Ποιος πληρώνει ταμεία μέχρι 31/12/13;

7 απαντήσεις [Τελευταία καταχώρηση]
xarouli
Εικόνα: xarouli
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 22/07/2009

 Καλησπέρα! Θα ήθελα να κάνω ένα γκάλοπ, με δεδομένο ότι πλέον τα ταμεία μας μπαίνουν ως έξοδα στο βιβλίο μας και αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα, άρα για να αφαιρεθούν από τη χρήση 2013 πρέπει να πληρωθούν μέσα στο έτος (δείτε και τη σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. Πατρών http://www.dspatras.gr/v2/index.php?option=com_content&view=article&id=3770%3A2013-12-17-08-22-40&catid=106%3Anews&Itemid=633 )

Εν τω μεταξύ ανακοίνωση για τις εισφορές έχει βγάλει μόνο το Νομικών (http://www.tnomik.gr/appdata/documents/asfalish/amisthwn/eisfores2013.pdf ), και όχι το Προνοίας..

Αν κλείσουμε τα βιβλία δε νομίζω ότι μπαίνει μετά για να αφαιρεθεί, γιατί εκτός από το θέμα της ημερομηνίας, μην ξεχνάμε ότι τα ακαθάριστα έσοδα και τα έξοδα ακόμα και χωρίς ΦΠΑ τα δηλώνουμε πριν τη δήλωση εισοδήματος και στην εκκαθαριστική ΦΠΑ που είναι νωρίτερα και πρέπει να συμπιπτει με την εισοδήματος..

Επομένως τι θα κάνετε; Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει έστω κι ένας που θα πληρώσει τις επόμενες λίγες μέρες..

Advocate
Εικόνα: Advocate
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 06/05/2008

Μα και η ιδια η ανακοίνωση λέει ότι το βιβλιάριο παραδίδεται εμπρόθεσμα από 1/1/2014 έως τέλος Φλεβάρη οπότε δεν μπορείς να πληρώσεις μέσα στο Δεκέμβρη. Επομένως η απορία παραμένει...

Elena K
Εικόνα: Elena K
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 13/12/2011

Τώρα ακούω για την ανακοίνωση αυτή....δηλαδή θα καταχωρούμε τις εισφορές στα βιβλία με ημερομηνία αυτή της πληρωμής στην Τράπεζα έτσι?Υπάρχει μια ανακολουθία,λογικά ο σύλλογος μας πρέπει να βγάλει ανακοίνωση να ξεκαθαριστεί.Λίγο χλωμό πάντως να πληρώσουμε τώρα...και με τους ανέργους που δεν έχουν έσοδα τι γίνεται,καταχωρούν και αυτοί τις εισφορές?Αφού δεν έχουν έσοδα για να δικαιολογήσουν τα έξοδα στα βιβλία

Vlado
Εικόνα: Vlado
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 16/05/2010

Ελπιζω να βγαλει ανακοινωση ο ΔΣΑ.

mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

πολύ σωστη διαπιστωση...και δεν το ειχα σκεφτει καν. φωτιες μας αναψες βραδυατικα....

mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

σε συνεννοηση με το λογιστη μου, μου ειπε οτι θα τα περασουμε σαν εξοδο πριν την υποβολη δηλωσης το 2014.

mourmour
Εικόνα: mourmour
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 18/12/2011

σε συνεννοηση με το λογιστη μου, μου ειπε οτι θα τα περασουμε σαν εξοδο πριν την υποβολη δηλωσης το 2014.

eirinim
Εικόνα: eirinim
Εκτός σύνδεσης
Ημ. Εγγραφής: 14/11/2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (Π.Ε.Δ.)

Οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων (Π.Ε.Δ.) προς τον Υπουργό Εργασίας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και προς το Ε.Τ.Α.Α, για τις ασφαλιστικές εισφορές και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Όπως θα διαπιστωσετε, το κείμενο είναι εξαιρετικό και αποτελεί συλλογική προσπάθεια. Πρέπει να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές. .
Εί...ναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και είναι η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

https://docs.google.com/forms/d/1JzMQJ-mrCU3mQN66_Wxmkw_VFVwi34ep8xNHngxv1Y4/viewform

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δεν έχει καμιά σχέση με τις εκλογές,τα πάρτυ,τον συνδικαλισμό κλπ.Απλά είπαμε να υπογράψουμε όσο γίνεται περισσότεροι συνάδελφοι(οι οποίοι γνωριστήκαμε μέσω των νομικών ομάδων στο φεησμπουκ) μπας και μπορέσουμε να πιέσουμε με αυτόν τον τρόπο τα ταμεία μας όπως έκαναν οι μηχανικοί.