Πάγια Αντιμισθία - Πληροφορίες

9 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
woman2
Εικόνα: woman2
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/09/2008

 Καλημέρα σας.

Θα ήθελα όποιος γνωρίζει, να με ενημερώσει για το καθεστώς της πάγιας αντιμισθίας σε Εταιρία. Αυτά που κατάφερα να βρω μέχρι στιγμής, είναι τα εξής:

1) Το ποσό που δικαιούμαι είναι γύρω στα 1.300,00 Ευρώ. Ο "εργοδότης" υποχρεούται να πληρώνει τα 2/3 των ασφαλιστικών εισφορών (Τ.Ν. & Ταμείο Προνοίας). Μέσα στα 1.300,00 Ευρώ συμπεριλαμβάνονται και τα 2/3 των εισφορών ή τα ζητάω επιπλέον?

 

2) Αν δεν κάνω λάθος, η πάγια αντιμισθία εξαιρείται από το ΦΠΑ 23%. Άρα δεν κόβω ΑΠΥ?

 

3) Αν χρειαστεί να παρασταθώ ενώπιον δικαστηρίου, κόβω γραμμάτιο ίδιο με αυτό που κόβουμε σε έναν οποιοδήποτε πελάτη? Γιατί θυμάμαι ότι π.χ. ο δικηγόρος της τράπεζας που βρίσκεται σε καθεστώς πάγιας αντιμισθίας, κόβει γραμμάτιο γύρω στα 25 ευρώ και όχι 250 ευρώ π.χ.

 

4) Δικαιούμαι δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ?

 

5) Στο ως άνω ποσό μου κάνει παρακράτηση η εργοδότρια εταιρία?

 

6) Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να γνωρίζω?

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Vaia
Εικόνα: Vaia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/11/2011

1) Τα 2/3 των εισφορών είναι εκτός αμοιβής. Τους ζητάς να καταθέσουν το συγκεκριμένο ποσό στην Τράπεζα με συγκεκριμένο κωδικό όταν ανακοινώνονται οι εισφορές και πας στα Ταμεία τα γραμμάτια καταβολής των εισφορών από τον εργοδότη σου (2/3) και από εσενα (1/3).

2) Δεν κόβεις ΑΠΥ.Στο τέλος κάθε έτους σου δίνουν βεβαίωση αποδοχών σου για την εφορία που την καταχωρείς σε άλλο κωδικό από εκεί που καταχωρούμε τα εισοδήματά μας ως δικηγόροι (στον κωδικό που αναφέρεται σε μισθωτές υπηρεσίες, στην πρώτη σελίδα).

3) Αν θυμάμαι καλά κόβεις γραμμάτιο παγίας - όχι απόδειξη (ρώτα Σύλλογο για σιγουριά).

4)Δικαιούσαι και Δώρο Χριστ/νων - Πάσχα και επίδομα αδείας. Εκτός αν άλλαξε κάτι με την Τρόϊκα...

5) Σου κάνει παρακράτηση 20% και σου αποδίδεται ως επιστροφή φόρου στην εκκαθάριση της φορολ. δήλωσης. Όλα θα αναγράφονται στην βεβαίωση που υποχρεούται να σου δίνει για την εφορία - και οι αποδοχές σου, και ο παρακρατηθείς φόρος.

Τυχερή είσαι - μην το πεις ούτε του παπά...!!!!

woman2
Εικόνα: woman2
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/09/2008

 Σε ευχαριστώωωω πάρα πάρα πολύ για τις πληροφορίες!! Ψάχνω λίγες μέρες τώρα και ήταν τα μόνα που κατάφερα να βρω!!

Να 'σαι καλά για τις πληροφορίες!!

 

Δυστυχώς δεν είναι σίγουρη ακόμα η υπόθεση. Με ρώτησαν πώς θέλω να πληρώνομαι. Δεν τους έχω απαντήσει ακόμα. Με απασχολούν αρκετές ώρες την ημέρα και δεν νομίζω να τους συμφέρει να το πάω με το "κομμάτι". Έτσι δεν είναι?? Νομίζω τους συμφέρει η παγία, γιατί είναι και αρκετά τα δικαστήρια που έχουν και αρκετές οι εξωδικαστικές πράξεις που θέλουν. Καλά δε λέω??

 

Και κάτι τελευταίο.. Υποθέτω τα έξοδα είναι πέραν της αμοιβής, όπως γίνεται συνήθως.. σωστά?

