ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Συμφωνα με τον ν. 4093/2012 η παρασταση δικηγορου στην μερια του πωλητη ειναι προαιρετικη ενω για τον αποκτωντα (πχ αγοραστη)  ειναι μεχρι τα 80.000 € μετα το ποσο αυτο ειναι υποχρεωτικη. Απο 1-1-2014, καταργειται το οριο του ως ανω ποσου και η παρασταση δικηγορου θα ειναι προαιρετικη.

Επισης προαιρετικη ειναι στις διανομες, ανταλλαγες και για της συμβασεις εκ χαριστικης αιτια (δωρεες, γονικες παροχες).

Ποιο το νομικο (πχ νομικη προστασια) και οικονομικο (πχ ΦΠΑ, φορολογικο) οφελος του Κρατους απο τις ανωτερω διαταξεις?

 

esak
Εικόνα: esak
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 19/09/2007

 Έτσι είναι πλέον με το Μνημόνιο ΙΙΙ και ασ κάνουμε τώρα την αποχή...

Το όφελος του κράτους είναι η δήθεν απλοποίηση της διαδικασίας αγοραπωλησίας ακινήτων (για την προσέλκυση επενδύσεων :))), αποσιωπώντας ότι σε πολλές χώρες του ηπειρωτικού δικαίου συμπαρίστανται δικηγόροι στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Δεν το σκέφτομαι μόνο στενά συντεχνιακά αλλά σε ένα κράτος χωρίς κτηματολόγιο ποια η ασφάλεια των συναλλαγών? Και ασφαλώς οι αγοραστές-ιδιώτες θα λυπηθούν τα 1000 ευρω (π.χ.) για το δικηγόρο, αντίθετα με την κάθε τράπεζα ή real estate που θα φροντίζει να είναι κατοχυρωμένη. 

tolisspi
Εικόνα: tolisspi
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 23/12/2009

Για ποια απλοποιηση μιλαμε οταν για να γινει ενα πωλητηριο πριν την κριση απαιτουνταν 6-7 πιστοποιητικα, βεβαιωσεις κλπ και απο το 2010 και '11 εχουμε βεβαιωση του μηχανικου για τα αυθαιρετα, δηλωση ιδιοκτητη για τα αυθαιρετα, πιστοποιητικο ενεργειακης καταστασης και απο το 2013 θα προστεθει και το πιστοποιητικο θερμανσης και κλιματισμου.

Και το κτηματολογιο που εχουμε ειναι ενα μπαχαλο που δεν μπορει κανεις να βασιζεται σε αυτο.

πχ πατερας δηλωσε στο πρωτο κτηματολογιο (πριν 13 ετη)  οτι εχει 2 ακινητα 6 και 2 στρεμματων και ο τιτλος που ειχε προσκομισει ηταν για 8 στρεμματα. Εκανε κατατμηση με την δηλωση και  το κτηματολογιο το περασε και σημερα απαιτειται διορθωση.

Ειναι πολλα τα θεματα που θα αντιμετωπισουμε λογω των διαταξεων αυτων....