ΜΗΝΥΣΗ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
donna
Εικόνα: donna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2010

Καλημέρα,συνάδελφοι, πελάτης έκανε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.Πήγα λίγο καιρό μετά και ρώτησα στο γραφείο με  computers,μου απάντησαν ότι έχει Αριθμό Βιβλίου Μηνύσεων(Α.Β.Μ) τον οποίο έχω και ότι ασκήθηκε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη κατα παντός υπευθύνου.Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει  κάποιου είδους προανάκριση,κάποια έρευνα και ενδέχεται να κληθουν  για κατάθεση μάρτυρες,τοσο ο πελάτης όσο και από την άλλη πλευρά.Από τη δικονομία θυμάμαι, ότι ο εισαγγελέας δίνει εισαγγελική παραγγελία ή  εκδίδει διάταξη.Γνωρίζει κάποιος που ασχολείται με ποινικό,ποια διαδικασία ακολουθείται?

v_katja
Εικόνα: v_katja
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/11/2006

Ανάλογα με τη φύση του αδικήματος (πλημμέλημα, κακούργημα κλπ) θα κινηθεί η αντίστοιχη διαδικασία (προκαταρκτική, προανάκριση, κύρια ανάκριση κ.ο.κ.).Αυτό θα πάρει όμως πολύ χρόνο, στον οποίο εσύ δεν έχεις να κάνεις πρακτικά τίποτα. Απλώς ανά αραιά χρονικά διαστήματα, θα πηγαίνεις στα κομπιούτερ και με τον Α.Β.Μ. θα ενημερώνεσαι για την πορεία της διαδικασίας, μέχρι να καλέσουν ενδεχομένως τον πελάτη σου ή άλλους μάρτυρες εάν έχει προτείνει ή αναφέρει στην αναφορά του (οπότε και αν είναι δικοί του θα πληροφορηθείς και τις μέχρι τώρα εξελίξεις παίρνοντας αντίγραφο της δικογραφίας πριν καταθέσει εκείνος ή οι μάρτυρές του) αλλιώς σε δεν-ξέρω-πόσα-χρόνια θα ολοκληρωθεί η δικογραφία και πάλι θα μπορείς να λάβεις γνώση του περιεχομένου της.

donna
Εικόνα: donna
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2010

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,σκέφτομαι να προχωρήσω σε κατάθεση μήνυσης,προτείνοντας μάρτυρα αυτή τη φορά και να ζητήσω να συσχετιστούν αναφορά και μήνυση,μήπως και ξεκολήσει η όλη διαδικασία!