Vaia
Εικόνα: Vaia
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 02/11/2011

Εάν έχουν πολλά δικαστήρια τους συμφέρει η παγία γιατί θα σε πληρώνουν μόνο τον μηνιαίο μισθό και όχι με το κομμάτι - δικαστήριο. Τα έξοδα χώρια - ακόμη και βενζίνες - εφόσον έχεις παραστατικά (τιμολόγια δηλαδή). Εξήγησέ τους πόσα θα πληρώνουν με παγία (δηλαδή τι μισθό δικαιούσαι (μείον την παρακράτηση 20% που θα την αποδίδουν στην εφορία) - αυτό θα σου το πουν από τον Σύλλογο, ανάλογα αν είσαι παρά Πρωτοδίκαις κ.λ.π., αν είσαι παντρεμένη με παιδιά κλπ), ότι δικαιούσαι δώρα κλπ σαν μισθωτός, ότι θα σου πληρώνου μία φορά το χρόνο τα 2/3 των ταμείων σου, και κάνε τους λογαριασμό. Από την άλλη μπορείς να τους αναφέρεις ότι αν δεν θέλουν όλα αυτά, τότε το κάθε δικαστήριο θα τους κοστίζει ...... Ευρώ (γραμμάτιο - παραστάσεις και αν θέλεις και extra αμοιβή), ανάλογα αν είναι Ειρηνοδικείο, Πρωτοδικείο κλπ... Αυτοί θα δουν τι τους συμφέρει και θα σου πουν. Εάν έχουν πολλά Δικαστήρια εσένα σε συμφέρει με το κομμάτι, αλλά και η παγία είναι πολύ συμφέρουσα, λόγω δώρων, ταμείων κλπ.

woman2
Εικόνα: woman2
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/09/2008

 Είσαι καταπληκτική!!!!!!!! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου!!!

Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!! :)

new_one
Εικόνα: new_one
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/06/2012

 Ρε παιδιά μία ερώτηση σχετική και γω... Που είναι διαθέσιμες οι αποφάσεις που ορίζουν την ελάχιστη αμοιβή μιας πάγιας αντιμισθίας; Δε μπορώ να τα βρω πουθενά, σημειωτέον ότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί η πρόσβασή μου στη Νόμος μιας και μόλις έκανα εγγραφή ως Δικηγόρος πριν λίγες μέρες και ο Δικηγόρος στον οποίο ασκήθηκα άλλαξε τον κωδικό του (!!!) την ημέρα που έφυγα.

Annabel
Εικόνα: Annabel
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/06/2011

 Σίγουρα μπορείς στο dsanet αν έχεις παλιό κωδικό ή κανένα γνωστό στην Αθήνα δικηγόροπου σου βγάζει με πρόγραμμα την αμοιβή.

Theria
Εικόνα: Theria
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/06/2016

Καλημέρα. Πριν από λίγες ημέρες υπέγραψα σύμβαση  παγιας αντιμισθίας σε μια ιδιωτική εταιρεία. Από τον διορισμό μου και μεχρι τώρα δεν εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από τον σύλλογο μου είπαν οτι εφόσον δεν εργαστώ και ως ελεύθερος επαγγλεματίας δεν χρειάζεται να κάνω έναρξη στην εφορία οπότε δεν μπορώ και να βγάλω ατομική σφραγίδα. Θα ήθελα να με ενημερώσει κάποιος εαν απλά με την υπογραφή μου και την σφραγίδα του φορέα δηλαδή της εταιρείας, τα δικόγραφα και όλα τα συναφή νομικά έγγραφα θα έχουν κανονικά νομική ισχύ.

Melina_
Εικόνα: Melina_
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2013

Δεδομένου ότι όλα αλλάζουν καθημερινα. τι ισχύει πλέον? Παίρνοντας ένα πρακτικό παράδειγμα..τι συμφέρει περισσότερο πλέον? Π.Χ. να συφωνήσω πάγια με 800 το μήνα ή 1300 το μήνα με ΑΠΥ? Τι μένει στην καθε περιπτωση?

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

Theria,σε καμιά περίπτωση τα δικόγραφά σου δνε θα έχουν ισχυ αν δεν κάνεις έναρξη ως δικηγόρος.

Τα δικόγραφα τα υπογράφει δικηγόρος με τη σφραγίδα και την υπογραφή του,κόβεις γραμμάτιο,έχεις πειθαρχική ευθύνη για ό,τι κάνεις.

Πόσο ανεύθυνοι είναι στους συλλόγους για να μην σας καθοδηγούν σε τέτοια θέματα;

Αν θες να εργαστεις ως δικηγόρος,θα κάνεις έναρξη.Τελείωσε,Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Ούτε πιστεύω τι διαβάζω εδώ μέσα.