Παραστάσεις σε διάφορα δικαστήρια

10 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
fra
Εικόνα: fra
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/09/2010

Καλημέρα σας!!!
Είμαι ασκούμενη και ετοιμάζομαι τώρα να δώσω τις εξετάσεις του δικηγορικού συλλόγου. Αναφορικά με τις παραστάσεις και την επικύρωσή τους ήθελα να ρωτήσω το εξής όλες μου τις παραστάσεις τις έχω κάνει στην Ευελπίδων εκτός από τρεις εκ των οπίων η μία έγινε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, η άλλη στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας και η τρίτη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.
Πού πρέπει να επικυρώσω τις παραστάσεις μου??? Αρκεί να πάω στην Ευελπίδων?

mangeos
Εικόνα: mangeos
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/10/2009

Αν θυμάμαι καλά κάθε δικαστήριο επικυρώνει μόνο τις παραστάσεις που έκανες σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ρωτήσεις τον αρμόδιο γραμματέα στην ευελπίδων μήπως μπορεί να σε διευκολύνει για να αποφύγεις την ταλαιπωρία.

DOT.COM
Εικόνα: DOT.COM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/04/2010

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΝΟΔΙΚΕΙΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ. ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

alexia4
Εικόνα: alexia4
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/02/2008

Δε λαμβάνονται υπόψή;;; ¨Οταν είχα δώσει τις εξετάσεις το χαρτί μου αποτελείτο κυρίως από παραστάσεις Ειρηνοδικείου!!!
Καλό είναι να μη γράφουμε ανακρίβειες!
¨Οσον αφορά για την επικύρωση, είχα πάει στη γραμματεία του κάθε δικαστηρίου ξεχωριστά (είχα 1-2 και στον Πειραιά)!
fra, προλαβαίνεις να σβήσεις 1-2 και να κάνεις καμιά παράσταση ακόμα στα δικαστήρια της Αθήνας; αυτό εφόσον σου πουν από τη γραμματεία του Πρωτοδικείου ότι δεν μπορούν να σε διευκολύνουν -δεν είμαι σίγουρη ότι γίνεται!!

DOT.COM
Εικόνα: DOT.COM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/04/2010

Κοπέλα μου δεν γράφω ανακρίβειες και να είσαι σε παρακαλώ πιο ευγενική. Εγω προσπάθησα να βοηθήσω με αυτά που γνωρίζω. Αυτό μου το είχε αναφέρει εξαρχής της έναρξης της ασκησεώς μου δικαστικός υπάλληλος. Έγώ βέβαια 'ετσι και αλλιώς θα έβαζα μονό του πρωτοδικείου. Τώρα επειδή ακριβώς ειναι τόσο μπάχαλο και δεν υπαρχει πραγματικός έλεγχος για αυτό ο καθένας βάζει ότι παραστάσεις θέλει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειναι οι παραστάσεις στα ασφαλιστικά που ενώ δεν επιτρέπεται να βάζουν υπογραφή οι γραμματείς έαν πραγματικά δεν εχει παρασταθεί ο ασκούμενος γιατι πρέπει να το έχει σημειώσει ο ίδιος ο πρόεδρος στο δικόγραφο της αιτήσεως, παρόλα αυτά, οταν πιέσεις λιγο την γραμματέα ,θα σου βάλει τελικά και θα μετρήσουν κανονικότατα γιατι ακριβώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος.

alexia4
Εικόνα: alexia4
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/02/2008

Γιατί θίγεσαι; Ησουν πολύ απόλυτος μ'αυτό που έγραψες!
Κι εγώ απάντησα από την προσωπική μου πείρα και από γνωστών μου!!! Ουδέποτε μου είπε δικαστικός υπάλληλος ότι δεν ισχύουν και στη γραμματεία του Ειρηνοδικείου επικύρωσαν το χαρτί κανονικότατα!!
Και βέβαια σιγά που υπάρχει έλεγχος, οπότε προς τι η διαφωνία και γιατί να πανικοβάλλουμε κάποιον που έχει μαζέψει παραστάσεις Ειρηνοδικείου;

DOT.COM
Εικόνα: DOT.COM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/04/2010

