ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εικόνα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/12/2007

Καλημέρα,
είμαι ασκούμενος και ξεκίνησα τώρα την πρακτική μου.Ήθελα να ρωτήσω πόσες παραστάσεις σε δίκες απαιτούνται για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και πώς αυτές επιβεβαιώνονται,δηλαδή με υπογραφή του δικαστή του δικαστηρίου ότι παρευρέθηκα ή με υπογραφή του δικηγόρου που κάνω την πρακτική?Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ας με ενημερώσει αναλυτικότερα την διαδικασία που προβλέπεται.
Σε κράτος μέλος της Ε.Ε. μπορεί κάποιος πτυχιούχος Νομικής ελληνικού Πανεπιστημίου να κάνει πρακτική και εαν ναι,θα αναγνωριστεί αυτό στην Ελλάδα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Rebel Assault
Εικόνα: Rebel Assault
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 09/10/2006

[quote1197320329=ΠΑΠΠΑΣ]
Καλημέρα,
είμαι ασκούμενος και ξεκίνησα τώρα την πρακτική μου.Ήθελα να ρωτήσω πόσες παραστάσεις σε δίκες απαιτούνται για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και πώς αυτές επιβεβαιώνονται,δηλαδή με υπογραφή του δικαστή του δικαστηρίου ότι παρευρέθηκα ή με υπογραφή του δικηγόρου που κάνω την πρακτική?Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ας με ενημερώσει αναλυτικότερα την διαδικασία που προβλέπεται.[...]
[/quote1197320329]
[size=14]Το φύλλο των απαραίτητων 30 παραστάσεων σού παραδίδεται κενό όταν εγγράφεσαι ασκούμενος δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Οφείλεις να το συμπληρώσεις εντός του 18μήνου ασκήσεως παριστάμενος ή συμπαριστάμενος στα δικαστήρια, όπου αυτό επιτρέπεται (βλ. άρθρο 10 §§1,2 του Κώδικα περί Δικηγόρων*). Εσύ συμπληρώνεις τα απαραίτητα στοιχεία της δίκης και ο εκάστοτε γραμματέας της έδρας υπογράφει δεξιά της γραμμής εκείνη την στιγμή (επ' ακροατηρίω)!
Δες και άλλες πληροφορίες στο κεφάλαιο "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΚΗΣΗΣ" εδώ:
http://www.eanda.gr/page.php?37 [/size]

--------------------------------------------------------
* Κάποια στιγμή θα τόν δημοσιεύσουμε ολόκληρο στην ιστοσελίδα μας! !smile

almos
Εικόνα: almos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 07/10/2006

[quote1197469551=ΠΑΠΠΑΣ]
Σε κράτος μέλος της Ε.Ε. μπορεί κάποιος πτυχιούχος Νομικής ελληνικού Πανεπιστημίου να κάνει πρακτική και εαν ναι,θα αναγνωριστεί αυτό στην Ελλάδα?
[/quote1197469551]
Θα έλεγα ότι, με βάση το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, τα κράτη-μέλη έχουν τέτοια υποχρέωση. Επειδή, όμως, η πράξη μπορεί, εν προκειμένω, να απέχει πολύ από την θεωρία, καλό θα ήταν να υποβάλεις ένα σχετικό έγγραφο ερώτημα στον Δ.Σ.Α. προκειμένου να λάβεις μία υπεύθυνη απάντηση. !wink