Μαθητεια σε δικηγορο

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
Maria Kl
Εικόνα: Maria Kl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/06/2016

Γεια σας! Ηθελα να κανω μια ερωτηση στο θεμα της μαθητειας. Γνωριζει κανεις πως εχει η διαδικασια, τι χρειαζεται και ποια τα μειονεκτηματα για να μαθητευσω σε δικηγορο?  Διαβασα οτι υπαρχει στο δσα ειδικος καταλογος με δικηγορους  για μαθητεια. Να τον αναζητησω ετσι η καλυτερα συμφερει να ψαξω μονη μου?  Ευχαριστω πολυ οποιον εχει την καλωσυνη να με διαφωτισει!!

Maria Kl
Εικόνα: Maria Kl
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/06/2016

Καλησπερα! Επαναφερω την ερωτηση μηπως και υπαρχει καποιος να μου απαντησει για το θεμα της μαθητειας! Η εστω να με κατευθυνει καποιος πως πρεπει να κινηθω κ απο που μπορω να παρω πληροφοριες! Δεν ξερω που αλλου να ρωτησω! Ευχαριστω! 

musician
Εικόνα: musician
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2015

Αν ισχυει  πρεπει να ειναι μονο για φοιτητες που τους ενδιαφερει κατι τετοιο...δες κι εδω: (Πηγη: ιστοσελιδα Δ.Σ.Α)Μαθητεία φοιτητών σε Δικηγορικά Γραφεία 1. Φοιτητές ή φοιτήτριες των Τμημάτων Νομικής των Κρατικών Πανεπιστημίων της Ελλάδας καθώς και των νομικών σχολών ισότιμων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της αλλοδαπής μπορούν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους να απασχολούνται για λόγους μαθητείας, χωρίς αντάλλαγμα, για αόριστο ή ορισμένο χρόνο σε δικηγορικά γραφεία. 2. Σκοπός της μαθητείας είναι η απόκτηση ορθού επαγγελματικού προσανατολισμού στα νομικά επαγγέλματα και η διεύρυνση των γνώσεων και των ικανοτήτων των νέων σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. 3. Στο πλαίσιο της μαθητείας δεν επιτρέπεται η απασχόληση των φοιτητών σε έργα και υποθέσεις που δεν έχουν σχέση με το δικηγορικό λειτούργημα. 4. Στους οικείους δικηγορικούς συλλόγους τηρούνται κατάλογοι των φοιτητών και των δικηγορικών γραφείων που ενδιαφέρονται.