Καταρχήν δεν χρειάζεται να πανικοβληθει κανένας γιατί οι παραστάσεις ειναι καθαρά κατι το τυπικό. Μπορει πολύ ευκολά να μαζέψει αλλές 10. 2ον εαν δεν κατάλαβες γιατι θιχτηκα τότε άστο καλύτερα. 3ον αφου μου γράφεις ότι εσύ το έχεις κάνει και αλλοι γνωστοί σου, τότε να υποθέσω οτι ο αρμόδιος δικ υπάλληλος και η δικηγόρος μου μου έλεγαν μπούρδες.
οκ

alexia4
Εικόνα: alexia4
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/02/2008

Οκ, σου ζητώ συγγνώμη που ήμουν απότομη, αλλά και εσύ αυτά που έγραψες στο πρώτο post σου ήταν απλώς 1 1/2 γραμμή, αναιτιολόγητα και με κεφαλαία -φωνάζω-τονίζω κάτι, δε σηκώνω αντίρρηση-....δεν έδωσες διευκρίνισεις παρά μόνο στο 2ο post
Εγώ και όλοι οι γνωστοί μου όταν δώσαμε για την άδεια είχαμε κανονικά παραστάσεις Ειρηνοδικείου (συγκεκριμένα τις περισσότερες παραστάσεις μου εκεί τις είχα κάνει και όχι στο Πρωτοδικείο) και αν υπήρχε πρόβλημα με αυτό θα μας είχαν ενημερώσει νομίζω...οπότε γιατί κάποιος να τις σβήσει και ξανά από την αρχή;
Και ναι, μπούρδες δυστυχώς λένε και οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι σε πολλές περιπτώσεις...και μετά εσύ άντε να βγάλεις άκρη....

DOT.COM
Εικόνα: DOT.COM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/04/2010

οκ χαίρομαι που κατάλαβες. Τα κεφαλαία δεν ήταν για να τονίσω κάτι αλλα γιατι μερικές φορές βολευουν και δεν θέλουν τόνους.
ευχομαι στη fra καλή επιτυχία.
ΥΣ. αν τελικά έχεις δίκιο για τις παραστάσεις τότε τι να πω???? κάποιοι(δικ. υπαλ-δικηγόροι) απλούστατα δεν ξέρουν την δουλειά τους και επειδή δεν θέλουν να πουν οτι δεν ξέρουν, λένε πραγματα στην τύχη.

fra
Εικόνα: fra
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/09/2010

Καλησπέρα σας! Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Επίσης, να σας πω ότι πήγα στην Ευελπίδων και μου είπαν ότι είτε θα πάω σε κάθε Ειρηνοδικείο ξεχωριστά να μου επικυρώσουν τις παραστάσεις που έκανα σε καθένα από αυτά, είτε θα σβήσω τις συγκεκριμένες παραστάσεις(ήταν τρεις στο σύνολο) και θα τις αντικαταστήσω με τρεις εικονικές του Πρωτοδικείου. Φυσικά επέλεξα την τελευταία λύση για να μην τρέχω χωρίς λόγο!!!
Βέβαια, πριν επιλέξω τη λύση αυτή, ρώτησα στο Δ.Σ και μου είπαν μερικές ανακρίβειες και χωρίς ποτέ να είναι σίγουροι για αυτά τα οποία λένε...
Και πάλι σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

jimPAP
Εικόνα: jimPAP
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 10/10/2010

 Κάθε παράσταση πρέπει να αναφέρει το είδος της υπόθεσης; Δλδ τακτική διαδικασία κλπ; Εγώ έχω συμπληρώσει κανονικά τις παραστάσεις αλλά δεν αναφέρω πουθενά το είδος της υπόθεσης και μου είναι δύσκολο τώρα να θυμηθώ, δεδομένου ότι έχω αλλάξει και δικηγορικό γραφείο. Θα έχω πρόβλημα;

Ακόμη εγώ ξεκίνησα την άσκησή μου τον Νοέμβριο του 2009. Μπορώ να δώσω σε αυτές τις εξετάσεις του ΔΣ ή θα περιμένω τις επόμενες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!