ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ

9 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
νέμεσις
Εικόνα: νέμεσις
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/11/2007

Καλησπέρα συνάδελφοι! Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πελάτης μου εκμισθώνει διαμέρισμα, όμως ο μισθωτής δεν πληρώνει ούτε μισθώματα, ούτε τα κοινόχρηστα. Έχω ήδη εκκινήσει τη διαδικασία διαταγής απόδοσης μισθίου αποστέλλοντας εξώδικο για καταβολή μισθωμάτων, ενώ θα καταθέσω και αίτηση για διαταγή πληρωμής για καταβολή των μισθωμάτων αλλά και των κοινοχρήστων. Το πρόβλημα όμως που αντιμετωπίζω τώρα είναι το εξής: Η Γενική Συνέλευση της πολυκατοικίας έχει δυσανασχετήσει υπερβολικά με τη μη καταβολή κοινοχρήστων από μέρους του μισθωτή, ο οποίος χρωστάσει ήδη κοινόχρηστα 9 μηνών και ζητάνε να τα καταβάλει ο ιδιοκτήτης - εκμισθωτής. Επίσης θέλουν να πάρουν απόφαση ΓΣ για να διακόψουν από μόνοι τους την παροχή θέρμανσης - πετρελαίου στον μισθωτή, με το οποίο εγώ δεν συμφωνώ, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μόνο με δικαστική απόφαση. Έχετε καμία ιδέα για το πώς θα μπορούσα να χειριστώ το θέμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΕVITAKI
Εικόνα: ΕVITAKI
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/12/2009

Πράγματι, οι κοινόχρηστες δαπάνες βαρύνουν τον εκμισθωτή-ιδιοκτήτη του ακινήτου, ασχέτως το τι είχε συμφωνήσει αυτός με τον μισθωτή του.

Όσο για τη διακοπή της παροχής θέρμανσης, θεωρώ και εγώ, ότι για να είναι απολύτως σύννομοι όλοι, απαιτείται δικαστική απόφαση.

Καλή τύχη. Γενικώς, με απασχολούν και εμένα τέτοιες διαφωνίες.....   

dikeis
Εικόνα: dikeis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/07/2011

Οχι ρε παιδια, τα κοινοχρηστα ειναι του μισθωτη, εφοσον μιλαμε για τις δαπανες απο τη χρηση και οχι για τιποτε αλλαγη του ασανσερ ή τιποτε παρομοιο.

dikeis
Εικόνα: dikeis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/07/2011

.

ΕVITAKI
Εικόνα: ΕVITAKI
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 26/12/2009

dikeis καλημέρα!

Διαφωνώ μαζί σου.Οι κοινόχρηστες δαπάνες(κοινόχρηστο ρεύμα, συνεργείο καθαρισμού της οικοδομής, συντήρηση ανελκυστήρα κλπ.) βαρύνουν πάντα τον εκμισθωτή-ιδιοκτήτη του ακινήτου, και αν αυτά μείνουν απλήρωτα, τότε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα στραφεί δικαστικά και θα τα αναζητήσει από τον εκμισθωτή(ο οποίος κατόπιν, αναλόγως τι έχει συμφωνήσει με τον μισθωτή, μπορεί να τα διεκδικήσει από τον τελευταίο)

νέμεσις
Εικόνα: νέμεσις
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/11/2007

Ευχαριστώ πολύ συνάδελφοι. Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις. Αύριο έχουν Γενική Συνέλευση της πολυκατοικίας.

dikeis
Εικόνα: dikeis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/07/2011

Ναι εχεις δικιο τελικα, απλα εγω το συσχετισα πιο πολυ με τη θερμανση του μισθωτη για την οποια δε μπορει να ευθυνεται ο εκμισθωτης -λογικα τουλαχιστον. Για τα υπολοιπα εχεις δικιο. Σορυ νεμεσις αν σε μπερδεψα, thanks evitaki.

AngieS
Εικόνα: AngieS
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2018

Κοινόχρηστα

Καλησπέρα συνάδελφοι. Πελάτης μου ιδιοκτήτης διαμερίσματος, το εκμισθώνει κι ο μισθωτής δεν καταβάλλει κοινόχρηστα, ενώ με το μίσθωμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορώ να ασκήσω αγωγή για καταβολή των κοινοχρήστων ή για απόδοση μισθίου λόγω μη καταβολής; Η υποχρέωση βαρύνει μεν τον ιδιοκτήτη, ωστόσο με το μισθωτήριο συμφωνήθηκε ότι θα τα καταβάλλει ο μισθωτής. Ο πελάτης μου δεν θέλει να πληρώσει τα καθυστερούμενα κοινόχρηστα προκειμένου να προχωρήσουμε με διαταγή απόδοσης κοινοχρήστων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Dave
Εικόνα: Dave
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/03/2016

Διαβάστε τον κανονισμό, σε κάθε περίπτωση η ΓΣ πρέπει να προσφύγει κατα του Ιδιοκτήτη,αυτός και είναι υπεύθυνος αλλά μου φαίνεται περίεργο να είναι "τυπικός" με το ενοίκιο και αμελής με τα κοινόχρηστα. Μήπως υπάρχει κάτι που σας διαφευγει? Αυτούς τους καιρούς ελάχιστοι ειναι "σωστοί" με την καταβολή μισθωμάτων.

AngieS
Εικόνα: AngieS
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/02/2018

Τελικά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με διαταγή απόδοσης μισθίου μαζί  με αίτημα καταβολής κοινοχρήστων, αφού τελικά ο εκμισθωτής κατέβαλε τα κοινόχρηστα και τώρα θα τα ζητάει πλέον από το μισθωτή. Μια ερώτηση θέλω να κάνω: στο εξώδικο που θα αποστείλουμε στο μισθωτή, θα πρέπει να αναλύω ανα μήνα το ποσό του ειδοποιητηρίου κοινοχρήστων για κάθε δαπάνη και τη συμμετοχή του διαμερίσματος σε αυτή;