Μεταπτυχιακά ΑΠΘ.

8 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
kleio
Εικόνα: kleio
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/01/2008

 Μήπως κάποιος που έχει γνώση για τα μεταπτυχιακά Αστικού και Ποινικού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μπορεί να μας δώσει κάποιες πληροφορίες γι' αυτά; Κυρίως, κατά πόσον είναι εύκολο να περάσεις, αν όντως έχουν προβάδισμα οι απόφοιτοι του αντίστοιχου πανεπιστημίου - και πέραν του ότι τυχαίνει λογικώς να γνωρίζουν τις προτιμήσεις των εκάστοτε διδασκόντων-, πώς είναι περίπου τα θέματα εισαγωγής π.χ. μόνο πρακτικά ή και θεωρητικά και τέλος, πόσοι είναι οι επιτυχόντες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

emmeleia
Εικόνα: emmeleia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 31/08/2011

 Για το Δημόσιο Δίκαιο επίσης, αν γνωρίζει κανείς?

yiota22
Εικόνα: yiota22
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/07/2010

 Εγώ που κάνω στο αστικο,εργατικό και πολιτικής δικονομίας έδωσα τον Σεπτέμβριο του 2011..Τα θέματα ήταν όλα θεωρητικά..Στο αστικό διάβασα όλο το ενοχικό και γενικές αρχές αστικού δικαίου.>Συνήθως βγάζουν ύλη στο ίντερνετ..ΜΕτά διαλέγεις αν θα δώσεις πολιτική ή αστικό..Πάντως τα θέματα είναι συνήθως θεωρητικά χωρίς τη χρήση κώδικα..Παίρνουν 25 άτομα..Είναι πολύ δύσκολο όλμως και απαιτητικό..Εχει πολλές εργασίες και οι καθηγητές είναι αυστηροί με πολλές απαιτήσεις..Το ίδιο νομίζω ισχύει και στο ποινικό..Στο δημόσιο έχω ακούσει ότι είναι πιο έυκολα..Πέρασαν αρκετά παιδιά και από Κομοτηνή οποότε δε νομίζω ότι υπάρχει προτίμηση..Το θεωρώ αρκετά αξιοκρατικό στο να μπεις..

kleio
Εικόνα: kleio
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/01/2008

 Yiota, σ' ευχαριστούμε πολύ, ιδιαιτέρως χρήσιμη η ενημέρωσή σου. Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά δίνεις μία φορά και μετά επιλέγεις κατεύθυνση (αστικό ή πολιτική δικονομία); Επίσης, καθ' ότι απαιτητικό, πολλές φορές την εβδομάδα τα μαθήματα; Οπότε για ύλη κ.λ.π. τσεκάρουμε εδώ http://www.law.auth.gr/index.php?lang=el&rm=69&mn=175&smc=1, σωστά; Thanks και πάλι για κατατόπιση και καλή συνέχεια.

yiota22
Εικόνα: yiota22
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/07/2010

 Δίνεις αστικό και ή πολιτική δικονομία ή εργατικό..Ωστόσο στο μεταπτυχιακό παρακολουθούμε και τα τρία..Δεν έχει σχέση δηλαδή ποιο θα δώσεις με το τι θα διδαχθείς.Συνήθως είναι 2 φορές την εβδομάδα.Αστικό και πολιτική τη Δευτέρα και εργατικό την Τρίτη,,Καλό κουράγιο αν δώσεις..Αξίζει τον κόπο απλά να είσαι προετοιμασμένη για αρκετή δουλειά.Κ εμένα μου το έλεγαν αλλά δεν το πίστευα..

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

Οπως λεει κ η Γιωτα δινεις  δυο μαθηματα ,το βασικο που ειναι αστικο και μετα επιλεγεις αναμεσα σε πολιτ. δικονομια ή εργατικο και ξενη γλωσσα (εκτος αν εχεις αποδεικτικο αριστης γνωσης)..

Στο ποινικο ειναι ακομη πιο δυσκολα για να μπεις,δινεις βασικο μαθημα ποινικο δικαιο και επιλεγεις κ ενα αναμεσα σε ποινικη δικον,εγκληματολογια,ειδικοι ποινικοι νομοι...στο ποινικο επιτρεπονται κ συγγραμματα

προσοχη μονο οι ημερομ. εξετασεων απο περυσι εχουν αλλαξει,αντι για οκτωβριο γινονται πλεον σεπτεμβριο

kleio
Εικόνα: kleio
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/01/2008

 Παιδιά, ευχαριστώ πολύ και τους δύο για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Πρέπει να είναι δύσκολα τα πράγματα και, καθώς κάνει και μεγάλος αριθμός υποψηφίων αίτηση, αυξάνονται και οι απαιτήσεις εισόδου αλλά και φοίτησης. Αφού οι εξετάσεις είναι και με ανοιχτά βιβλία ... 

kleio
Εικόνα: kleio
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/01/2008

 Και το κακό είναι ότι σ' αφήνουν να κάνεις αίτηση μόνο για ένα τομέα - αν δεν κάνω λάθος.

yiota22
Εικόνα: yiota22
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/07/2010

 Ναι για έναν τομέα μόνο νομίζω..Αν διαβάσεις καλά μην φοβάσαι..Παίζει ρόλο και ή τύχη βέβαια γιατί μπορεί να σου τύχει θεωρία που έτυχε να διαβάσεις ενώ στο πρακτικό είναι πιο συνολικές πι γνώσεις που απαιτούνται..Απλά στο ποινικό νομίζω είναι κ περισσότερες οι μέρες που κάνουν μάθημα νομίζω..Η οι ώρες σε κάθε περίπτωση..Καλή επιτυχία..