ΩΡΑΡΙΟ

8 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
nefili
Εικόνα: nefili
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2009

ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΩΡΑΡΙΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΒΡΗΚΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ! ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ...Κ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΕΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ...ΚΤΛ ΚΤΛ. Παρα το ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΤΛ. ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ Κ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΩΡΑΡΙΟ???ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ...ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΟΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΛΑΤΕΣ , ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΕΝΩ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΙΦΤΩ-ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ-ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! ΑΚΟΥΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[size=14][b]iliana[/b], το επιχείρημα "ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ...Κ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΕΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ...ΚΤΛ ΚΤΛ" είναι ένα μεγάλο ψέμα για να μην διαμαρτύρεσαι. Αυτοί που το αναμασούν σε μεγάλη ηλικία, συνήθως έχουν αποτύχει στην προσωπική τους ζωή, έχουν χάσει το νόημα της ζωής, ή απλώς θέλουν να εκμεταλλευτούν το φιλότιμό σου. Κάποτε στην δικηγορία πρέπει να επικρατήσει μια ισορροπία και κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με την κυριαρχία της νοοτροπίας κάποιων μεγαλομανών συναδέλφων που θεωρούν μαγκιά να γυρίζουν σπίτι στις 23:00 και ... μετά από δέκα χρόνια να βλέπουν το διαζύγιο θυροκολλημένο στην πόρτα τους..., αλλά αυτό φυσικά δεν το διαφημίζουν... [/size] !rolleyes

xenia petroutsa
Εικόνα: xenia petroutsa
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 15/12/2009

Δυστυχώς σε ωράριο μόνο ως έμμισθη εσωτερική σε εταιρεία μπορείς να ελπίζεις και όχι πάντα. Υπάρχουν ιδιωτικές τράπεζες όπου συνάδελφοι δουλεύουν 9 το πρωί με 8 το βράδυ κατά κανόνα! Ωστόσο υπάρχουν και μεγάλες εταιρείες ελληνικές και ξένες (ιδίως πολυεθνικές) όπου πραγματικά ο ελεύθερος χρόνος του εργαζομένου είναι σεβαστός.

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

θα συμφωνήσω απόλυτα με τον συν/φο Σκαπινάκη...έλεος πια!!! Αυτοί οι μεγαλομανείς και υπερφιλόδοξοι συν/φοι ζούνε για να δουλεύουν, ξεχνάνε όμως ότι η δουλειά απλά είναι το μέσο επιβίωσης!!! Αν θέλεις να υιοθετήσεις αυτό τον τρόπο ζωής πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες τους...αν και πίστεψέ με, αυτοί πλέον έχουν περάσει στην πολύ πιο ωραία φιλοσοφία ζωής: δουλεύουν οι οι άλλοι για εμένα!! Κατά την κρίση μου, ένα 9ωρο (σπάνια 10ωρο) είναι το maximum που πρέπει να εξαντλούμε (όταν απαιτείται βέβαια) στα γραφεία μας, ενόψει του ότι αποτελεί και απαιτητικό επάγγελμα. Τώρα όταν δουλεύεις για άλλον...αν αμοίβεσαι αντίστοιχα, έως 9ωρο το βρίσκω λογικό.

nefili
Εικόνα: nefili
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2009

ευχαριστώ για τις συμβουλές και τις εμπειρίες που μου καταθέσατε! κ γω τελειως αθώα ρώτησα αν δουλεύω ως τις 9 εδώ και βγαίνοντας από το γραφείο με σκοτώσει ένα αυτοκίνητο τί θα έχω κερδίσει από τη ζωή μου? ναι τωρα πρέπει να δουλέψω...αλλά τωρα που είμαι 25 πρέπει και να ζήσω...να είστε καλά.

mangeos
Εικόνα: mangeos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/10/2009

Όντως το ωράριο αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Κι εγώ μετά από πολλές συνεντεύξεις χωρίς αποτέλεσμα βρήκα τελικά μια προσφορά για εργασία σε μεγάλο γραφείο, χωρίς όμως σταθερό ωράριο. Αυτό σημαίνει 9:00-19:00 στην καλύτερη περίπτωση, που στην πράξη συχνά θα γίνεται 9:00-με όσο πάει.Το σκέφτομαι γιατί φαίνεται καλή ευκαιρία για ν' αποκτήσω ουσιαστική εμπειρία, όμως από την άλλη αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο κι αν θα μπορέσω ν' αντέξω για πολύ αυτούς τους ρυθμούς.

eleni13579
Εικόνα: eleni13579
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/02/2010

tha antekseis gia ligo kairo mexri na apoktiseis tin empeiria, meta den tha xreiazetai! tha exeis tin eleytheria twn epilogwn!

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

Εκτιμώ ότι στο επάγγελμά μας ο χρόνος εργασίας πρέπει να εξετάζεται σε συνάρτηση με άλλους παράγοντες, όπως π.χ. η αμοιβή και η εμπειρία. Διότι είναι διαφορετικό πράγμα ένας ασκούμενος να εργάζεται από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. με αμοιβή 300-500 ευρώ και διαφορετικό πράγμα να εργάζεται τις ίδιες ώρες με αμοιβή 700-900 ευρώ. Αντιστοίχως, είναι διαφορετικό πράγμα να εργάζεται τόσες ώρες βγάζοντας φωτοτυπίες και διαφορετικό πράγμα να εργάζεται τις ίδιες ώρες γράφοντας αναιρέσεις για τον Άρειο Πάγο και αιτήσεις ακύρωσης για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εν τέλει, σημασία έχει πόσο χρόνο προτίθεται να διαθέσει ο ίδιος ο ασκούμενος, τι προσδοκά από την άσκηση και, κυρίως, τι σκοπεύει να κάνει μετά την άσκηση. Η επιλογή του δικηγορικού γραφείου πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να είναι συνάρτηση όλων των παραπάνω.

nefili
Εικόνα: nefili
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 28/03/2009

ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ...ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ, ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ...