ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
ΠΑΡΜΕΝΙΩN
Εικόνα: ΠΑΡΜΕΝΙΩN
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 24/04/2010

Ποιά ακριβώς είναι η διαδικασία(δικαιολογητικά-αιτηση,σε οποιοδήποτε 3μελες ή μόνο στο Πλημ/κειο,καποιο τηλ που θα ξερουν να με κατατοπισουν,οποιαδήποτε αλλη χρησιμη πληροφορια);Ευχαριστώ πολύ!

ks
Εικόνα: ks
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 21/05/2010

Πας με το Φεκ ανα χείρας στο κτ. 6 1ος όροφος και σε στέλνουν εκείνοι σε ποιο ακροατήριο να πας να ορκιστείς. Δεν πας εσύ σε όποιο θέλεις. Θα σου ζητήσουν και μαι παράσταση παρά πρωτοδίκαις.

gpot
Εικόνα: gpot
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/10/2010

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση από την Εξεταστική Επιτροπή των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού των Δικηγόρων, στον οποίο συμμετείχε ο υποψήφιος Δικηγόρος, πρέπει να υποβάλει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τα παρακάτω δικαιολογητικά:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Ο ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

1.
Πρέπει ο επιτυχών δικηγόρος να υποβάλει αίτηση για να διορισθεί ως δικηγόρος, στην οποία να αναφέρεται σε ποιο Πρωτοδικείο επιθυμεί να διορισθεί ο Υποψήφιος. Προσοχή όμως: Δεν μπορεί ο επιτυχών δικηγόρος να ζητήσει να διορισθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, Πειραιώς, Λάρισας, Πάτρας, Κομοτηνής και Ιωαννίνων, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει την άσκησή του ως ασκούμενος δικηγόρος στο συγκεκριμένο Πρωτοδικείο. Η αίτηση χορηγείται έντυπη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
2.
Παράβολα του Ταμείου Νομικών. Το Ταμείο Νομικών βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Σωκράτους, αριθμός 53.
3.
Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/1986 ότι ο επιτυχών Δικηγόρος δεν εμπίπτει στις διατάξεις των άρθρων 26, 62 και 63 του «Κώδικα περί Δικηγόρων», που προβλέπουν τα ασυμβίβαστα με την ιδιότητα του δικηγόρου, που συνεπάγονται ότι ένα πρόσωπο δεν μπορεί να είναι δικηγόρος.

ΠΡΟΣΟΧΗ και πάλι: Πρέπει ο υποψήφιος Δικηγόρος να υποβάλει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τα δικαιολογητικά του για την απόκτηση της άδειας του Δικηγόρου μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση από την Εξεταστική Επιτροπή των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού των Δικηγόρων.

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Αφού προηγηθούν όλα τα παραπάνω, πρέπει να επακολουθήσει δημοσίευση της απόφασης για το διορισμό του επιτυχόντος ως δικηγόρου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η δημοσίευση γίνεται ένα μήνα περίπου μετά την υποβολή των δικαιολογητικών στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Όταν δημοσιευθεί ο διορισμός του Δικηγόρου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο Δικηγόρος πρέπει μέσα σε τρεις (3) μήνες να ορκισθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ορκωμοσία του Δικηγόρου πρέπει να γίνει σε Τριμελές Δικαστήριο.

Πώς γίνεται η ορκωμοσία του Δικηγόρου

Βρίσκετε ένα Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο να συνεδριάζει (μπορεί να είναι και το Αυτόφωρο), πλησιάζετε με θάρρος στην έδρα, όταν το Δικαστήριο διακόπτει τη συνεδρίαση ή τελειώνει την υπόθεση, που δικάζει., και πηγαίνει στην επόμενη, και λέτε στον γραμματέα της έδρας ότι πρόκειται για ορκωμοσία και του δίνετε το ΦΕΚ με τον διορισμό σας.
Το Δικαστήριο, κατά κανόνα με ευχαρίστηση, διακόπτει την ροή της συνεδρίασης για να ορκισθεί ο Δικηγόρος.
Οι υποψήφιοι δικηγόροι έχουν μαζί τους το κείμενο του όρκου του Δικηγόρου, που είναι το ακόλουθο:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΡΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

«Ορκίζομαι να φυλάττω πίστην εις την Πατρίδα, υπακοήν εις το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους και να εκπληρώ τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου».

Πηγη:Ενωση Ελληνων Νομικων

Η παρασταση Πρωτοδικειου μαζι με τα πουλια και θα χρειαστουν και μεγαροσημα για να παρεις αντιγραφα του Πρακτικου ορκομωσίας