Μεταπτυχιακο ALBA

6 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

Γνωρίζει κανείς σχετικά με το μεταπτυχιακό Business for Lawyers του κολεγίου ALBA ? Αξίζει? Η σύνδεση με την αγορά εργασίας ισχύει?
Ευχαριστώ πολύ

law868
Εικόνα: law868
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/03/2009

Δεν θα σου απαντήσω αν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό αξίζει ή όχι διότι δεν το γνωρίζω.
Αυτό όμως που από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω είναι το εξής:
Καλό είναι τα μεταπτυχιακά ή τα διδακτορικά να γίνονται πάνω σε αντικείμενα που πρόκειται πραγματικά να ασχοληθείς επαγγελματικά ή που ήδη ασχολείσαι. Και για να γίνω πιο σαγής εξηγούμαι.
Αν το μεταπτυχιακό το κάνεις απλά για να έχεις έναν τίτλο παραπάνω, κατά την γνώμη μου δεν αξίζει. Εγώ θα προτιμούσα να προσλάβω έναν στο γραφείο μου που θα έχει πραγματική πιστοποιημένη εμπειρία στο αντικείμενο παρά έναν με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο χωρίς εργασιακή εμπειρία.
Κάποτε (πριν 20 χρόνια) που λίγοι ήταν οι κάτοχοι μεταπτυχιακών άξιζε, σήμερα που βρωμάει ο τόπος, αυτό που μετράει είναι η πρακτική γνώση του αντικειμένου.
Όντας κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου 3χρονης ειδικότητας, ο οποίος έμεινε ανεκμετάλλευτος λόγω μη ενασχόλησης με το αντικείμενο, καταθέτω την προσωπική άποψη μου. Βέβαια εσύ θα κρίνεις και θα αποφασίσεις.

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=14]Σε συνέχεια του ανωτέρω μηνύματος παραθέτω και εγώ την προσωπική μου άποψη όπως παρακάτω:

http://www.eanda.gr/page.php?131

Ελπίζω να βοήθησα![/size]

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

Εμένα με ενδιαφέρει το εμπορικό-οικονομικό δίκαιο, εταιρίες βιομηχανική ιδιοκτησία κτλ. Και ρωτώ αξίζει το alba ή πχ είναι πολύ καλύτερο το μεταπτυχιακό εμπορικού της νομικής?

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

απευθύνομαι εδώ καθώς βλέπω ότι το alba κάθε χρόνο δίνει υποτροφία σε 1 υποψήφιο πουναι μέλος της ΕΑΝΔΑ οπότε φαντάζομαι κάποιος θα ξέρει κάτι επί του κολλεγίου αυτού

rotomano
Εικόνα: rotomano
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/07/2009

Μερικά σχόλια για το μεταπτυχιακό ΑΛΜΠΑ:

- Είναι πανάκριβο: 12.500 ευρώ δίδακτρα, για λίγες ώρες μάλιστα μαθημάτων μιας και γίνονται τα βράδια 2 φορέες την εβδομάδα.

- Δεν είναι μεταπτυχιακού δικαίου. Δεν κάνεις εμπορικό δίκαιο. Αλλά διοίκηση, οικονομία, λογιστικά, μάνατζεμεντ κτο.

- Δεν ξέρω αν αξίζει τόσο για τις γνώσεις αλλά για την τυχόν ΔΙΚΤΥΩΣΗ που ίσως σου προσφέρει: θα κάνεις μάθημα με γόνους καλών οικογενειών, δικηγόρων σε μεγάλα γραφεία εμπορικού δικαίου, οπότε ίσως τα λεφτά σου να τα αποσβέσεις με γνωριμίες ....

- Για τις ίδιες γνώσεις κάνεις και ένα εξ αποστάσεως πρόγραμμα του πανεπιστημίου Πειραιώς Διοίκησης Επιχιρήσεων, με πολυ μικρότερο κόστος. Βέβαια δεν θα κάνεις καμία γνωριμία ...

 

gpan
Εικόνα: gpan
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/10/2009

Το μεταπτυχιακο του ALBA προσφερει γνωσεις σε θεματα Συγχωνεύσεων και Εξαγορών, Ανταγωνισμού, Χρηματαγορών-Κεφαλαιαγορών, Φορολογικού Δικαίου Επιχειρήσεων. Αυτά είναι τα καθαρά νομικά. Κυρίως προσφέρει γνώσεις οικονομικών, λογιστικής, χρηματοοικονομικής, διοίκησης. Απευθύνεται σε δικηγόρους που εμπλέκονται ή σκοπεύουν να εμπλακούν με αυτό που λέμε Corporate and Finance Law, δηλαδή εταιρικό δίκαιο, αναδιάρθρωση επιχειρήσεων project finance κτλ. Αν ενδιαφέρεσαι για κλασική μαχόμενη δικηγορία (ποινικά διατροφές μισθώσεις κληρονομικά) δεν αξίζει. Βέβαια κάποια πράγματα θα σου φανούν χρήσιμα όπως πχ χρηματοοικονομικά εργαλεία στα διαφυγόντα κέρδη δηλαδή παρούσα-μελλοντική αξία.. Το μεταπτυχιακό του εμπορικού είναι καθαρά νομικό. Προσωπική ου γνώμη είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να ασχολείται με ανταγωνισμό βιομηχανική χρηματοοικονομικό-τραπεζικό δίκαιο και δίκαιο εταιρών χωρίς να διαθέτει βασικές οικονομικές γνώσεις.. Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να πας εκεί γ αυτό. Και το ΠΑΠΕΙ έχει ένα καινούριο πρόγραμμα