση από την παρέμβαση, διότι το δημόσιο δεν έχει διεκδικησεις στην περιοχή που με αφορά, ειναι καθαρά τυπικό το ζήτημα. Μέχρι την επόμενη δικάσιμο, χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο; Κάποια άλλη κοινοποίηση;
Στην περίπτωση του Balos θα πρέπει να γίνει η καταχώριση υπό τον όρο ευδοκίμησης της αίτησης του ά.6 παρ.3 και αυτό να αναφερθεί στην αίτηση. Υπάρχει πλούσια νομολογία για τα αιτηματα σε περίπτωση θανάτου του αρχικού κυρίου(κρίσιμο είναι αν πέθανε πριν ή μετά την έναρξη κτηματολογίου, οπότε στην τελευταία περίπτωση οι κληρονόμοι ζητούν να αναγνωρισθεί ότι ο θανών ήταν κύριος κατά την έναρξη και έχουν έννομο συμφέρον ως κληρονόμοι που επιθυμούν να προβούν σε αποδοχή).
Μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά ας το ρωτήσω: στην εκουσία (αγνωστου ιδιοκτήτη) μπορεί να παρασταθεί ο αιτών δια (χωρίς να εμφανισθεί καθόλου); Έχει προβλήματα υγείας και δεν είναι εύκολη η μετακίνησή του. Μου είπε ωστόσο οτι θα μου στείλει μάρτυρα. Τί λέτε;
Φυσικά M4RIA... Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα.
Στην συζήτηση αιτήσεως του άρθρου 6 παρ. 3 2664/1998, λέω να μην προσκομίσω απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος αλλά επικυρωμένο αντίγραφο του κτηματογραφικού διαγράμματος, ποιά η γνώμη σας;
Ο δικαστής μου απέρριψε την αίτηση κληρονόμων (οι οποίοι αποδέχθηκαν την επαχθείσα σε αυτούς κληρονομία με αποδοχή του 2010) ως νόμω αβάσιμη διότι η κυριότητα είχε μεταβιβαστεί στους αιτούντες με διαθήκη δημοσιευθείσα πριν την ημερομηνία καταχώρισης των πρώτων εγγραφών... Πέρα από τις αποφάσεις στην ΝΟΜΟΣ και στον Μαγουλά υπάρχει άλλη νομολογία;
Οκ! Και τώρα που βγήκε η απόφαση, τί κάνουμε;; Παιρνω αντίγραφα και κάνω καταχώρηση στο κτηματολογικό γραφείο; Χρειάζεται να γίνει κάποια επίδοση; Ευχαριστώ!!
πρέπει να τελεσιδικήσει οπότε επίδοση εισαγγελέα-30 ημέρες, πιστοποιητικό μη ασκησης ενδίκων μέσων και με αίτηση και περίληψη ζητάς καταχώριση
Πφφφφ! Αυτός ο εισαγγελέας πια, θέλει να τα μαθαίνει όλα;; Ευχαριστώ πολύ!
και που τα μαθαίνει????χεχεχε......
Και επανέρχομαι: μπορείτε να μου πείτε το κειμενο της παραγγελίας για επιδοση προς τον κ. Εισαγγελέα;;
Επίσης, χρειάζεται επίδοση και για αποφασεις περί διορθωσης γεωμετρικών στοιχείων (αρ. 6 παρ. 8 Ν 2664/1998);;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Για το πρώτο: '"Αρμόδιος ...προς γνώση κια για τις νόμιμες συνέπειες"-απλά!
Για το δεύτερο...δεν έχω κάνει!
Καλησπέρα! Στην Αίτηση διόρθωσης Αγνωστου ιδιοκτήτη μας ζητάει τον αριθμό απόφασης Ο.Κ.Χ.Ε ξέρει κάποιος συνάδελφος πως το βρίσκω αυτό;;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!