πλειστηριασμος SOS

5 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
gerry
Εικόνα: gerry
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/08/2010

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ο πελατης μου εχει εκτελεστο τιτλο μια διαταγη πληρωμης κατα μιας ανωνυμης εταιρειας.

ο δικαστικος επιμελητης προεβη στο τριημερο σε κατασχεση οχηματος του οφειλετη, πλην ομως δεν το αφαιρεσε, αλλα ορισε μεσεγγυουχο τον νομιμο εκπροσωποι της εταιρειας.
την αλλη εβδομαδα ειναι ο πλειστηριασμός.

ηθελα να ρωτησω, αν ο οφειλετης δεν φερει στο ειρηνοδιεκιο το οχημα, τοτε ματαιωνεται ο πλειστηριασμος ετσι? κ μετα βγαινει νεο προγραμμα, σωστα?

ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...

Ευχαριστω...

 

Symeon
Εικόνα: Symeon
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/01/2010

Δεν νομίζω να υπάρχει άλλος τρόπος διασφάλισής σου , έτσι όπως το θέτεις,  πέραν της αστικής ευθύνης που φέρει ο  μεσεγγυούχος (2803/1992 ΕφΑθ) . Βέβαια, έχεις τη δυνατότητα να ζητήσεις την αντικατάσταση του μεσεγγυούχου με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων .

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να είναι παρόντα τα κινητά τη μέρα του πλειστηριασμού (ρώτα τον συμβ/φο τι γίνεται σε τέτοια περίπτωση), αλλά αν συνεχίζει ο πλειστηριασμός και κατακυρωθούν σε υπερθεματιστή, αυτός μπορεί ως κύριος πλέον να ασκήσει κατά του κατόχου-μεσεγγυούχου τις σχετικές αγωγές νομής και κυριότητας.

gerry
Εικόνα: gerry
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/08/2010

αποτι μου ειπε ο δικαστικος επιμελητης, το κινητο πρεπει να εμφανιστει στον τοπο του πλειστηριασμου. εγω σκεφτομουν να περιμενω να δω αν το φερει, και μετα να κανω αρση κατασχεσης και νεα κατασχεση με αφαιρεση αυτη τη φορα. τα εξοδα ομως της 1ης διαδικασιας μπορω να τα διεκδικησω απο τον οφειλετη η βαρυνουν τον πλεταη μ?
 

AlexiaM
Εικόνα: AlexiaM
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 08/01/2009

αν δεν εμφανιστεί, μήπως πρέπει να δώσεις νέα εντολή για συνέχιση και εν τω μεταξύ να ζητήσεις αντικατάσταση του μεσεγγυούχου??γιατί να άρεις την κατάσχεση...??και ο επιμελητής όταν έκανε την κατάσχεση, καλά θα ήταν να μην θέσει τον οφειλέτη ως μεσεγγυούχο, αφού η εξέλιξη αυτή είναι πολύ πιθανή

gerry
Εικόνα: gerry
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 03/08/2010

ολα τα ειχαμε αυτο μας ελειπε.... μολις μας κοινοποιηθηκε αιτηση του οφειλετη για ανοιγμα στη διαδικασια συνδιαλλαγης... πηρε προσωρινη που απαγορευει καθε αναγκαστικη εκτελεση... αρα κι ο δικος μου πλειστηριασμος που εχει ορισθει για μεσα σεπτεμβρη παει ε;;;;