Οικολογική συνείδηση. Τί είναι αυτο?

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
M4RIA
Εικόνα: M4RIA
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/01/2008

Στην περιοχή μου ένα ωραίο πρωινό αποφάσισαν οι επικεφαλης του Κέντρου Υγείας να κόψουν 4 δέντρα (22 χρόνων, που κοσμούσαν τον προαύλιο χώρο του), επειδή έπιασαν κάμπιες και κινδύνευαν να ξεραθούν... Δηλαδή, αντί να προσπαθήσουμε να τα γιατρέψουμε, τα κόβουμε! Χωρίς καμιά διαδικασία ή άδεια! Κάλεσα τα τοπικά Μ.Μ.Ε. και σταμάτησαν.. Προσπάθησα να δώσω έκταση στο θέμα, δημοσιεύοντας ένα άρθρο σε τοπική εφημερίδα, αλλά το "έθαψαν"! Σε αυτό τον τόπο τελικά δεν ενδιαφέρεται κανεις?

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Σχετικά με την οικολογική συνείδηση σε αυτή την χώρα, παραπέμπω απλώς στην αιτιολογική έκθεση στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση των άρθρων 24 και 117 παρ. 3 και 4 του Συντάγματος. !rolleyes

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=14]Από την στιγμή που στην ελληνική κοινωνία έχει (sic) ριζωθεί η ιδέα ότι το δένδρο είναι οικονομικά αντιπαραγωγικό, γιατί πιάνει τόπο που θα μπορούσε να γίνει προσοδοφόρο χωραφάκι, οικοπεδάκι ή διαμερισματάκι, δεν πρόκειται να βελτιωθούν τα πράγματα.

Πολύ φοβούμαι ότι θα απαιτηθούν κι άλλες οικολογικές καταστροφές μέχρι κάποιοι να καταλάβουν ότι Η ΦΥΣΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ και ότι η προστασία της είναι και οικονομική επένδυση.

Που θα πάει, [b]κάποια στιγμή οι τεχνοκράτες που χαράσσουν την εθνική πολιτική θα συνειδητοποιήσουν, έστω με το κακό, ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι μια αντιπαραγωγική δαπάνη, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Το κακό είναι ότι στην διαδρομή αυτής της πορείας προς την ευσυνειδησία κάποιοι φτωχοί και άτυχοι θα δεινοπαθήσουν, θα υποφέρουν ασθένειες και θάνατο εξ αιτίας των ανθρώπων με το προνόμιο να ζουν εις βάρος των υπολοίπων.[/b] [/size]