ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

14 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
OKEBOSS
Εικόνα: OKEBOSS
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/09/2010

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΝΑ "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΩ" ΛΙΓΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ, ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΩ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΛΠ).ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

Α) ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ (ALMA, ORBIT) ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ.

Β) ΕΠΙΣΗΣ, ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ MAC (iMac). ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ (ALMA, ORBIT κλπ) ΕΙΝΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Windows.  ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΓΟΡΑ IMac ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩ Windows Parallels for Mac. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΩ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ iMac;

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Καλησπέρα και καλή σταδιοδρομία!

Ξεκίνησα κι εγώ πριν από κάποιους μήνες και από τα πρώτα που έκανα ήταν να αγοράσω ένα πρόγραμμα οργάνωσης (συγκεκριμένα το alma).. Μου έχει λύσει τα χέρια σε πολλά θέματα (προθεσμίες, οργάνωση, σύνδεση φακέλου με έγγραφα κλπ). Το κακό είναι (εκτός βέβαια αν έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ) ότι χρειάζεται περιβάλλον windows και microsoft office. Εγω έως τότε χρησιμοποιούσα linux και open office, αλλά αναγκαστικά προσαρμόστηκα. Δεν γνωρίζω αν στους μήνες που πέρασαν έχει προκύψει κάτι διαφορετικό..

OKEBOSS
Εικόνα: OKEBOSS
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/09/2010

 Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Εγώ είμαι χρόνια χρήστης Mac και ορκισμένος εχθρός των Windows αλλά απ' ότι φαίνεται θα προσαρμοστώ κι εγώ ;) Πάντως, υπάρχει και η δυνατότητα να το τρέξεις σε Mac είτε με το Parallel desktop είτε με dual boot. Αλλά πιστεύω πολύ μπλέξιμο. Σκοπός είναι ν' απλοποιούμε τα πράγματα8 Σ' ευχαριστώ πάντως Μαρία γιατί η κύρια αποροία μου είναι αν όντως είναι χρηστικά αυτά τα προγράμματα.

Yiannis
Εικόνα: Yiannis
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 30/03/2007

Ενδιαφέρον το topic. Μαρία για πες, το alma είναι καλό; Σε βοηθάει;

M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Με βοηθάει αρκετά, διότι δίνει τη δυνατότητα να "κρεμάς" στην ουσία κάθε πληροφορία, έγγραφο, υπόθεση, δικάσιμο, ενέργεια κλπ από το όνομα κάθε πελάτη, να κάνεις αναζήτηση ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε.

hara23
Εικόνα: hara23
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 21/02/2010

Καλησπέρα κι από εμένα συνάδελφοι! Έχω δει στο γραφείο ενός φίλου μου και συναδέλφου το πρόγραμμα orad (organizing office advisor) το οποίο είναι πάρα πολύ πρακτικό και έχει πολλές δυνατότητες. Είναι το πιο καινούργιο που κυκλοφορεί και προσωπικά το θεωρώ καλύτερο από το alma και τα υπόλοιπα..Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Υπάρχει το site : www.orad.gr, στο οποίο δεν φαίνονται και πολλά πράγματα, οπότε καλύτερα να ζητήσεις να σου κάνουν επίδειξη των δυνατοτήτων του ή να σου στείλουν ένα demo.

aron
Εικόνα: aron
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/02/2009

Καλησπέρα και από μένα.

Σε δικηγορική εταιρία που εργαζόμουν παλιότερα χρησιμοποιούσαμε το πρόγραμμα της orbit. Χωρίς να έχω να συγκρίνω με άλλα, καθότι είναι το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει, πραγματικά σου λύνει τα χέρια, μπορείς να περάσεις τα πάντα μέσα. Και οι τεχνικοί της orbit ήταν πάντα άμεσοι σε οποιαδήποτε βοήθεια είτε τηλεφωνική είτε διά ζώσης. Βέβαια αφού δεν το πλήρωνα εγώ και δεν ξέρω την κοστολόγησή του, δυστυχώς  δεν μπορώ να σου μιλήσω για τη σχέση τιμής - ποιότητας!

sophieath.
Εικόνα: sophieath.
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 17/06/2009

ναι παιδιά αν γνωρίζετε πείτε μας πάνω κάτω πόσο κοστίζουν αυτά τα προγράμματα...

