ΠΕΡΙ ΕΠΙΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

2 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
JIMLAW
Εικόνα: JIMLAW
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/05/2009

Καλησπέρα αγαπητοί συνάδελφοι.Μου ετέθη το ερώτημα ποιές είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται ώστε να μην ενοχλούν οι πινακίδες ενός καταστήματος που βρίσκεται εγκατεστημένο στο ισόγειο οικοδομής,σε κατοικημένη ασφαλώς περιοχή μεγάλου δήμου.Κι αυτό διότι αυτή που εν προκειμένω ενοχλεί είναι τοποθετημένη σε απόσταση λίγων μέτρων περίπου από το κατάστημα,είναι τεραστίων διαστάσεων σε κάετη διάταξη προς το πεζοδρόμιο,κάτι σαν ιστίο του σχετικού σκάφους,για να φανταστείτε.Ο διπλανός καταστηματάρχης έχει πινακίδα τύπου las vegas,με  άπειρα πολύχρωμα αναβοσβήνοντα φωτάκια!Όλα αυτά βεβαίως αναστάτωσαν κάποιους ιδιοκτήτες που διαμαρτύρονται για την αισθητική κυρίως της οικοδομής.Επίσης διαμαρτύρονται για την πρόσφατη λειτουργία προποτζίδικου που προκαλεί μεγάλη φασαρία συχνά,ένεκα του παθιασμένου πλήθους που συχνάζει στην κατά τα άλλα ήσυχη περιοχή.Αυτό υποθέτω πρέπει να γίνει ανεκτό βάσει Α.Κ. αφου δεν απαγορευτηκε από το συμβόλαιο του οικοπεδούχου και κανονισμός δεν υπάρχει,σωστά;Ακόμη,η αυθαίρετη επιλογή ιδιοκτήτη κατοίκου να βάλει κουφώματα άλλου τύπου και χρώματος από των υπολοίπων προσκρούει στον ΓΟΚ,ορθόν;Βοηθήστε με παρακαλώ,σε καλό σας,ιδίως σχετικά με τα ρυθμίζοντα τα των πεζοδρομίων και των πινακίδων.Ελπίζω πως δεν σας κούρασα,ζητώ συγγνώμη εάν το έπραξα.Ευχαριστώ.

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Κάποιες σκέψεις μόνον : 1) Η πινακίδα  ( " αρχιτεκτονικές προεξοχές και αρχιτεκτονικά στοιχεία", κατά το άρθρο 2 παρ. 37 Γ.Ο.Κ.) ανήκει στην αποκλειστική κυριότητα του κυρίου  του καταστήματος .  Αφού δεν υπάρχει κανονισμός , οπότε θα αρκούσε απλή παράβασή του , για να υποχρεωθεί ο κύριος του καταστήματος να απομακρύνει την πινακίδα,  απαιτείται να κριθεί ότι η πινακίδα  προσβάλλει την εξωτερική εμφάνιση της πολυκατοικίας και ,συνεπώς , παραβλάπτει τη χρήση των άλλων οροφοκτητών. Για το δύσκολο θέμα της αισθητικής μιας οικοδομής , υπάρχει μπόλικη νομολογία... 2 )Και η πρόκληση θορύβων πέραν του ανεκτού ορίου , ελλείψει κανονισμού,  μπορεί να  θεωρηθεί  ότι  παραβλάπτει τη χρήση των άλλων οροφοκτητών και είναι ανεπίτρεπτη . 3) Η αισθητική αλλοίωση της οικοδομής  που προκάλεσε ο διαφορετικός χρωματισμός της πρόσοψης  οριζόντιας ιδιοκτησίας μπορεί να θεωρηθεί ανεπίτρεπτη , σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό περί αισθητικής του κτιρίου . Εάν βέβαια , συντρέχει πολεοδομική παράβαση (που δεν είμαι πρόχειρος) , κατά μείζονα λόγο παραβλάπτεται η χρήση των άλλων οροφοκτητων και , συνεπώς, δικαιούνται να  κινηθούν δικαστικά . Το ίδιο πιστεύω ότι ισχύει , για την περίπτωση που προκύπτει πολεοδομική παράβαση από την πινακίδα στο πεζοδρόμιο.

georgialex
Εικόνα: georgialex
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 20/04/2010

Αρμόζει η επίκληση του ν.2946/2001 ή αφορά αυτούς που μισθώνουν χώρους για διαφήμιση,όπως προκύπτει από τους κατα παραπομπη σχετικους νομους οπως 3028/2002 κλπ?