OKEBOSS
Εικόνα: OKEBOSS
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/09/2010

 Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες. Έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία με alma και orbit για επιδειξη. Τώρα θα δω και το orad και απο βδομάδα θα επανέλθω με ακριβείς πληροφορίες και τιμές. 

ThGeorge
Εικόνα: ThGeorge
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/12/2012

 Ένα καινούργιο λογισμικό για δικηγόρους είναι ο Τιπούκειτος. Προσφέρει πολλές λειτουργίες κι απ’ όσο γνωρίζω χρησιμοποιείται από αρκετούς δικηγόρους. 

 

 

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

Τον έχω δει τον τιπούκειτο. Προσωπικά, προτιμώ τα περί ραντεβού κ υπενθυμίσεων (νομικών κ μη) να τα βλέπω γραμμένα στο χειρόγραφο ημερολόγιό μου κ όχι σε μια οθόνη. Πολύς αυτοματισμός για να παίρνουν λεφτά.. ελκυστική η τιμή, δε λέω, αλλά σε τέτοιες εποχές προτιμώ να βασίσω τη δουλειά μου σε χειρόγραφη καλή οργάνωση κ αν ξανάρθουν χρυσές εποχές, βλέπουμε.

ThGeorge
Εικόνα: ThGeorge
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/12/2012

Αυτό είναι σχετικό. Εξαρτάται από τα ραντεβού και το φόρτο εργασίας. Θα συμφωνήσω πως καλό είναι και το χειρόγραφο (all time classic) , αλλά προσωπικά δεν μπορώ να έχω το άγχος αν έχω ξεχάσει την ατζέντα μου, ή τις σημειώσεις μου γιατί όλη μέρα είμαι στο δρόμο. Με εξυπηρετεί το ότι δεν χρειάζεται πλέον να είμαι στο γραφείο για να δουλέψω μια υπόθεση. Όσο γα το κόστος, 70€ , είναι αρκετά καλά αν σκεφτείς ότι μια ατζέντα κοστίζει 20€-30€.

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Διαβασα σχετικα με το ALMA.....

  • Πλήρης παρακολούθηση των προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις
  • Πλήρης παρακολούθηση της πορείας των υποθέσεων
  • Συσχέτιση υποθέσεων με εμπλεκόμενα πρόσωπα

Με 5000 πελατες και 50 υποθεσεις την ημερα....πρεπει να το παρω

εχω κι αλλο....

πρεπει να παρω 5  γραμματεις να μου κανουν την μηχανογραφηση

hkechagias
Εικόνα: hkechagias

 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, είμαι πληροφορικός και δημιουργώ ιστοσελίδες για επαγγελματίες και βάσεις δεδομένων για δικηγορικά γραφεία. Τις ιστοσελίδες τις σχεδιάζω με 150€ και τις βάσεις δεδομένων με 80€. Θα στείλω την διεύθυνση μια ιστοσελίδας δικηγόρου που έχω κάνει και όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να μου στείλει e-mail στο hkechagias@yahoo.gr

 

Δείγμα σελίδας 1. www.evanthia.freevar.com

Δείγμα σελίδας 2. www.greekdesigner.orgfree.com η προσωπική μου σελίδα.

 

victory
Εικόνα: victory
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 01/06/2011

Τι λες βρε ThGeorge ;; Από πού ψωνίζεις ατζέντες των 20-30 ευρώ;; Μήπως είναι μπεζ καρουδάκι; Κ αν την ξεχνάς από δω κ από κει δε λέγεται ατζέντα, αλλά αναπτήρας.. Κ άλλωστε, σιγά την ανάγκη υπενθύμισης των 10 ραντεβού κ συσκέψεων/μέρα, την εποχή που συνάδελφοί μας καταθέτουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος!

Eν πάσει περιπτώσει, δεν έχω λόγο να επιβάλλω τις προσωπικές μου προτιμήσεις, περί ορέξεως κ περί τσέπης ουδείς λόγος, αλίμονο. Απλώς μου ακούγονται λίγο παράλογα αυτά που είπες..

Κάνω κ μια διαβολική σκέψη, βεβαίως....δε μου πολυταιριάζει δικηγόρος να ισχυρίζεται ότι με το πρόγραμμα μπορεί  "χωρίς να είναι γραφείο, να δουλέψει μια υπόθεση".. τόσπα.